מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערב טוב ושבוע מבורך לכל חברי הפורוםסמדי12/06/2010
אני חדשה בפורום וזו הפעם הראשונה שנחשפתי אליו .
במהלך השעה האחרונה "קראתי" לא מעט הודעות ופניות ...ובכל אחת מהן "ראיתי" את עצמי ,את "האני" שהייתי עד לפני שנתיים.
כל הודעה העבירה בי צמרמורת, כאב, עצב , הזדהות...
והתגובות שלכן ,קרן אור ואפרת מילאו אותי באושר יישר כח!!! התמיכה שהכותבות מקבלות מכן וזו מזו פשוט ראויה להערכה .
כיום אני בת 29 ....וכמו נערות /נשים רבות גם אני התהלכתי באותו "מסלול מפותל" שנע בין אנורקסיה לבולמיה.
בגיל 15 ושמונה חודשים החלטתי להשיל ממשקלי את 7 הק"ג העודפים ומבלי מחשבה מעמיקה מצאתי את עצמי בעיצומה של דיאטת כאסח אכזרית ,שהכילה 500 קלוריות ביום בלבד ובהמשך פחות ופחות...עד שהגעתי ל-0 קלוריות ביום כלומר צום. הורדתי את ה7 ק"ג ולא רק אותם אלא 24 יותר.
הסביבה תחילה החמיאה ומהר מאוד המחמאות הפכו לדאגה . ולי זה לא ממש היה אכפת ... לי הייתה מטרה !!!! אומנם אינפנטילית ונטולת הגיון אך בכל זאת המטרה הייתה לנגד עיניי ואני המשכתי !!!
בשלב מסויים כשהבנתי את חומרת המצב הייתה מטרה אחרת לנגד עיניי והיא לצאת ממנו ולהוכיח שניתן להבריא גם ללא טיפול ..... ההצלחה הייתה חלקית מכיוון שהיא הובילה למקבילה של האנורקסיה ..הלא היא הבולמיה!!!
בכל פעם שאכלתי ולו מעט בכדי להעלות במשקל ולשוב למשקל תקין געשו בי ייסורי המצפון והובילו להקאה .. ומהקאה אחת יזומה זה הפך לתסריט קבוע של אכילה , הקאה , אכילה , הקאה ...
עליתי במשקל והגעתי למשקל תקין ו"המכרתי" לעיניין ההקאות ... לא היה דבר יותר "גאוני" עבורי ..לאכול ובכך להשתיק את דאגת הסובבים ומאידך להקיא ולהשתיק את המצפון שלי .
עיסקה מעולה!!!
הרשתי לעצמי לאכול הכל מהכל ואז להקיא .
חישבתי את הזמן מהאכילה עד לרגע ההקאה .
אכלתי מזונות מסויימים ואחרים לא ..רק כדי להקל על "הקאה מושלמת".
המשקל עלה בחזרה ...וזה הוביל למעגל קסמים של שלושה ימים צום- מעידה קטנה ---בולמוס אכילה---הקאה וחוזר חלילה ...
היו תקופות של אכילה -הקאה ללא בולמוסים וללא צומות.
עד שהחלטתי לשים לכך סטופ .
וכבר שנתיים שאני ללא הקאות!!! ללא צומות!!! ללא בולמוסים!!!
עם 13 ק"ג מיותרים (שמפרידים בין משקלי למשקל התקין /בריא) .
והמאבק עדיין קיים ...
לצערי בחודש האחרון כמו בכל שנה לפני הקיץ המחשבות על איזו דיאטת כסאח עולות ...בעבר הרי הצלחתי??? בעבר הרי הגעתי למחצית ממשקלי כיום?????
והמחשבות האלו מפחידות אותי... כי אני מודעת לכח הרצון שיש לי לכאן או לכאן... אני מודעת ליכולת שלי ..לשליטה המקסימלית שיש לי.... ואחרי הכל יש באמת מה להוריד אז למה לא???
למה המחשבות הללו חוזרות? למה זה מכה בי שוב???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סמדי
אפרת לוי14/06/2010
ברוכה הבאה אל הפורום, מקווה שתמצאי בו מענה שיהיה נכון עבורך.
כשקראתי את הודעתך התחלת אותה ממקום מאוד בטוח שמספר על מה התגברת ועם מה התמודדת.
ולקראת הסוף, ממש במשפט האחרון היתה תחושה שנשברת. האם כרגע את מתמודדת עם נפילה נוספת או מפחדת שהיא תקרה?
זה יכול לעזור אם תשתפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)