מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מתחננת...תקראו את הסיפור שלי..רוצהלהיותרזה18/02/2010
אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל..אז ככה,קוראים לי אביבי,אני ממש בקרוב בת 20 ואני סובלת מבעיה כבר הרבה שנים. לא הייתי קוראת לזה בדיוק אנורקסיה כי אף פעם לא הגעתי למשקל ממש ממש נמוך אבל אפשר לומר שבראש אני אנורקסית. כל המשפחה מצד אבא שלי כמעט כולם הם אנשים שמנים מאוד,כולם סובלים ממשקל יתר ומתעסקים ומדברים על זה כל הזמן כבר שנים..מנסים לרזות ומקנאים באנשים רזים. ולעומת זאת במשפחה של אמא שלי הכל הפוך,כולם ממש רזים ואפילו בת דודה שלי מצד אמא הייתה בתת משקל של ממש ואישפזו אותה בתל השומר..מה שהופך את ההתעסקות בבית בנושא אוכל והרזייה ליום יומי. אה ולא הזכרתי שאחי הגדול שוקל משהו כמו 140 קילו..וגם האבא..(אני אגלה לכם סוד קטן..הוא מקיא כל הזמן כבר שנים,מאז שאני ילדה קטנה) אמא שלי אשה רזה..תמיד שומרת לא לעלות גרם..אוקי,עכשיו אני אגיע למרכז הנושא-אני. בתור ילדה קטנה עד כיתה ב' הייתי ממש רזה,אבל תמיד הייתי קצתרחבה במבנה גוף וגבוהה,באמצע כיתה ג' התחלתי להשמין בבת אחת,נהייתה לי בטן גדולה וכל הילדים צחקו עלי,אפשר לומר שהקרנתי חוסר בטחון בגובה דשא ופשוט לא היה לי חברים,שנאתי את הגוף שלי,כל הזמן אמרתי לאמא שאני שמנה ושאני רוצה לרזות,עכשיו אבא שלי (שאני לא סולחת לו עד היום) כל הזמן העיר לי הערות(כשאני כותבת את זה אני נהיית עצובה) על זה ואפילו אני זוכרת שפעם אחת התכופפתי לידו והוא אמר לי בטן מגעיל כזה:"איכס,שמנה,מגעילה!" וזה מאוד פגע בי,בנוסף לכך הילדים בבית ספר כל הזמן פגעו בי,התחלתי להכנס למצא נפשי ממש לא טוב,הסתובבתי בדיכאון 24 שעות ביממה,וזהנמשךאמצע כיתה ח'..שלחו אותי לפסיכולוגית והיא אמרה שצריך לאשפז אותי, ובסופו של דבר הייתי מאושפת בבית חולים לבריאות הנפש ושם..או שם הכרתי ילדה עם הפרעות אכילה ברמה פשוט מטורפת היא הייתה חולה על כל הראש!! היא הייתה צורחת ככה:אכלתי 4 עוגיות!!!! אכלתי 4 עוגיות!!!" נכנסת לפניקה וחא כך חותכם את עצמה..בהתחלה הסתכלתי עלייה ולא ידעתי מה לחשוב,ופתאום אחרי כמה זמן נהיינו חברות (אגב היא ילדה יפה,עשירה ואינטילגנטית וכנראה גם פרפקציוניסטית) והתפתחה אצלי הפרעת אכילה קשה,כל הזמן דיברתי על המשקל,כל הזמן שאפתי לשקול משקל נמוך יותר ויותר,כל מה שהיה לי בתוך הראש זה איך אני יורדת עוד ועוד ועוד קילו,הלכתי למכון כושר ורצתי כמו מטורפת,כל פיפס שהכנסתי לפה חישבתי,שאלתי אנישים אם עכשיו אני כבר רזה והם אמרו לי ש:"אני לא מקל" ול-א יכולתי לשמוע את זה! רציתי להיות מקל אבל מקל! האמת שמקל בית שימוש אף פעם לא ממש הייתי אבל בראש הייתי פשוט אנורקסית כל דבר שדיברו איתי אפילו שלא קשור למשקל בכל התשובה שלי הייתה:"כן,בסדר,אבל אני שמנה,נכון??" כי זה כל מה שהיה לי בראש,אני שניםלא יכלו לדבר איתי..זה היה נורא..אוקי עכשיו זה כבר בערך שייך לעבר היום אני ממש לא בתת משקל ואני כבר לא במצב של פעם אבל יש בעיה אחת שמאוד מאוד מפריעה לי..טוב זה קצת מצחיק..אני מקווה שלא תחשבו שאני מוזרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממשיכה..
רוצהלהיותרזה18/02/2010אני חולה על כל הראש על הזמרת איימי וויינהאוס..יש לי אובססיה כלפייה..אבל תנחשולמה אני הכי אובססיבית??-כמובן. לרזון החולני שלה. אני יודעת שזה מטורף ואנשים אומרים לי שהיא מגעילה אבל אני נשבעת אני רוצה להיות רזה כמוה אני יודעת שהיא מסוממת אבל אני פשוט ח-ו-ל-ה עלייה!!! היא כל כך מיוחדת בעיניי ויפה..עכשיו,כל הזמן מסתובבת לי התמונה הזאת בראש של הרגליים הרזות שלה,היידים הרזות שלה...אני לא יודעת איך לצאת מזה! זה משגע אותי! אנ באמת צריכה עזרה....):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה,כן..ממש סליחה שזה כזה ארוך..
רוצהלהיותרזה18/02/2010הייתי חייבת..מקווה שתקראו ותעזרו לי..בכל מקרה,תודה לכולן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבי שלום,
קרן אור18/02/2010אני חושבת שתיארת בפרטי פרטים כמה כל עניין האוכל והדיאטות הוא משמעותי\פתולוגי בביתכם,ואכן זה מאוד קשה במצב כזה לשמור על איזשהי אכילה שפויה.
אני לא חושבת שאת מטורפת או משוגעת,כלשונך,אלא שאת נמצאת עמוק בהפרעת אכילה.שם כל המחשבות,הדפוסים,ההתנהגויות הן מעוותות.
נשמע שחשוב ביותר שתפני לקבלת טיפול ותמיכה נפשיים,רצוי במסגרת מרפאה להפרעות אכילה.
פרטים בשימושון למעלה.
אם את צריכה עזרה נוספת,אשמח לסייע.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שאת רוצה לטובתי..אבל..
רוצהלהיותרזה18/02/2010בכל זאת גם אם אני אלך לטיפול כזה או אחר אני רוצה לשמוע ממך משהו..אולי את יכולה לעזור לי..אפילו עכשיו ברגע זה המחשבות הכפייתיות על גוף רזה מטרידות אותי..זה כל הזמן בראש גם אם פחות גם אם יותר אבל זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי..(אם יש לי בכלל חיים):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה,
קרן אור22/02/2010דווקא בגלל שאני מבינה עד כמה המחשבות הן שורשיות והאובססיה לרזון היא בלתי נשלטת,אין לי דרך לעזור לך חוץ מלהפנות אותך לטיפול שיתחיל להתיר ויתחקה אחר השורשים הללו.
הלוואי שיכולתי יחד עם משלוח ההודעה ללחוץ על מקש הsend ולהשתמש במקל קסמים שיעזור מעט,אבל לצערי יכולתי הוירטואליות הן קטנות מאוד.ובכ"ז אני רוצה להתייחס לדברייך ולהפנות את השאלות אלייך-מה היית רוצה לשמוע ממני??מה את חושבת שיכול לעזור לך???
אולי יקל עלייך לזכור שגם אם כרגע קשה והשינוי נראה כמשהו רחוק ובלתי מושג,הוא אפשרי.
אל תתיאשי,אני מבינה אותך,ואני איתך.
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..איזה חמודה את..
רוצהלהיותרזה23/02/2010את שואלת איך היית יכולה לעזור לי? איזה משפט את צריכה להגיד כדי לשפר את הרגשתי? נשמע מצחיק אבל אולי תגידי לי פשוט.....שאני לא שמנה...): שאני רזה כמו איימי וויינהאוס,שיש לי רגלי גפרורים כמו שלה ו...אוף! אני לא יכולה יותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבי,
קרן אור24/02/2010אין לי מה להוסיף מעבר לתשובותיי הקודמות.
אנא פני לטיפול.אם את צריכה עזרה בהפנייה למקומות טיפוליים,עדכני אותי.
שיהיה בהצלחה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)