מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום אופרת זאת אמא של אדםאמא11/06/2010
בקשר לשאלות שלך:
*אדם קיבל בקבוק מאז שנולד
*הוא לא סרב בקבוק מאז שנולד ,הוא ינק (עד חודשיים)בנוסףהוא קבל בקבוק אחרי הנקה.
*בקשר להתפתחות:
הוא נולד ב 27.02.10 במשקל של 3.730
ב15.03.10 שקל 3.950
ב 18.03.10 שקל 4.060
בגיל חודש שקל 4.500 וגובהו 58.5
בגיל חודשיים שקל 5.550 גובהו 60.8
בגיל שלושה חודשים שקל 6.320 גובהו 64
הוא אוכל סימלק אדווינס עם תוספת קורנפלור בכל ארוחה (הוספתי קורנפלור בגיל 3 חודשים).
*רק אני מאכילה אותו ,האמת שבהתחלה היתי כופה עלין לאכול כי לא עלה במשקל כמו שצריך
הוא היה אוכל כל 3 שעות וחצי הארוחה והיתי משלימה לו אותה בזמן שינתו
עכשיו הוא מסרב לאכול בכלל אפילו אם עבר 7 שעות , הוא אוכל אך ורק בזמן שהוא ישן.
האם המצב שלו נחשב כהפרעת אכילה?
מה אפשר לעשות כדי שיחזור לאכול כתינוק נורמלי רק בזמן עירונות?
כואב לי עליו, אני מאשימה אתעצמי פשוט היתי חושבת שאני עושה מה שטוב לו עד שהגיע למצב זה....
אני מתחננת .... תעזו לי מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא של אדם
אפרת לוי11/06/2010
תודה על תשובתך המפורטת.
נראה שיש בינכם מאבק סביב האוכל , מתוך מקום שאת חרדה ורוצה שהוא יעלה במשקל. כפי הנראה את נותנת לו לאכול בשנתו כדי שהוא פחות יתנגד לאכילה. אך אז את לא מאפשרת לו לחוש רעב . כדאי להשתחרר מדפוס זה על ידי מס' אפשרויות:
הייתי מציעה לך להכניס דמות נוספת שתיתן לו לאכול ( אבא, סבתא) לחכות שיראה סימנים של רעב ואז להציע לו, לא להכריח).
חשוב שבזמן האכלה תהיי רגועה ( עד כמה שניתן) תני לו להכתיב את הקצב. הוא לא בתת משקל הוא מעלה משקל יפה .
בנוסף, נראה שאת מאוד במצוקה סביב נושא האוכל והמשקל שלו, כדאי שתפני לטיפת חלב ותתיעצי עם האחות, לרוב הן עתירות ניסיון ויכולות לעזור לך. ישנן טיפות חלב בהן מתקיימות קבוצות של אמהות לתינוקות רכים ( כמו קבוצה של עזרה הדדית) בה תוכלי לקבל תמיכה .
שיהיה בהצלחה,
את מוזמנת לעדכן
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)