הפרעת אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה?
    אני בת 35
    03/07/2010

ירדתי במשקל 20 קילו במשך שנה.
    אני שומרת על כך בקפדנות רבה אבל הדיאטה הייתה ועודנה מרכיבה בערך 400-600 קלוריות ביום.
    כבר כמעט שנה עברה מאז הירידה הסופית 20 קילו ואני שומרת אבל כבר עייפתי.
    אני עובדת קשה,עם ילדים....עייפתי לאכול כל כך מעט קלוריות,כך כך עייפתי לאכול כמעט רק ירקות ופירות.
    אני מרשה לעצמי לאכול קצת יותר רק בשישבת ואז מגיעה לבערך 1200-1500 קלוריות ביום,אבל במשך כל השבוע נלחמת ברעב,בעצבנות ובאוכל.
    משתמשת במיני משלשלים בגלל בעיית עצירות כרונית,הבטן שלי רוב הזמן נפוחה ואין לי מושג מדוע,אני במירמור עצמי בגלל הנפיחות בבטן-מתעסקת בזה כל היום.
    מצד אחר יודעת שז הפרעת אכילה אך מצד שני,לא רוצה בשום אופן להשמין חזרה ולכן מפחדת לחרוג באוכל ומודדת כל דבר ובעיקר ניזונה מירקות ופירות.
    מה עושים?האם זו הפרעת אכילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה?

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה?

אפרת לוי
    03/07/2010

שלום לך,

הייתי מתארת את המצב שלך כהפרעת אכילה . אומנם היא לא קשה ולא מסכנת חיים, אך איכות החיים שלך נפגעת ויתכן גם שבריאותך נפגעת . את עסוקה באופן כפייתי בספירת קלוריות, את עצבנית והיכולת שלך להינות ממה שהחיים מציעים מתקלקלת.

ברמה הפרקטית את יכולה ללכת לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מאוזן עם מס' קלוריות גבוה יותר ועדיין לא תעלי במשקל. הנפיחות בבטן יכולה להיות קשורה לחוסר האיזון בתפריט שלך.
    בנוסף טיפול פסיכולוגי מאוד יכול לעזור . המצוקה שלך סביב המשקל והאוכל מבטאת מצוקה רגשית שלך ( אינני יודעת מה היא כי איני מכירה אותך ), אך מטרת הטיפול היא להבין מה המצוקה סביב המשקל והאוכל מייצגת.

אשמח לשמוע את תגובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה