מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לילדה בת 9.5הילה ירדן15/04/2010
הילדה שלי סובלת מהשמנת יתר מסויימת. היא בוכה המון על כך שאיננה יכולה לאכול כשאר חברותיה האוכלות דברי מתיקה כאוות נפשן. היא מרגישה שמנה, ואכן יש לה כמה ק"ג מיותרים. אני אומרת לה שבעוד כמה שנים היא תגבה, תהיה יותר גבוהה, ומשקל גופה ישתנה, כלומר היא תהיה יותר רזה. ככל שהיא תעלה בגובה היא תרד במשקל ותהיה יותר רזה. האם זה נכון? אני לא רוצה להטעות אותה. שתינו כתבנו שאלה זו ביחד ומחכות לתשובה.
תודה רבה
הילה ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לילדה בת 9.5
אפרת לוי15/04/2010שלום הילה,
ילדים היום מגיל צעיר עסוקים בשאלה האם אני רזה/ שמן. חשוב לא להפוך את האוכל והמשקל לענין מרכזי בבית.
לשאלתך ביחס לגובה והמשקל , ברמה הבסיסית ההנחה נכונה, אך אז ביתך נמצאת בציפיה ובעמדה פסיבית לרגע שבו תגבה.בעוד שיש מס' דברים שהם בשליטתה: א. עודדי אותה לעשות פעילות גופנית, למשל, צאו כל המשפחה יחד לפארק עם אופניים.
ב. השתדלי להוציא את הממתקים מהבית ג. תציעי לה מאכלים עם ערך קלורי נמוך יותר ( לא דיאטטיים).
בלי דיאטה היא תרד במשקל.
ברובד הרגשי יתכן ואת שואלת משהו אחר, האם אני מתנהלת נכון איתה?
חשוב להעביר לה מסר שהיא אהובה בלי קשר לכמה היא שוקלת ושהיא לא נמדדת רק ביחס למשקל גופה אלא בהרבה פרמטרים אחרים.
אם העיסוק סביב המשקל והשומן נמשך, כדאי לפנות להדרכת הורים כי יתכן וזה מבטא מצוקות שלה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)