שלי זו שוב ליטל.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלי זו שוב ליטל.
    חסוי
    05/11/2007

אני מודה שאני באמת זקוקה לעזרה .
    והלוואי שיהיה לי את הכוח להפסיק עם זה.
    אני בת 17 בסה"כ ואני כבר שנה וחצי או שנתיים בולימית.
    את הסיבה שנפלתי למחלה הארורה הזו אני יודעת. כל חיי , מי הייתי תינוקת הייתי ילדה שמנה , ילדה שמנה מאוד . האוכל הווה בשבילי כ"כ הרבה . כל הזמן חשבתי על מה לאכול , כמה , והרבה!
    אהבתי הגדולה לאוכל הייתה עצומה , והאוכל היה תמיד , כשהייתי שמחה , עצובה , כועסת ומאושרת. אבל מנגד המראה שלי הפרייע לי כל חיי צחקו עלי , קראו לי בשמות גנאי כל חיי הרגשתי מושפלת , פחות טובה , מהחברה ואפילו מהמשפחה. זה אכל אותי והנחמה שלי היה האוכל שלי. את ילדותי אני זוכרת כמעגל של צחוקים , ואני באמצע כולם תוחקים עלי.
    ניסיתי אינספור דיאטות , עוד מילדות אבל אפעם לא הצלחתי , תמיד נכשלתי והשמנתי עוד ועוד . עד שהגעתי לקרוב ל90 קילו בגובהה160 ומשהו. ואז לקחתי את עצמי בידים והתחלטי דיאטה והבטחתי שלא אשבר , כי הרצון שלי היה כ"כ עצום וחזק מרוב כל התסכול שהיה לי . רציתי להוכיח לכל מי שצחק עלי שאני לא שמנה עוד!
    ואז רזיתי , 30 קילו . הרגשתי הכי טוב בעולם , הייתי הכי יפה , הכי שמחה . והאוכל לא היה שווה את זה.
    אך לצערי אהבתי לאוכל בכלל לא חלפה. והתחלתי לאכול ואז להקיא.
    כל יום , כל היום.
    קונה אוכל , אם הייתי עובדת כל המשכורת כולה הייתה הולכת על הזילילות הבאות , גונבת אוכל מהבית ומחביאה בסתר כי לא נעים לי שמסתכלים שאני אוכלת ונועצים מבטים , ייתי אוכלת כמויות הדירות ואז מקיאה הכול , למרות שהיה קשה , מקיאה את הכול . פותחת ברז מים שלא ישמעו ואת ראשי לאסלה. כך עבר להם כעמט שנתים תמימיות שכל יום אותו הסיוט. זה הרחיק את החברות שלי , המשפחה שלי , התחביבים שלי , השאיפות שלי ואת האמונה בעצמי.
    שכל יום , ממחר זה נגמר . והמחר נשאר כל הזמן בגדר חלום. ובלב שלי יש רק חור עמוק עמוק ומאוד מאוד שחור. כל יום נדר , הבטחות . וכלום כלום.
    2 חברות יודעת , חושבות שזיהו . ההורים ידעו ואחותי ידעה , אך לפני הרבה זמן עוד בהתחלה חשבו שנגמר אך עוד המשיך.
    אני לא רוצה לשתף איש . זה גורם לי לבושה .
    כתם כזה עליי, כאילו אני חולה בראש.
    יש להם מספיק בעיות , אם ממש לא צריכים אותי.
    ועכשיו אני מרגישה הכי שמנה. והייתי רוצה להרזות ולהיות נורמילת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלי זו שוב ליטל.

הוספת תגובה

• ליטל יקרה

שלי
    05/11/2007

שמחה שחזרת, ושמחה שספרת על עצמך.
    מקווה שעצם השיתוף במצוקה שאת חשה עוזרת לך מעט...

קודם כל, חשוב שתדעי שלבולימיה "נופלות" נערות ונשים, נערים וגברים השונים זה מזה, חלקם לאחר שסבלו מעודף משקל, אחרים בעקבות אנורקסיה, וגם כאלו שמעולם לא היתה להם בעיה של השמנה.
    בולימיה מתפתחת לא רק מאהבה לאוכל, או בעקבות רצון לרזות וקושי לאכול "לפי הספר" - כמויות סבירות, מזון בריא.
    הסיבות, המניעים מהם מתפתחת המחלה, גם הם מגוונים מאד ומשתנים מכל אדם, אך בהרבה מקרים ניתן למצוא נקודות דמיון.
    למשל, רבות מאיתנו נוטות להיות מופנמות מאד, מתקשות לשתף אחרים בתחושות מועקה וכאב, וכל התסכול והסבל מופנה פנימה. אחת הדרכים לפרוק היא ההתעללות בגוף, זלילה והקאה. במקום לשחרר החוצה רגשות, כעסים, דרישות, אנו מקיאות.
    אחרות חשות צורך עז לרצות את כל הסובבים אותן ופוחדות לאכזב. פוחדות להודות שקשה להן, פוחדות להשמין, ובסופו של דבר - מאכזבות את עצמן.
    בקיצור, מה שאני מנסה לומר הוא שלמרות שאת מאמינה שנפלת לתוך כל זה מתוך רצון לרזות וקושי בשליטה עצמית מול מזון, אני מאמינה שיש גורמים נוספים.
    מאמינה שאם תגשי לטיפול נפשי תוכלי להכיר טוב יותר את עצמך.
    תביני מה המקור של האכילה הבלתי נשלטת, מה הם הגורמים להשמנה, ובעיקר - מה הגורמים לבולימיה.
    כך יהיה לך קל הרבה יותר לצאת מהסיוט הזה - ואני מצטטת אותך! זהו סיוט אמיתי שלא מסתיים עד שלא מתקבלת החלטה לשים לא סוף!

אני מכירה היטב את הבושה שתארת, ההסתרה היומיומית, החרדה להחשף במחלתך. את באמת מוכנה להמשיך כך?

ושוב אחזור לנושא של התגובה הקודמת: צום אינו פתרון. הרעבה עצמית לתקופה רק תחזק את התשוקה למזון, לזלילות.

בעזרת טיפול פסיכולוגי ויעוץ תזונתי תוכלי ללמוד לשלוט בדחפים האלו של זלילה, הקאה או הרעבה, ותלמדי איך לאכול נכון ובריא.

והכי חשוב, גם אם קשה מאד - צריך ללמוד לקבל את הגוף כמו שהוא. להכיר את החולשות שלו והצרכים שלו, ללמוד מה המשקל המתאים לו מבחינה בריאותית ולשאוף לשמור על משקל זה ללא התעללות וגרימת נזקים.

לא זוכרת אם קראתי זאת כאן, או במקום אחר, אך זה משפט יפה ונכון:
    כפי שלא ננסה לנעול נעל במידה 36 אם מידתנו הטבעית היא 39, כך יש להתייחס למבנה הגוף הטבעי ולהסתגל למשקל ולמידות המתאימות לו.

מבקשת ממך לפנות לעזרה. את צעירה מאד ויש לך הזדמנות נפלאה לסיים את גיל ההתבגרות כאדם בריא, חזק ומודע, ולחסוך לעצמך המון סבל וכאב בעתיד.

אנחנו כאן להמשיך ולתמוך.
    שלך,
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה