מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוב שלום לכולן!שלי06/11/2007
מה שלומכן יקירותי?
רק רציתי להודות שוב על התמיכה בשבועיים הקשים, ההבנה והעידודים...
אז החבר חזר הביתה ועימו גם השלווה. פתחתי שבוע חדש עם לב קל הרבה יותר, בנתיים ללא חרדות מנפילה או עיסוק מוגזם במזון.
הרבה יותר רגועה, אך כמובן - ללא שאננות או הדחקה. היד עדיין על הדופק.
ולמרות "שהחזקתי מעמד" אני חשה קצת מאוכזבת מעצמי. לא אוהבת את ההרגשה הזו ששלוותי תלויה באחרים.
והאמת היא, גם אם לא נעים להודות בה, שזה לאו דווקא הוא - בן הזוג - "שיציל" אותי מעצמי. הרי רוב היום הוא לא בבית, ואני דווקא כן. הוא חוזר לארוחת ערב, ולאחריה יש לנו כמה שעות יחדיו, ויאללה, למיטה ולישון.
הוא לא "שומר" עלי, ולפעמים אפילו אין לו שום דרך לחזק אותי.
ובכל זאת - עצם העובדה שהבית היה ריק לתקופה עורר מייד דחפים להרגלים ישנים.
אז זהו, מקווה שבהמשך אצליח לבסס את תחושת הביטחון שלי בתוכי, ולא להשען כל כך על נוכחותם של אחרים.
יום טוב לכולנו!
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שוב שלינקה!
קרן אור06/11/2007אל תחשבי שההצלחה שלך היא בזכות אחרים,אלא רק בזכות עצמך בלבד!!!הרי את יודעת זאת משנים קודמות,שכשלא רצית ממש הסביבה לא מנעה בעדך את ה"א,נכון??
ונכון יש משהו בבית ריק שגורם לרגשות לצוף ואיתם גם לפחדים הרדומים,אני חושבת שזה נעוץ בחווית הבסיס שלנו ובפחד להיות לבד,הרי שנים הרגשנו לבד.אבל ההבראה שלך נזקפת רק לזכותך.
וחוץ מזה במלחמה כל העזרים כשירים,לא??מה רע שהם מגיעים ממקום טוב??
לכן אל תטרידי את עצמך בהירהורים האלו,עצם העובדה שלא נפלת מראה שהתקדמת המון,בזכות עצמך.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת כל כך חכמה...
שלי06/11/2007ובקשר לתגובתך הקודמת -
הבנתי שמדובר בשקט מהפרעות אכילה... ועל כך אני מקנאה...
ברור שמשפחה, ילדים, עבודה, כל אלו גורמים לרעשים חזקים מאד, אך גם לאושר רב, נכון?
ומבחינתי - רק בשלב של שקט יחסי מהפרעות אכילה אוכל לעבור "לשלב הבא", שהוא ילדים ומשפחה.
כך שבעיני, למרות הרעשים האחרים שטורדים את שלוותך, הגשמת את מרבית שאיפותי לעתיד.
וכמובן, מקווה שהבת תחלים במהרה ושיוקל לכולכם.
לגבי מחירים, תשלומים, ריביות וכו'... ההחלטה אמנם עלתה ביום אחד, אך קדם לה סבל רב וחיים שלמים שסבבו סביב המחלה. וגם הבנה שאצלי בלתי אפשרי להתקדם צעד צעד, יש להפתר מההתנהגות ההרסנית בצעד אחד כואב.
אך בואי לא נשכח שאת דפוסי החשיבה והתפיסות החולות לא ניתן לחתוך באופן שכזה, וזו המלחמה המרכזית כרגע.
ולכן דבריה של פרפרה החרידו אותי כל כך - אחד השלבים הקשים ביותר שעברתי, לצד הגמילה "הפיזית", הוא ההגעה להכרה שהקאות אינן עוד כלי, אמצעי, אינן פתרון לשום בעיה, גם אם מדובר בעליה במשקל.
כמו שכתבתי לליטל - בולימיה הרי אינה מחלה של "שמנות", הגורמים לה אינם רק נטייה להשמנה או מערכת עיכול עצלה ואיטית. זו נטיה חמורה להרס עצמי, וחייבים להפתר ממנה.
לא יודעת אם אספיק עוד לבקר כאן הלילה, אז בנתיים - לילה טוב מתוקה שלי, רק בריאות ושלווה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)