שלום אופרת זאת אמא של אדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אופרת זאת אמא של אדם
    אמא
    11/06/2010

בקשר לשאלות שלך:
    *אדם קיבל בקבוק מאז שנולד
    *הוא לא סרב בקבוק מאז שנולד ,הוא ינק (עד חודשיים)בנוסףהוא קבל בקבוק אחרי הנקה.
    *בקשר להתפתחות:
    הוא נולד ב 27.02.10 במשקל של 3.730
    ב15.03.10 שקל 3.950
    ב 18.03.10 שקל 4.060
    בגיל חודש שקל 4.500 וגובהו 58.5
    בגיל חודשיים שקל 5.550 גובהו 60.8
    בגיל שלושה חודשים שקל 6.320 גובהו 64
    הוא אוכל סימלק אדווינס עם תוספת קורנפלור בכל ארוחה (הוספתי קורנפלור בגיל 3 חודשים).
    *רק אני מאכילה אותו ,האמת שבהתחלה היתי כופה עלין לאכול כי לא עלה במשקל כמו שצריך
    הוא היה אוכל כל 3 שעות וחצי הארוחה והיתי משלימה לו אותה בזמן שינתו
    עכשיו הוא מסרב לאכול בכלל אפילו אם עבר 7 שעות , הוא אוכל אך ורק בזמן שהוא ישן.

האם המצב שלו נחשב כהפרעת אכילה?
    מה אפשר לעשות כדי שיחזור לאכול כתינוק נורמלי רק בזמן עירונות?

כואב לי עליו, אני מאשימה אתעצמי פשוט היתי חושבת שאני עושה מה שטוב לו עד שהגיע למצב זה....
    אני מתחננת .... תעזו לי מה אפשר לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום אופרת זאת אמא של אדם

הוספת תגובה

• שלום לאמא של אדם

אפרת לוי
    11/06/2010

תודה על תשובתך המפורטת.

נראה שיש בינכם מאבק סביב האוכל , מתוך מקום שאת חרדה ורוצה שהוא יעלה במשקל. כפי הנראה את נותנת לו לאכול בשנתו כדי שהוא פחות יתנגד לאכילה. אך אז את לא מאפשרת לו לחוש רעב . כדאי להשתחרר מדפוס זה על ידי מס' אפשרויות:

הייתי מציעה לך להכניס דמות נוספת שתיתן לו לאכול ( אבא, סבתא) לחכות שיראה סימנים של רעב ואז להציע לו, לא להכריח).

חשוב שבזמן האכלה תהיי רגועה ( עד כמה שניתן) תני לו להכתיב את הקצב. הוא לא בתת משקל הוא מעלה משקל יפה .

בנוסף, נראה שאת מאוד במצוקה סביב נושא האוכל והמשקל שלו, כדאי שתפני לטיפת חלב ותתיעצי עם האחות, לרוב הן עתירות ניסיון ויכולות לעזור לך. ישנן טיפות חלב בהן מתקיימות קבוצות של אמהות לתינוקות רכים ( כמו קבוצה של עזרה הדדית) בה תוכלי לקבל תמיכה .
    שיהיה בהצלחה,
    את מוזמנת לעדכן

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה