התמכרות לגליצרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות לגליצרין
    אורית
    14/10/2007

האם התמכרות למשלשלים נחשבת לפרעת אכילה?מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לגליצרין

הוספת תגובה

• אוריתי יקרה

שלי
    14/10/2007

בוקר טוב וברוכה הבאה.
    התמכרות למשלשלים היא אכן הפרעת אכילה, וכמו כל הפרעת אכילה אחרת היא מסכנת באופן משמעותי את בריאותך, הפיזית והנפשית.
    תלות במשלשלים גורמת לנזקים חמורים מאד למערכת העיכול, ובדומה להפרעות אכילה אחרות - גם לחוסרים תזונתיים ולפגיעה במערכות אחרות בגוף.

אין לי ניסיון אישי "בתחום" זה, אך כבולימית מזה שנים רבות יכולה להעיד שאין גבול לסבל ולנזקים הנגרמים מהפרעות אכילה.

שאלת "מה עושים"?
    פונים לעזרה. מדווחים על הבעיה. למשפחה, לרופא המשפחה, לחברות. טיפול נפשי, יעוץ תזונתי. למי שרק ניתן.
    ולגבי הפסקת התלות הפיסית במשלשלים - המתיני מעט ותקבלי תשובה מפורטת יותר מהבנות האחרות.

לא פרטת על עצמך, איני יודעת מה הוביל אותך לשימוש במשלשלים. האם רצון לרדת במשקל? האם בעיות במערכת העיכול?
    אם תספקי קצת יותר פרטים על עצמך, כגון גיל, משך זמן השימוש במשלשלים, יחסך לגופך ולמשקלך, נוכל לעזור הרבה יותר!

אז אנא ממך, פני לעזרה. למדי לטפל בגופך כמו שצריך, והתרחקי מחומרים קטלניים שכאלו.

אנחנו כאן ונשתדל לענות לכל שאלה ולסייע בכל מצוקה.

שלך,
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי היקרה

אורית
    14/10/2007

ראשית כל תודה על התגובה וההתענינות.
    אני בת 25 ומגיל יחסית צעיר התחילו לי בעיות של עצירות ובמקביל רצון לרזות.
    בעבר הרחוק יחסית -בסביבות גיל 20 הייתי מכורה לכדורים משלשלים ולבסוף נגמלתי.
    לפני פחות משנתיים ילדתי ואז בעיית העצירות שוב הציקה לי אז הצחלתי עם נרות גליצרין וזה מאוד עוזר לי וללא תופעות לואי של הכדורים.
    מה שהכי מפריע לי זה התלות-בלעדיהם נדיר שאני מתפנה וזה מתסכל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאוריתי!

בלונדי
    14/10/2007

כל שימוש במשלשלים גורם לנזק בלתי הפיך למערכת העיכול!
    אני אחרי שנים של שימוש, מנסה כיום להלחם בהשפעות שהם הותירו עלי, וזה מאוד לא קל!

המשלשלים לא מרזים!!! הם גורמים לגוף לאבד נוזלים חיוניים, מלחים ומינרלים, ומותירים אותך חסרת כל, באפיסת כוחות! המשקל היורד, כביכול, הוא הנוזלים ש"נלקחים" ממך. נוזלים בלעדיהם מאוד מסוכן לחיות!!!
    נרות הגליצרין לא מועילים לך. את "עובדת" על הגוף שלך והוא לא יוכל לתפקד בלעדיהם!

התמכרות לכל סוג של משלשל יכולה להוות סכנה, וככל שתקדימי להפסיק זאת, יגדלו הסיכויים שלך להצליח לתפקד בלעדיהם.

דרושה סבלנות ועבודה רבה על מנת להחזיר את מערכת העיכול לסורה. זה לוקח כמה שנים טובות.

אני מציעה לך לפנות לעזרה פסיכולוגית דחוף ולייעוץ רפואי על מנת להחזיר עצמך לחיים נורמליים!

שיהיה לך בהצלחה....

בלונדי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבלונדי

אורית
    14/10/2007

ראשית כל תודה על התגובה.
    כיצד הצלחת להגמל ממשלשלים?
    למה את חושבת שאני צריכה טיפול פסיכולוגי דחוף?
    תודה ויום מוצלח
    אוריתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורית

קרן אור
    14/10/2007

ראשית אין לי מה להוסיף למה שהבנות כתבו לך לפני כי הן הפליאו לתאר זאת אפילו יותר ממני.אבל בכ"ז אני לאחר שימוש של 10 שנים במשלשלים,הבראתי מה"א לפני5 שנים,אבל עדיין מתמודדת עם הצורך בהם לעיתים,ותאמיני לי שקל וטוב יותר להפסיק כשזה עוד בהתחלה.אם את סובלת מעצירות,ישנם דרכים טובות יותר לטפל בבעיה כמו שינוי תזונתי ומעבר למוצרים מכילי סיבים,התעמלות,שתייה מספקת ואם כל אלה לא עוזרים אז יש מקום להשתמש בדברים שלא יוצרים התמכרות(כדוג' אבילאק,אגיוקור וכדו')-כמובן בהתייעצות עם רופא.השאלה מה הצורך שלך במשלשלים,מהיכן הוא נובע??אני נוטה להאמין שיש כאן גם מרכיב של רצון להרזות(מרכיב נפשי סמוי או לא),ולא בעצירות בלבד.ההמלצה הראשונית שלי היא ללכת לרופא ולהניח את הקלפים על השולחן,הוא כבר יעשה את הבירור ואת הבדיקות לקביעת הטיפול שאת זקוקה לו.בכל אופן אני ממליצה באמת ועם הנכונות שאת מגלה להתמודד,לפתור את הבעיה הזאת,וככל שמוקדם יותר כך יותר טוב.אני כאן אם יש לך שאלות נוספות,קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה