תינוק שאוכל מעט מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שאוכל מעט מאוד
    לימור
    16/02/2010

שלום

בני נולד בשבוע 31+6 במשקל 1.200כיום הוא בן שנה וחודשיים כרונולגי שנה מתוקן ושוקל 7.700. מבחינה התפתחותי הכל תקין- הוא כבר הולך ואומר מספר מילים.

אינני יודעת מה לעשות. בחודשים האחרונים הוא ירד בכמות האוכל שלו ואינו מוכן לאכול כלל אוכל "נורמלי". ז"א- כשהוא מתעורר בשעה 6:00 הוא שותה 180 מ"ל חלב, בסביבות 9:00-11:00 הוא אוכל פרות (לצערי זה מרוסק יחד עם עוגיות), לאחר מכן הוא אוכל מעדן בסביבות15:00-18:00 וזהו עד החלב שלפני השינה (180 מ"ל)בשעה 19:30 . הוא לא מסכים כלל לאכול את המרק שלו ולא שום אוכל שאני מניחה מולו. . דבר זה לא היה בעבר. יש רגרסיה עצומה הוא היה אוכל ירקות בצהריים ובערב מעדן עם בננה ואבוקדו. אני לא יודעת מה גרם לו להתנגד כך לאוכל. אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני מתוסכלת מאוד.

האם יש לך רעיון/פיתרון/הצעה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שאוכל מעט מאוד

הוספת תגובה

• לימור,

קרן אור
    17/02/2010

על אף שאני מבינה את דאגתך,תחום שאלתך הוא לא בהתמחות הפורום.
    נראה לי שהכתובת הראשונית שלך היא רופא הילדים שמטפל בכם ובקיא בהיסטוריה הרפואית של בנך,כדי לשלול עיכוב התפתחותי בהתאם לאחוזונים שהוא מצוי בהם וולוודא שאין ירידה בהם.כמו כן,לבדוק שאין בעיות פיזיולוגיות של אכילה.
    אחרי שישללו בעיות רפואיות,ניתן יהיה לפנות למרכז להתפתחות תינוקות(בגיל זה מדובר על הפרעות בהאכלה..) שנמצאות בכל בתי החולים ברחבי הארץ.
    חסרים גם פרטים נוספים כמו:האם סירובו לאכול הוא רק בבית(אני משערת שהוא בגן במשך היום..מה קורה שם??מה הגננת מספרת???),איך אתם מגיבים(חשוב לא להפוך את האוכל לזירת מאבקי כוחות,כי ילדים קולטים את זה מאוד מהר)כשהוא מסרב לאכול,האם חל שינוי במצב בבית וכדו'.עם התשובות האלו כדאי ללכת לרופא ולנסות לברר מהיכן נובע סירובו של בנך.

מקווה שעזרתי,שיהיה בהצלחה,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שאוכל מעט מאוד

אפרת לוי
    17/02/2010

שלום לימור,

אני מצטרפת לדבריה של קרן אור בנוגע לנחיצות הבירור ובעיקר ביחס לטיב האינטראקציה שלך עם בנך ביחס לאוכל.
    אבל, חשוב לי להוסיף דווקא מס' נקודות נוספות לא מההבט הפסיכולוגי אלא מהמציאות ( כאמא ל-3 ילדים) .

א. יתכן ועקב בקיעת שיניים החיך שלו מאוד רגיש וכאוב ועל רקע כך הוא פחות אוכל.
    ב. יתכן והוא כבר לא רוצה אוכל מרוסק, נסי לתת לו חתיכות של קציצה, בננה , לחם, פסטה 'גריל'.
    ג. יתכן והוא רוצה להתנסות לבד עם אוכל, נסי להתייחס לזה כאל משחק והציעי לו מגוון מאכלים. ושיתעסק עם האוכל לבד- ימעך, ילוש, יזרוק ( עדיף יום לפני הניקיון הגדול...)

מאחלת לך הצלחה

הכי חשוב, לא להיכנס איתו למאבקי כוח סביב האוכל. אם לך זה קשה נסי שמישהו אחר, פחות טעון ( אבא, סבתא) יתן לו אוכל ( עד כמה שזה אפשרי )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשתיכן

לימור
    17/02/2010

ניסיתי לתת לו הכל- הוא לא מוכן לגעת ולנסות.
    אך דבר אחד עיקרי לקחתי מדבריכן- לא ליצור מצב של מאבקי כוחות!!!
    זה מתסכל אותו ואותי ונהייה יותר גרוע.
    אקח אותו לבדיקה אצל הרופא ייתכן שזה חוסר ברזל או משהו רפואי וייתכן שזה משהו בין אישי.
    תודה רבה על התשובה
    נגעתן לי ללב והרגעתן אותי.
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה בהצלחה!

קרן אור
    18/02/2010

אשמח לשמוע,אם תרצי,מה העלו הבירורים.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה