מפחדת שאחזור לזה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת שאחזור לזה...
    Cookie
    06/04/2010

אני בת 21, ומאז כיתה י"א התפתחה אצלי אט אט הפרעות אכילה מטורפות שגרמו לירידה של 10 קילו שגרמה לבעיות רפואיות כגון התעלפות, בעיות במעי וכהנה... אני תפסתי את עצמי בערך כלפני שנה ואט אט בשילוב טיפול תרופתי מצבי מאוד השתפר.
    אך כעת, כבר עליתי במשקל קצת יותר מן הרצוי, וחוששני שאינני עוסקת בפעילות גופנית ומכאן שאני חשה את הכמה קילו המיותרים לא בחיובי.
    אניודעת שספורט כלשהו ישפר את המצב, אבל איכשהו אנילא מצליחה להביא את עצמי למצוא ספורט כלשהו לעסוק בו, אפילו פעם בשבוע איזה חוג!
    מצאתי את עצמי כמה וכמה פעמים בשבועות האחרונים רוצה להקיא, הצלחתי לעצור את עצמי ואז שלשום כמעט ולא אכלתי, כמו בימים הטובים, בהם הרגשתי ריקה, והריקנות היא הרגשה מדהימה מבחינתי... זה קסם לי. לאחר מכן הכרחתי את עצמי לאכול.
    אבל שתי הדרכים ההלו אינן נכונות! לאכול כי אני מכריחה את עצמי כהרגל - והבנתי שזה מה שעשיתי בשנה האחרונה זה לא טוב...
    אני מאוד טרודה ומפחדת ובקיצור... קצת אבודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת שאחזור לזה...

הוספת תגובה

• שלום cookie

אפרת לוי
    06/04/2010

את מזהה נכון ששתי הדרכים אינן טובות עבורך, הכפיה לאכול מול ההרעבה וההמנעות מן האוכל.

הרבה פעמים העיסוק באוכל מבטא תכנים נפשיים/רגשיים עמוקים. כך למשל (השערה בלבד)ההנאה שלך מתחושת הריקנות יכולה לבטא פחד שלך מתלות . ( אינך רוצה להיות תלויה בשום דבר וכידוע אנחנו תלויים באוכל מיום היוולדנו) ועל כן את נהנת מכך שאינךתלויה בכלום, באף אחד.

זו למשל השערה שניתן לברר אותה במסגרת של טיפול פסיכולוגי. הבנתי שנעזרת בטיפול תרופתי, האם היית בטיפול פסיכולוגי?

אשמח לשמוע את תגובתך

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה