מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה וגיוסזוקי12/10/2007
אני בת 17 .קבלתי צוו גיוס הזמנה ללשכת גיוס לעוד חודש ,ויש שם שאלון רפואי. אני גובהי 1.51 ושוקלת 44.4 . BMI שלי -19.5, כלומר אני לא נורא פחות מהמשקל, שאני צריכה( 45-46 )אבל בגלל שאני מתעסקת הרבה עם מה לאכול ומה לא לאכול ומפחדת להשמין, הוריי לקחו אותי דרך הקופת חולים למרפאה להפרעות אכילה, שכוללת טיפול פסיכולוגי, תזונאית ובקורת פסיכיאטר, אבל אני לא מקבלת תרופות .,אז אני שואלת, האם אני חייבת לציין בשאלון הרפואי, שאני מטופלת אצל פסיכולוג בגלל הפרעת האכילה? האם זה יכול להשפיע על קבלתי לצבא ועל שיבוצי בעתיד בצבא בתפקידים מיוחדים? האםי משקל מינימום שבחורה חייבת להיות בו ,כדי שיגייסו אותה.הרבה תודה על הסבלנות.נ.ב לא אושפזתי אף פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי זוקי
קרן אור12/10/2007ברוכה הבאה לפורום.לפי מה שאת מתארת(הפחד מעלייה במשקל),וה-BMI הגבולי שלך,נשמע שיש לך הפרעת אכילה.ואני שמחה שאת מטופלת,כי ככל שמגיעים לטיפול מוקדם יותר,כך סיכויי ההחלמה גדלים.
לגביי הצבא-אני לא יודעת איזה משקל נקרא גבולי מבחינת הגיוס,אבל אני כן חושבת שעלייך לציין שאת מטופלת וסובלת מה"א.אז נכון אולי זה ישפיע על הגיוס ברמה כזאת שלא ישלבו אותך בתפקידים שיש בהם לחץ(כי הרי ידוע שה"א מחמירה עם הלחץ).אאני מניחה שהם כן יתייחסו אלייך אחרת,כי בכ"ז את מראה נכונות להבריא ונמצאת בטיפול,ואת צריכה שהם גם יאפשרו לך להמשיך אותו.
אני מאחלת לך רק בריאות,ואני כאן כמו שאר משתתפות הפורום,כדי לסייע לך,אם את צריכה,בתהליך ההחלמה.
שבת שלום,קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה טוב, זוקי!
אני13/10/2007
שלום לך,
האמת היא שאין לי מושג מה קורה היום בצבא. אני הייתי חיילת לפני מיליון ואחת שנה (טוב, לפני למעלה מעשור), כך שאני לא יודעת מה קורה שם היום. אני מניחה שעקב ההתפשטות של מגפת הה"א חל שם שינוי ביחס לעניין, אם כי שוב - אני רק מניחה ובעצם אינני יודעת כלום.
לשאלותייך -
כעקרון, את מחויבת לומר את האמת בתצהיר רפואי ואם את בוחרת להסתיר - את זו שיכולה להיפגע מכך. כן, בוודאי שיש משקל מינימום לגיוס, בדיוק כפי שקיים גם משקל מקסימום, אך אין לי מושג מהו משקל המינימום שלך לשם גיוסך. כן, בוודאי שהצהרתך על ה"א עלולה להשפיע על תפקידך בצבא. זה גם הגיוני. האם יש תפקיד מסוים שאת חושקת בו וחוששת שתפסידי אותו אם תצהירי על הפרעת האכילה שלך?
אני חושבת שמעבר לכל השאלות הללו את צריכה לחשוב על עצמך ועל בריאותך. גיוס לצבא עם ה"א גורם בדרך כלל להידרדרות במצב עקב שינוי השגרה הקיצוני והתנאים המלחיצים. אז קחי בחשבון שאם תסתירי את העניין ומצבך , חלילה, יתדרדר - סודך יתגלה ואז יכולים להעביר אותך לתפקיד אחר. אני מאחלת לך שתרגישי טוב ושתיחלצי כמה שיותר מהר ממלתעות המחלה.
לילה טוב!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)