מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה....ד03/06/2010
אני בת 26 והפרעות אכילה הן חלק מחיי ב-10 שנים האחרונות...
התחלתי באנורקסיה ועברתי לבולמיה,
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ותרופתי אבל עדיין מקיאה בתדירות משתנה בהתאם לתקופה (פעם ביום במקסימום)... לאחרונה (מספר שבועות) התחלתי להרגיש בצורה חריפה מבעבר את ההשפעות של הבולמיה על הגוף שלי ופשוט הפסקתי, הפנים והבטן נפוחות מממששששש ואין לי כוח לעשות כלום...
הכל נפוח אפילו יותר מאז שהפסקתי ורציתי לשאול אם זו תופעה אופיינית, אחרי כמה זמן זה עובר אם בכלל ואיך אפשר להקל על הסימפטומים... הפסיכולוגית שלי אומרת שזה יחלוף אבל אני מרגישה עכשיו כ"כ רע, לא נוח לי בעור של עצמי ולכן אשמח לקבל מענה גם בפורום הזה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד
אפרת לוי06/06/2010
איני מכירה את התופעה אותה את מתארת. אם אחד מגולשי/גולשות הפורום מכיר/מכירה את התופעה אשמח אם יתיחסו לכך.
האם פנית לרופא? האם הנפיחות בפנים ובבטן היא תחושה שלך ( האם אחרים אומרים לך שאינם מבחינים בנפיחות?) .
יתכן ומדובר בתהליך החלמה, ( כולי תקווה), מה שנשמע בעיקר קשה לך הוא רגשית להיות במצב הזה כאילו את בגוף אשר אינו שלך . חושבת שכדאי שתפתחי את זה באופן רחב יותר בטיפול הפסיכולוגי שבו את נמצאת. הכוונה לברר מדוע כל כך רע לך בתקופה הזו, מה המשמעות מבחינתך שהפסקת להקיא .
מאחלת לך בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ד07/06/2010אני בטיפול פסיכולוגי ואפילו הפסיכולוגית שלי שמה לב לנפיחות כאילו בצקתית בפנים,
אני רוצה להפסיק עם ההקאות כבר כ-6 שנים ולא עזר לא טיפול תרופתי או פסיכולוגי, מה ש"עזר" זה התחושה של ההשלכות על הגוף שלי, בעיות בבלוטות התריס ובאמת אשמח לתגובה אם יש שמכירות את התופעה...
המון תודה על התגובה והמשך שבוע טוב לך ולכולן!
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד'
קרן אור08/06/2010ראשית,רוצה לברך אותך על ההתמודדות והטיפול בעצמך.
לשאלתך,אני מכירה את התופעה של הבצקת שתיארת,גם ממקום אישי וגם מבנות נוספות.
בבולימיה אובדים נוזלים ואלקטרוליטים עם ההקאות,כשמורידים את תדירות ההקאות מופיעה מעט בצקת, וכן תחושה של נפיחות ומלאות בבטן,וכמה שהשלב הזה קשה,חייבים לעבור אותו,כי אחרי תקופה מסוימת הגוף מתחיל לאזן את עצמו,את כמות הנוזלים,מע' העיכול שתנועתיותה נפגעה והואטה מתחילה לחזור לעבוד כפי שצריך.זאת תופעה שכיחה,אבל חשוב לי לסייג ולומר שכיוון שאינני מכירה אותך,רצוי ללכת לרופא המשפחה שיראה את אותה בצקת שאת מדברת עליה ויוודא שאכן זאת הבעיה ושאין בעיה כילייתית או אחרת שיכולה לגרום לבצקות.
אל תתייאשי!
מחזקת את ידייך ואשמח לשמוע עדכון,
מקווה שעזרתי מעט,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(0=
ד08/06/2010המון המון המון תודה!
עצם זה שאני לא לבד, באמת מחזק אותי...
עזרת לי מאוד!
שיהיה המשך שבוע נפלא לכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)