מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה?אני בת 3503/07/2010
ירדתי במשקל 20 קילו במשך שנה.
אני שומרת על כך בקפדנות רבה אבל הדיאטה הייתה ועודנה מרכיבה בערך 400-600 קלוריות ביום.
כבר כמעט שנה עברה מאז הירידה הסופית 20 קילו ואני שומרת אבל כבר עייפתי.
אני עובדת קשה,עם ילדים....עייפתי לאכול כל כך מעט קלוריות,כך כך עייפתי לאכול כמעט רק ירקות ופירות.
אני מרשה לעצמי לאכול קצת יותר רק בשישבת ואז מגיעה לבערך 1200-1500 קלוריות ביום,אבל במשך כל השבוע נלחמת ברעב,בעצבנות ובאוכל.
משתמשת במיני משלשלים בגלל בעיית עצירות כרונית,הבטן שלי רוב הזמן נפוחה ואין לי מושג מדוע,אני במירמור עצמי בגלל הנפיחות בבטן-מתעסקת בזה כל היום.
מצד אחר יודעת שז הפרעת אכילה אך מצד שני,לא רוצה בשום אופן להשמין חזרה ולכן מפחדת לחרוג באוכל ומודדת כל דבר ובעיקר ניזונה מירקות ופירות.
מה עושים?האם זו הפרעת אכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה?
אפרת לוי03/07/2010
שלום לך,
הייתי מתארת את המצב שלך כהפרעת אכילה . אומנם היא לא קשה ולא מסכנת חיים, אך איכות החיים שלך נפגעת ויתכן גם שבריאותך נפגעת . את עסוקה באופן כפייתי בספירת קלוריות, את עצבנית והיכולת שלך להינות ממה שהחיים מציעים מתקלקלת.
ברמה הפרקטית את יכולה ללכת לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מאוזן עם מס' קלוריות גבוה יותר ועדיין לא תעלי במשקל. הנפיחות בבטן יכולה להיות קשורה לחוסר האיזון בתפריט שלך.
בנוסף טיפול פסיכולוגי מאוד יכול לעזור . המצוקה שלך סביב המשקל והאוכל מבטאת מצוקה רגשית שלך ( אינני יודעת מה היא כי איני מכירה אותך ), אך מטרת הטיפול היא להבין מה המצוקה סביב המשקל והאוכל מייצגת.
אשמח לשמוע את תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)