מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות אכילה אצל ספורטאיותנאוה26/06/2010
אני אם לשתי ספורטאיות שעליהן לשמור על קטגורית משקל, לכן יש התעסקות בלתי פוסקת באוכל, התייחסות לאוכל בריא עם מספיק חלבון, ברזל, סידן וכו', שמירה על המשקל שהן לא מצליחות ולפני כל תחרות יש שבוע שבועיים של צומות וביום התחרות הורדת משקל שזה בעצם הורדת נוזלים, הן מתחרות לערך כל חודשיים והסיפור חוזר על עצמו. אחרי כל תחרות כזו יש בולמוסי אכילה במיוחד של מתוק, עלייה מהירה במשקל. הן מלוות לאורך השנים על ידי דיאטני ספורט אך ללא כל תועלת, הן יכולות כבר להרצות וללמד אחרים מה צריך ומה לא ואיך.
הן מבינות שהן מפתחות הפרעת אכילה, יש להן מספיק ידע על תזונה, אך כפי שהן אומרות הבעייה היא בראש.
למי עלי לפנות? האם יש בידיכם המלצות או כתובות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאוה שלום
אפרת לוי28/06/2010
לעיון הגולשות, מעבירה לך את התשובה ששלחתי לך במייל.
העיסוק של בנותייך באוכל יכול לבטא קשת רחבה של קונפליקטים וקשיים בעולמם הרגשי. הן יודעות מה צריך לאכול ומה לא , מה שחסר הוא מה האוכל 'מחזיק, מבטא 'עבורן במישור הרגשי. את זה ניתן לברר דרך טיפול פסיכולוגי אשר יתן מענה לחלקים הרגשיים וכך העיסוק הכפייתי באוכל ירגע. ( בתקווה...)
אני מדברת על בנותייך ברבים, ברור שעבור כל אחת מהן זה יכול לבטא דברים אחרים לגמרי.
הייתי ממליצה על טיפול פסיכולוגי ( בנפרד, לא אצל אותו פסיכולוג). טיפול CBT אני פחות מכירה, הוא יותר עובד על הסימפטום ( הכפייתיות באוכל). באופן אישי אני מאמינה בברור השורשים העמוקים של הבעיה.
אשמח להפנות אותך לאנשי מקצוע , מה אזור מגורייך? כדי שתשאלי את בנותייך מה היו מעדיפות גבר או אשה ?
אגב, האם הן קולטות שיש להן בעיה סביב האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)