מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה לעשותאבודה04/02/2010
אני חולה בבולמיה כבר חמש שנים מגיל ארבע עשרה...
הייתי מאושפזת כבר פעמיים, פעם אצל הילדים בתל השומר ופעם אצל המבוגרים בתל השומר, כשיצאתי מהאשפוז האחרון לפני שלושה חודשים הייתי אופטימית בטירוף וידעתי שזהו, אני מתגברת על זה אבל אחרי חודש וחצי משהו קרה וחזרתי להקיא ואני לא מצליחה להפסיק, ההורים שלי רוצים שאני אתאשפז שוב או אצא מהבית ואני ממש לא רוצה להתאשפז שוב אבל אני גם לא מצליחה להפסיק לאכול, הוצאתי בערך 2000 ומשהו שקל בחודש האחרון על אוכל ועכשיו כל הכסף שלי נגמר ואני בטח שלא מצליחה להחזיק עבודה.
אני עושה את כל הטעויות האפשריות ופשוט לא מצליחה למצוא את הכח ולעמוד מול הדחף.
מה לעשות? איך מתגברים על זה ויוצאים מהמלכודת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודה יקרה,
קרן אור05/02/2010את מתארת מצב אופייני ונפוץ במהלך ה"א.הרמיסיה והרגרסיה נפוצות לצערי,גם לאחר אשפוזים.זה לא אומר שצריך לוותר.זה רק אומר שיש עוד דברים לעבוד עליהם בטיפול,שצריך לתת מענה אולי למה שנשאר פתוח ואת כרגע מתמודדת איתו בינך לבין עצמך.
נשמע שהטיפולים הקודמים הצליחו,ולכן אני חושבת שאת אולי צריכה לחזור למטפלים הקודמים ולהמשיך את הטיפול.לטיפול יש מקום גם ובעיקר אחרי אשפוז.האם את נמצאת כרגע בטיפול כלשהו??מה דעתך לחזור למרפאה שטיפלה בך??אם תטפלי בזה עכשיו ,אולי המצב לא יצריך אשפוז חוזר,מפניו את חוששת כל כך.
פני לאינטייק בתה"ש והם בהתאם למצבך יפנו אותך להמשך טיפול.יש מקום לדבר איתם על כל הדברים שהעלית כאן ולשמוע את דעתם.
כך או כך,אל תזניחי!
עדכני מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבודה06/02/2010כרגע אני לא מטופלת בשום מקום וזה בגלל שההורים שלי לא הסכימו שאני ימשיך עם המטפלת הקודמת שלי כי הם לא חושבים שהיא עזרה לי. הייתי אצלה עד לפני שבוע ואז הם החליטו שמספיק והם רוצים שאני אלך למישהו אחר שהם קיבלו עליו הרבה המלצות אבל אני לא יותר מדי התחברתי אליו.
אני כבר כל כך עייפה מלנסות להילחם שפשוט להתאשפז זאת נראית כמו הדרך הקלה ביותר לברוח מההרגשה שלי עכשיו למרות שאני לא ממש מאמינה שזה יעזור. מבחינתי זאת פשוט הדרך הקלה לברוח כרגע מהבית שאותו אני שונאת, וכולם שונאים אותי בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה יקרה,
קרן אור08/02/2010את מספרת בעיקר על מה שההורים שלך חושבים,מה שהם רוצים,וקצת התפספסה השאלה החשובה ביותר והיא-מה את מרגישה כלפיי המטפלת שלך??מה את חושבת שנכון עבורך??מה היית אומרת למישהי במצב דומה,שמשתפת ומתלבטת איתך??
לי נשמע שהטיפול דווקא היה יעיל,ועובדה שהשורה התחתונה היתה חיובית.ונשמע שאם זה כך,גם הפעם הטיפול יהיה יעיל.ולפעמים צריך לעבור כמה פעמים טיפול בחיים,לפעמים נשארו עוד דברים לעבד,שרק מרחק הזמן,הסיטואציות שהחיים מזמנים לנו,מאפשרים לתת להם את המענה המלא.
מה שכן,כל הצלחה של טיפול מתחילה בראש ובראשונה ברמת הכימיה,האמון,האמפתיה שיש לך עם הגורם הטיפולי,ולא משנה מה הגישה ו\או הזרם לפיו המטפל עובד.מה גם שאין בעניין חוקיות,טיפול שמתאים לאחד לא בהכרח יהיה יעיל למישהו אחר עם אותם הסימפטומים בדיוק.
אם לא היתה לך כימיה עם המטפל,ויהיו ההמלצות הכי טובות שיהיו עליו,לדעתי אל תלכי אליו.
נשמע שאת צריכה לקחת את ההורים שלך לשיחה,להסביר להם איפה ומה את חשה בכל הסיטואציה הזאת,לומר להם שאת מעריכה את רצונם לעזור ולהפנות אותך לגורם מקצועי שהם שמעו עליו טובות,אבל שבשלב הזה את רוצה לקבל את ההחלטות מתוך מה שנכון עבורך.
אני לא חושבת שאשפוז הוא דבר מאיים.לפעמים הניתוק,היכולת להרפות ושמישהו ידאג לך ויקח אחריות(זמנית) על חייך,היא תחושה מאוד נעימה,מקלה.ולי נשמע שמצבך הפיזי והנפשי שלך מבקש את זה,ולא מהיום.
עדכני מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)