בבקשהה תעזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשהה תעזרו לי
    =>
    18/05/2010

שלום אני בת 17 ... משקל 59-60 גובה 1.74
    עשיתי דיאטה רצחנית שבה הורדתי ממשקלי 75 קילו במשך שנה וחצי והתאמנתי נורא קשה... כל החיים שלי סביב אוכל.. יש מזונות שאני לא מתקרבת אליהם כגון ציפס מטוגן שניצל .. כל דבר אני מחשבת וכשאני לא יודעת את הערך של המזון אני נמנעת או נותנת לו ערךקלורי נגיד בורקס גדול זה בשבילי 700-800 קלוריות וכו' .. מעבר למשקללל אני סובלת מחולשה , סחרחורות שלשולים ,כאבי בטן אי הגעת ווסת אלא עם כן אני משתמשת בגלולות.. אין לי חיי חברה כמו פעם כי להימנע מלאכול אוכל שאיני מודעת איך הכינו אותו או הערך הקלורי שלו .
    החלטתי ללכת לתל השומר לקבל עזרה וכדי שאני יחזור למסלול התקין ... בלימודים הדרדרתי הכל ניהיה יותר גרוע להתאמן אני רוצה אבל לא יכולה.
    האם כדאי לי ללכת לתל השומר ? איך אני צריכה להגיע . מימי אני מקבלת הפנייה? אם צריך בכלל והתחייבות ? למשך כמה זמן הטיפול .. ? אני מעוניינת להגיע בחופש הגדול כדי לא להפסיד לימודים ולחזור ללימודים בתחילת שנה.. בנוסף אני רוצה להתגייס ומפחדת בשל בעיותי הרפואיות לא יגיסו אותי ... בבקשה תעזרו לי אני נואשתתתתתת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשהה תעזרו לי

הוספת תגובה

• שלום לך,

קרן אור
    18/05/2010

לפי התיאור שלך,אכן נשמע שהפרעת האכילה השתלטה על חייך.אני מברכת על הבנתך שהגיעה העת לטפל בך ומעריכה את האומץ
    כפי שזה נשמע,זה הדבר הנכון ביותר לעשות.רק כך תוכלי להמשיך את חייך,כפי שנועדו להיות.
    באשר לתל השומר-הטיפול שם מקצועי,איכותי ובכול אופן ממליצה לפנות אליהם ולו אפילו לאינטייק(פגישה הערכה) בסופה תתקבל יחד איתך ההחלטה איזה טיפול הכי נכון עבורך.ואם צריך,יפנו אותך לטיפול מרפאתי אמבולטורי,שמהווה חלופה לאשפוז.יש לציין,שאשפוז הוא אופציה אחרונה,כי לרוב מעדיפים שהמטופלת תמשיך את חייה במסגרת הקהילה,אם הדבר אפשרי.
    לגביי הצבא-כל מקרה לגופו.הצבא מודע לעניין,ויש הרבה חיילות שבחרו להמשיך את השירות,במקביל לטיפול.זאת בתנאי שלא נשקפת סכנה לחייך.(זה נתון שחסר כרגע).
    בכול אופן,לא השירות הוא מה שצריך להניע אותך.נשמע שאת מודעת לצורך בטיפול ושאת מבינה שכך אי אפשר(ולא צריך!) להמשיך יותר.
    מחזקת את ידייך לפנות לתה"ש,בבקשה עדכני,
    בהצלחה,
    קרן אור.

אגב,לא כתבת,אבל היכן הורייך בנושא??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

=>
    18/05/2010

אימי יודעת .. היא חושבת שאני אוכללת..האוכל שלי דיאטתי היא לא מבינה כ"כ וכואב לי לשקר אך זו הדרך היחידה שאני מכירה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

=>
    19/05/2010

הגב לגבי הטיפול ללא אישפוז לא ניראה לי שהצילח מיכון שהייתי בטיפול אצל דיאטנית ולא עשיתי כלל וכלל מה שהיא אמרה תמיד קיצצתי..
    אני לא מסוגלת לבד .. זה ממש גיהנום כל היום לספור קלוריות ...ובנוסף אני לא רוצה ללכת לטיפול אצל פסיכולוג בשל העלויות היקרות ביררתי בקופ"ח וזה עדיין יקר ואני לא הוסיף לאימא שלי עוד צרה ממה שיש כבר .. לכן אני מעדיפה אישפוז כי לבד אני לר מצליחה ושם לא תיהיה לי דרך לקזז ולהחביא אוכל ולזרוק אותו בשרותיים ששכן זה מה שאאני עושה עם אוכל שהוא מטוגן ושמן ..!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    22/05/2010

קשה מאוד להחלים מה"א לבד,,וכשם שאם היתה לך כל מחלה כרונית אחרת היית ניגשת לרופא לטפל בה,נכון??אז למה לא כאן?.ולכן אני מחזקת את ידייך בפנייה לתה"ש.
    האם כבר קבעת תור לאינטייק??האם את צריכה עזרה או פרטים נוספים?.

לגביי אמך-אין לך מה להרגיש אשמה.את לא עושה את זה לה,את עושה את זה לעצמך.את היא הסובלת כאן!! למרות שהדאגה לך היא טיבעית ומובנת.

יקרה,אף אחד לא מבקש ממך להציל את העולם,רק את עצמך.
    האם את מוכנה לעשות זאת??

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

=>
    23/05/2010

הי קרן אור ..
    האם אני מוכנה לזה ? ממש קשה לי לענות על זה כי חוסר השליטה שיהיה שם זאת ההתמודדות שלי ..
    קשה לי לקבל את זה שאני סובלת מזה כי עדיין אני צורכת 1300 קלוריות וזו לא הרעבה למרות שהרבה חושבים שכן .. אני אוכלת די הרבה אבל דיאטטתי ...את לא מבינה כמה פעמים באלי לאכול שווארמה בבגט או פלאפל בפיה וציפס או קוראסוןן אבל לא מסוגלת בימים שאני נשארת ללמוד עד מאוחר ואני לא מוכנה ואין לי אוכל אני מבריזה כי אני רעבה ואיןן דברים דיאטטים יש בגטים מלאי שמן כמו טונה טוסטים שקשוקה ודברי מאפה לכן אני לא קונה .. כי 500-600 קלוריות לארוחה זה המווןןןןןן !!!
    כמה זה השפיע והידרדרתי אני לא מאמינהה.. למה אני עושה את זה לעצמיי זה ממש הרסס כל החולשה והסחרחורות ואי קבלת ווסת נמאסססס לי מזהה ..
    שאלתי עם בת השומר המטרה העיקרית היא לעלות במשקל או להחזיר את הגוף לתפקד כראויי ?
    היועצת נתנה לי הפנייה לרופא בכך שממליצה לטיפול...
    אני מפחדת ששם אין לי דרך להתחמק ולאכול אוכל דל בקלוריתת מה אני יעשהה ? אני מיואשתתתתת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    26/05/2010

האמבילוונטיות הזאת היא טיבעית ומובנת.ה"א שלך משרתת צורך נפשי עמוק יותר,וזה מובן שאת מפחדת להרפות ממנה,כי אני יודעת כמה זה קשה לוותר על משהו לפני שיש לך משהו חליפי.
    יחד עם זאת,טיפול ממוקד בה"א מטרתו לאפשר את האכילה המאוזנת ולהבין את מכלול המרכיבים שהובילו להתנהלות בהרס העצמי הזה.אף אחד לא רוצה שתהיי שמנה,אלא שתהיי מוזנת כפי שאת צריכה,למען שלומך ובריאותך הפיזית והנפשית.
    את בעצמך מתארת כמה המצב יצא מכלל שליטה,ולטעמי אשפוז יאפשר להרפות מעט בטיפול בעצמך שהוא קשה כרגע,ולאפשר לאחרים לדאוג לך ,עד שתוכלי לעשות זאת למען עצמך.
    כל זה יבנה יחד איתך,וזה מה שחשוב.את תמיד תהיי שותפה לתהליך.
    יקרה,נשמע שבתוך תוכך את מבינה ויודעת שזאת הדרך הנכונה,ואני רוצה לחזק את הקול הבריא הזה.אל תחששי,פני לפחות לפגישת הערכה.

ותמשיכי לעדכן,
    איתך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו

=>
    28/05/2010

הי קרן אור
    עובר עלי תקופה טובה
    הכרתי בחור וההפרעה שלי החלה להעלם כמו בחלום
    אני מרשה לעצמי חטיפים ושוקלד חח למרות שזה לפעמים במקום ארוחות אך לצערי עדיין משלשלת ..
    אני לא שותה משלשלים זה לבד
    אבל עכשיו טוב לי יותץתר ואולי אני לא הצטרךךך טיפול עברו לי הסחרחורותת הכל נייהיה ורוד
    תודה על התמיכה שלךךך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    01/06/2010

שמחה לקרוא על תקופה טובה יותר בחייך ואני מאחלת לך שתמשיך כמה שיותר,יחד עם זאת,אני לא יכולה שלא לתהות ביני לבין עצמי,מה יקרה אם משהו לא יסתדר פתאום.הרי התבנית של ההרס העצמי לא נעלמה,האושר יכול אומנם לסכך עליה,אבל כן חשוב,ואולי דווקא עכשיו כשאת במקום טוב יותר עם עצמך,לפנות לטיפול,לרדת לשורש הדברים,כדי להתחזק באמת מבפנים,ולא כתלות במשהו חיצוני.
    האם את יכולה להבין למה אני מתכוונת??

בכל אופן,אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי,
    תמשיכי לעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

=>
    15/06/2010

הי קרן אור
    לא הסתדר עם הקטע באהבה לצערי .. אבל אני אוכלתת לחם קל ..מתוקים.. הכלל ..
    סוף סוף התחלתי לאכול אוכל שאימא מבשלת מוקפץ עוף וכו' .. ללא פחממות אבל עם המון סלטט .. וגם סלט מיונז לייט שאימא מכינה .. אני מנסה לאכול טוב .. אפילו נראלי ששמנתי מעט וזה טבעי לאחר דיאטהה כסח כמו שלייי .. וכן אוכלת בגטים בבצפר שנותנים לנו ביום לימודים ארוךך .. אני הכרתי אנשים חברות מדהימות יוצאות לאכול הכל .. אך תמיד קיים החשש להשמיןן .. יהיה בסדרר אני בנתיים ללא טיפולל ואני מקווה ללכת בקרוב .. אבל מאמינה שהכל יסתדר לטובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,

קרן אור
    22/06/2010

שמחה מאוד לשמוע ממך.
    תמשיכי לעדכן!
    מחזיקה לך אצבעות.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה