מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות ?ארי27/10/2007
שלום לכולם ,
יש לי אחות בת 24 , בשנתיים האחרונות היא רזתה מאוד (מ- 60 ל- 38ק"ג וגובהה 1.57מ' ) .
המחזור נפסק לה לפני שלושה חודשים , ולפני זה היה יום-יומיים בחודש ולפני שנתיים היה 6-7 ימים בחודש .
היא גם כן משתמשת במשלשלים בכמות גדולה - תמיד אני רואה את הקופסות של הלקעדין בחדרינו - היא כמעט ולא אוכלת ואם אוכלת אז רק שקית במבה או מעדן שוקולד או פירות ,
היא נמצאת בדיכאון בתקופה האחרונה ולכן נראה לי שההפרעות באכילה תוצאה לכך , לא ?!
אחרי ביקורת מהמשפחה וצעקות עליה שלא נראה להם שמצבה הבריאות בסדר היא עשתה בדיקות דם ולצערינו או לטובתינו הכל יצא תקין וה-HB=15.6 ולכן היא תמיד אומרת לנו שאם לא נוכל אז הכל יהיה בסדר ! לא יודעת אם היא צודקת בהז או לא ?!
וגם כן היא מטופלת אצל פסיכיאטר באופן פרטי ( אף אחד לא יודע את זה חוץ ממני ) בגלל הדיכאון כבר חודשיים ללא שינוי במצבה - הטיפול הוא שיחות פעם-פעמיים בשבוע + תרופות קלונקס 1 מ"ג וציפרלקס 20 מ"ג , ובכל פגישה הרופה מעיר לה על תת המשקל וזה מסוכן אבל היא כאילו לא שומעת אותו ...
באמת אני מרגישה שאני מאבדת אותה לאט לאט , אז מה אני יכולה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להוסיף...
ארי27/10/2007רק רציתי להוסיף שיש לה נשירת שיער רבה , וגם כן היא עשתה לפני כשנה צילום -צפיפות העצם - היו במסקנות : שיש עדות לירידה בצפיפות העצם בדרגה גבולית (אוסטיאופניה) 71% ביחס לאוכלסיה צעירה ובריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך, רחל.
אני27/10/2007
אני מבינה את דאגתך, והיא מוצדקת בהחלט. ירידה של כ-35% מסת גוף תוך שנתיים למצב נוכחי של תת-משקל חמור פירושה מצב חירום בגוף וסכנה אמיתית. אני מבינה שאחותך מטופלת אצל פסיכיאטר, ושאין הטבה במצב. צר לי לשמוע על כך. כמה זמן היא בטיפול? האם הפסיכיאטר מתמחה בהפרעות אכילה? האם הוא יודע שהיא נוטלת משלשלים בכמויות?חשוב מאד לפנות למטפל מקצועי המתמחה בנושא. הפרעת אכילה היא בעצם השלכת קשיי ההתמודדות בחיים על האוכל. סוג של בריחה מ"החיים האמיתיים", כביכול. האם אחותך עברה משבר רציני לפני שנתיים? האם קרה משהו במשפחה? האם יש מקרים נוספים של אנורקסיה/בולמיה במשפחה?
לא, אל תסתמכו על הבדיקות התקינות כביכול. זה ידוע בהרבה מקרים חמורים של אנורקסיה מתקבלות תוצאות תקינות בבדיקות השגרה. זה מין פרדוקס כזה שהרופאים לא יודעים כ"כ כיצד להסבירו. זה כנראה קשור למיצוי מאגרי החירום האחרונים בגוף, ואם לא יחול שיפור במצבה - גם בדיקות השגרה ייצאו חריגות. זה רק עניין של זמן.
בכל מקרה- התסמינים הנוכחיים מצביעים בפירוש על בעיה חמורה - הדכאון הקשה וההסתגרות (כן, הדכאון מגיע ביחד עם ההפרעה), נשירת השיער החמורה, הירידה בצפיפות העצם, השיבושים במחזור (הפסקת מחזור לשלושה חודשים רצופים פירושה בעיני הרפואה אל-ווסת לכל דבר) וכל שכן ההתנהגות.
מה אפשר לעשות?
קודם כל, לנסות לשבור את החומה שבנתה לעצמה. לא להניח לעצמה לסגור את עצמה לגמרי. חשוב מאד לא לחפש הרגעות במילותיה, משום שזאת מחלה של שקרים. לנסות להתקרב אליה ולדובב אותה, כדי שאולי תדבר על מה שאוכל אותה מבפנים.
מן הצד הטיפולי - ליידע את המטפל בכל הפרטים הקטנים, וכמו שכתבתי לעיל - לפנות רק למטפל שמתמחה בהפרעות אלו. במקרים חמורים אין מנוס מאשפוז כדי להציל חיים. במקרה שלה נדרשת הסכמתה לאשפוז, מכיוון שהיא בגירה. אשפוז כפוי נוגע רק למקרים של סכנת חיים מיידית, וגם כך הוא לא כ"כ בר-יישום עקב הפרוצדורה המסובכת. אני מקווה שיחול שיפור במצבה ללא צורך באשפוז, אך אל תיבהלי מן הרעיון עצמו, כי יכול להיות שזה מה שהיא צריכה. האם הפסיכיאטר העלה אפשרות של אשפוז?
מאחלת לכן בריאות!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחל
קרן אור27/10/2007קודם כל כל הכבוד על הדאגה לגביי מצבה של אחותך.ואני תוהה-היכן הוריכם בעניין??
כמו שכרונית כבר כתבה לפני,בדיקות הדם כמעט תמיד יוצאות תקינות.וההמוגלובין הגבוה הוא עקב חמצון של כדוריות הדם האדומות,גם לי היה המוגלובין 17 למרות שהייתי צמחונית ובתת משקל.
אני חושבת כי מחובתך לעדכן את הפסיכיאטר לגביי מצבה האמיתי.כדי שמצבה המנטלי יוטב,היא צריכה בדחיפות להעלות במשקל.אבל גם ברור לי שללא התערבות חיצונית,המצב לא ישתנה.
תנסי לדובב אותה,ולהיות שם,ולתת לה להבין שהיא לא צריכה להסוות ולשקר שאת שם לצידה.ובמקביל כן לפנות לפסיכיאטר שלה,יכול להית שהיא לא תדע מזה,אבל גם אם כן,לטווח הארוך את עושה לה שירות שהיא כרגע במצבה לא יכולה לבקש.
ואני כאן לשמוע עידכון ואם יש לך עוד שאלות,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)