מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עצה.ענבל16/02/2010
שלום,
אני צריכה עצה ולא בטוחה שאני במקום הנכון בטוח בכיוון הנכון,אבל אנסה, אני בחורה בת 32, רזה, כל חיי הייתי רזה מאוד, דבר שהפריע לי עד מאוד,תמיד. המשפחה כולה רזה גם כן, ואני מתעסקת עם העניין הזה מאז שאני זוכרת את עצמי. אני בוודאות יכולה להגיד שיש לי עניין עם אוכל אבל לא אנורקסיה או בולמיה בוודאות, אישפזתי את עצמי פעמיים במרכז להפרעות אכילה ופשוט אחרי מספר שבועות עזבתי, המקום לא מתאים לי כי אני לא חווה אותם בעיות שהיו לבנות\בנים האחרים שם. מקומות אליהם פניתי מטפלים בהפרעות אכילה כמו אנורקסיה או בולימיה וכמובן ישר מנסים לקטלג אותי כאנורקסית, גם במרכז בו התאשפזתי "איבחנו" כך וכעבור שבועיים, אמרו לי שהם לא בטוחים ממה אני סובלת כי הקווי הפרעה שלי לא מתאימים לאנורקסיה. חשבתי אולי להצטרף לקבוצת תמיכה באזור שלי אבל שוב אני בטח אאבד עניין תוך זמן קצר כי אני לא חווה או חוויתי את מה ששאר הבנות\בנים בקבוצה עוברים או עברו. מקווה שלא פגעתי במישהו כאן בפורום.
עצה מישהו?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענבל,
קרן אור17/02/2010לא ברור לי מדברייך מה בדיוק הבעיה,ואני גם חושבת שזה לא נכון ואפשרי לבצע אבחון דרך המחשב מבלי להכיר אותך ואת הפרטים החסרים.
כמה שאלות שחשוב שתעני עליהם(אולי בינך לבין עצמך,אם קשה לך כאן)-האם את מבינה שאת רזה??האם קיים רצון לרדת במשקל??האם לאכילה מתלווים רגשות אשם,תחושה של רצון להפטר מהאוכל,והאם את מפחדת להעלות במשקל היכן שהוא בתוך תוכך ומשמרת בדרכים כאלו ואחרות את משקלך הנמוך לאורך השנים.לא ברור לי למה אושפזת והאם שוחררת או השתחררת(ואני מניחה שהיו סיבות מוצדקות לעניין),למה היום את לא נמצאת במעקב תזונתי,ואיך זה שאת לא מצליחה להעלות במשקל.מה מצבך הפיזי,והאם המדדים תקינים(לחצ"ד,דופק,חום גוף וכדו').אני רואה גם משמעות בכך שבחרת לכתוב את פנייתך דווקא בפורום להפרעות אכילה...
נשמע שחשוב קודם כל לאבחן את הבעיה ממנה את סובלת,ולקבוע תור לפגישת אבחון אצל פסיכיאטר\ית ומשם לראות איך מתקדמים.
אשמח לשמוע מה הבירור יעלה.
אל תזניחי!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ענבל17/02/2010הי,
אני אנסה לענות על כל השאלות, אני רואה את עצמי רזה ותמיד ראיתי ולא אהבתי את זה לחלוטין, אין לי רצון להרזות אלה להיפך(וזה לא הולך...),המדדים שלי תקינים ל"ד,דופק וכ'ו אני בן-אדם בריא, אני אישפזתי את עצמי כי פשוט רציתי לראות את עצמי מלאה יותר וכך להרגיש יותר טוב עם עצמי, זה החזיק מעמד שנתיים אחרי אישפוז ואז לאט לאט ירדתי, יש לי מחסום מסויים עם אוכל ובכלל אני ממש רוצה להשמין לבד(חולמת על זה) אבל זה כאילו משהו בלתי מושג, כי אין לי משמעת עצמית, אני לא יודעת לשים את היד על הבעיה למה זה? אבל אין לי דחייה מאוכל, אני לא רוצה להישמר רזה.
מנסה למצוא את שורש הבעיה כבר 12 שנה.....
תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל,
קרן אור18/02/2010את מתארת שבאשפוז הצלחת לעלות במשקל,כלומר עם תזונה נכונה וכמות הכנסה קלורית חיובית,פיזית את יכולה לעלות במשקל גם היום,וללא אשפוז,אם עובדת היותך רזה מפריעה לך,כפי שאת מציינת.והשאלה שאני שואלת את עצמי-למה זה בכ"ז לא מתקיים היום??את מציינת שיש לך מחסום מסוים עם אוכל-האם תוכלי לפרט יותר מהו בדיוק הקושי והמחסום הזה??
ולמה לא לפנות לדיאטנית ויחד איתה לבנות תפריט שיעזור לך לעלות במשקל??ואם גם אז לא תצליחי שוב לאפשר לעצמך לאכול ולעלות במשקל,הייתי ממליצה לך ללכת ולברר יותר לעומק אם קיים מרכיב נפשי.
את יודעת,אני מכירה הרבה בנות רזות שלא מצליחות לעלות במשקל,אבל זה לא מפריע להם וחיות עם זה בשלום.עצם העובדה שאת מרגישה שקיימת בעיה נסתרת,יחד עם בחירה לפנות בשאלה לפורום הפרעות אכילה,מחזקת אצלי את ההרגשה שאת לא לגמריי כנה עם עצמך.וזה תנאי הכרחי,לטעמי,כדי להבין יותר את שורש הבעיה.
אבל זאת רק דעתי.
אשמח לשמוע מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ענבל19/02/2010בוקר טוב קרן,
לא סתם הגעתי לפורום הזה, אמרתי בהתחלה שאני לא בטוחה שאני במקום הנכון אבל בכיוון אני בטוח, ברור לי שיש לי הפרעת אכילה אבל לא אנורקסיה ובטח שלא בולמיה, להפרעות אכילה יש עוד ספקטרום שלם באמצע ואת שלי לא הצלחתי לאתר עדיין, כשזה מגיע לאוכל ולהכין לעצמי אוכל אני די מתעצלת, אבל אם יהיה אוכל מבושל מוכן וטעים לא תהיה לי בעיה, זה מה שקורה פיזית, ברור לי שיש משהו נפשי שמוליך את זה(את העצלנות הזאת) ושם עוד לא הצלחתי להבין מה בדיוק, אבל מחסום יש בוודאות, אני לא חושבת שאני חיה בהכחשה כי אני מתעסקת עם הנושא מאז שאני זוכרת את עצמי, גם כשאישפזתי את עצמי פעם ראשונה, אמרו לי שאני אנורקסית סמוייה ולא שללתי כי הרבה פעמים אנשים רואים מבחוץ מה שאת לא רואה מבפנים, אבל כעבור שבועיים הם אמרו שזאת לא הבחנה נכונה כי אין לי קווים של אנורקסיה ולא ידעו בדיוק מה ההבחנה הנכונה.
אני רוצה לדבר עם מישהו שנראה אולי נוכל לאבחן ביחד מה יש לי, יש לך הצעה? אבל מישהו עם ראש פתוח שלא יקטלג אותי ישר כאנורקסית.
בקשר לדיאטנית, ברור שהייתי וניסיתי כמה פעמים וכל מיני סוגים של דיאטניות,אבל כמו שכתבתי קודם ,העצלות הזאת תמיד מצליחה לחלחל פנימה יותר חזק.
אני בן-אדם שאוהב את החיים, אוהב לטייל ולצחוק, מאוד סקרנית, והלוואי והייתי עולה במשקל אפילו 5 קילו (זה נראה כמו חלום.....) והייתי מרגישה הרבה יותר נשית וטוב עם עצמי.
עזרתך ועצתך.....
תודה,יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענבל
אפרת לוי20/02/2010לא חשובה ההגדרה, אנורקסית/לא אנורקסית, האוכל, לדעתי, הוא לא העינין פה אלא מה שאת משליכה עליו .( המשמעות האישית הפנימית שאת מייחסת אליו).
את כל זאת את יכולה לברר באופן מעמיק במסגרת של טיפול פסיכולוגי.( לא ציינת בפנייתך אם בעבר היית בטיפול.)
ממליצה לך מאוד על פניה לטיפול. אם תרצי שאכוון אותך/אמליץ לך , ברצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
ענבל20/02/2010שלום אפרת,
אשמח אם תמליצי או תפני.
תודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענבל
אפרת לוי21/02/2010בשמחה, אנא כתבי אלי למייל באיזה איזור בארץ את גרה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)