מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי פרפרה!קרן אור06/11/2007
פתחתי לינק חדש כדי שיהיה יותר קל..אין לך מה לקנא בי,כי גם את יכולה לגעת בזה.לא עשיתי צעד יוצא דופן,פשוט החלטתי שלא משנה מה יהיה,לא משנה כמה אשקול,אני אנצח את השדים בראשי.וכן היו תקופות שהבגדים שלבשתי היו במידה 40.והיה לי קשה,לא אספר לך שקרים,אבל התמדתי,ולא פניתי לאין סוף חוות דעת,כי ידעתי שגם אם יהיה לי את המטפל הכי טוב בעולם,ואני לא אעזור לעצמי,אז האמצעים שלו גם לא יעזרו.אני חושבת שנפתחתי לטיפול אמיתי רק אחרי גיל 18 (כשהפחד מאשפוז הוסר),והיו לי תקופות שגם הרמתי ידיים ואמרתי לעצמי על מי אני עובדת בכלל,אבל היום אני במקום אחר ואני חייבת לספר לך שעם כל הקשיים שיש לי עם העבודה הילדים החיים,לא הייתי "מבלה" יום נוסף בה"א.100 כדורי משלשלים,מזכירים לי תקופות קשות של עצמי שישנתי בשירותים,שהיו לי הפרעות קצב,וגם אז הייתי שמנה.
את כותבת שאת ריקה מבפנים,זה ברור לי.הרי גם לי החלל הריק הזה גרם לי להטביע אותו במחלה.פחדתי לחוש משהו בכלל.הרגשתי כמו רובוט ממונע.קמה,הולכת,לומדת,עובדת,ושוב יום אחר יום.אני לא צריכה לספר לך כמה זה קשה,כמה באמת לא חייתי.
ומצד שני,הכאב זועק מכל שורה כאן במה שכתבת.
אני יודעת שזה לא קל בכלל,אבל אני גם יודעת שתצטרכי מתי שהוא למצוא את הכוחות והכילים להתמודד עם מה שאת מנסה לא להרגיש.ממה את מפחדת??וכמה זמן תמשיכי עוד לשלם את המחיר??רק את יכולה לקטוע את המשוואה הזאת.ויש לך את היכולת הפנימית הזאת.נכון בהתחלה עולים,כי הגוף ישר סופג לתוכו מחשש להרעבה חוזרת,אבל תאמיני לי זה מתאזן בסוף,תני לזה את הזמן שלו,הרי 17 שנים לא הביאו אותך גם "לתוצאה" שאת רוצה,אז למה מזה את לא מתייאשת??למה את מאמינה שזאת הדרך??
וזה לא פרדוקסלי בכלל שאת מתעסקת בטיפול,אני למשל,דיאטנית.זה כאילו לכפר על איזשהו מחסור כללי אצלנו.אולי הגיע הזמן להתחיל לטפל גם בעצמך ולא באחרים??טיפול לוקח זמן,צריך לבוא אליו עם מוכנות,את הרי יודעת זאת.את מאמינה בזה נכון??את לא סתם מייעצת למטופלים??
היי הדוגמה של התיאוריה שלך.זה במרחק נגיעה,אם רק תירצי.
ערב נעים,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפרה יקרה
שלי07/11/2007כואב מאד לקרוא אותך, וחייבת לומר שגם מתסכל.
עם זאת, אני מסרבת להאמין שאין דרך החוצה, שכוח רצון, החלטה נחושה וטיפול מתאים לא יכולים לעזור.
אני לא תמימה או שאננה, ברור לי שרמה זו או אחרת של אובססיביות למשקל גוף ולמזון תשאר תמיד. אך בהחלט מאמינה שאפשר ללמוד להתמודד ולקבל משקל גוף שאינו מושלם מבחינת התפיסה החולה שלנו, וללמוד לחיות עם משקל גבוה יותר, בריא יותר.
מאמינה שאפשר לסלק חלק גדול מהמחשבות הטורדניות ולפנות מקום להרבה דברים אחרים, בעיקר לכאלו שמאפשרים אושר וסיפוק אמיתי, ולא רק שביעות רצון רגעית בלבד כמו זו שמתעוררת כשהמשקל מצביע על ירידה, כשהבגדים נופלים ממך, או אחרי אימון, המנעות ממזון, או ה"היי" של אחרי זלילה/הקאה.
לא יכולה לדבר בבטיחון שכזה כמו קרן אור, כי לפני עוד דרך ארוכה. אך בכל זאת, אני לא מתכוונת להרים ידיים, גם כאשר יעלה המשקל.
15 שנים של מעגלי הפרעות אכילה הספיקו לי. לא מתכוונת לערוך גם פוסט-דוקטורט בנושא.
מקווה מאד שתבחרי להמשיך את חמש השנים הטובות יותר שהיו לך, גם במידה גדולה יותר מ 36.
לילה טוב,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס...אנחנו כאן ביחד :)
פרפרה07/11/2007שלי יקרה,
מה שכתבתי לקרן אור - גם בשבילך.
מתפוצץ לי הראש, פורשת כרגע, אולי אשוב אח"כ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור
פרפרה07/11/2007נראה לי שאני לא מצליחה להסביר נכון את המצב, אז אני אנסה בכל זאת, וכמה שיותר קצר, רק כדי שלא נדבר בשני רבדים שונים:
מגיל 14 עד גיל 27 שקלתי בין 32-44 ק"ג, הגובה שלי הוא 1.68, בערך מגיל 14... אשפוזים, טיפולים - תמיד שיתפתי פעולה עם הטיפול ולא התנגדתי... רק שהמשכתי לקחת 100 לקסעדין ולהקיא כל מה שנכנס לפה...יש תקופות שיותר ותקופות שפחות. הייתי מאושפזת בתל השומר כמה וכמה פעמים, צברתי שם בסה"כ וותק של שנה פלוס.. וגם 68 !!!! יום של זונדה מלאה, 24 שעות, כי מערכת העיכול שלי נהרסה לחלוטין והיה צורך לשקמה מאפס, כמו פג, ככה הגדירו את זה שם.
בכל אופן אחרי הפעם האחרונה שהייתי שם לפני 5 שנים השתחררתי במשקל 49 ק"ג עם תפריט של 2000 קלוריות שאותו צמצמתי מיד בחצי כשיצאתי ומאז התחלתי לעלות ולעלות ולעלות... ברור שמשהו השתבש ועל המשך הסיפור כבר דיברתי פה... דווקא עכשיו ירדתי קצת אז כדי לא לפתוח פה לשטן עדיף שאשתוק...אבל כמובן שאני אוכלת כ- 600-700 קלוריות ומתאמנת בין 12-17 שעות בשבוע, הרב אימון עצים.
זהו , רק כדי ליישר קו.
הקנאה בך, קרן אור נובעת בדיוק מהמקום שאני לא מסוגלת להיות בו ואת מצאת את הכוחות כן... מזה שיש לך משפחה וילדים, מזה שהרפית את השליטה.. אני לא שם . לפעמים אני חושבת מה היה קורה אם לא היה משתבש אותו עניין עלום בגופי...נראה לי שהייתי יכולה להיות איפה שאת היום.
עצוב.
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי פרפרה!
קרן אור07/11/2007ברור לי מה השתבש-את כותבת שהשלמת עם הטיפול,אבל כולנו יודעים שבמצב כמו שהגעת לת"ש היית חייבת קודם כל להעלות את המשקל,הטיפול האמיתי השתבש שם,כי את רצית כבר להשתחרר אז כביכול שיתפת פעולה,אבל פרט ללהוציא אותך מכלל סכנת חיים באמצעים פיזיים,לא באמת "היית" בטיפול הנפשי שהוצע לך.זה לא אומר שהוא לא יעיל,זה אומר שבשלב לא יכולת\רצית לקבל טיפול אמיתי.וכמובן שהמחלה היא סימפטום למשהו עמוק הרבה יותר,אז היא חזרה ובגדול.
את כותבת שאת מקנאה בי-ואם אגיד לך שהמחיר שהייתי מוכנה לשלם הוא לשקול יותר ממך כרגע ובגובה נמוך יותר,האם היית עדיין מרגישה את אותה הקנאה??סתם נקודה למחשבה.
ברור לי כבר מה תהיה תשובתך ולכן אומר לך דבר אחד-המשקל לא ישנה את מי שאת,גם אם תירדי שוב לאותו משקל מסכן חיים,הכאב הבדידות הסבל ילוו אותך .טיפול אמיתי כן עשוי לשנות זאת.מהמעט שהכרתי אותך לא מתאים לך להרים ידיים ולוותר כך על האושר שלך.את בעצם אומרת דבר אחד-אני בוחרת לסבול.אני יודעת שאשלם מחיר יקר מידי בעצם בשביל כלום.כי הרי את לא הופכת מאושרת יותר כשאת יורדת במשקל נכון??זאת אשליה,שפרט לכמה דקות אושר על המשקל,נעלמות ונשאר רק הכאב האמיתי,זה שאת מנסה להחביא.
אם את רוצה להיות במקום שלי,קומי ותפעלי.
שלי עשתה זאת,וראתה שיש חיים אחרים טובים יותר שהיא לא הכירה כי המחלה חסמה את עינייה.אני בטוחה שאחרי שקצת הוקל לה היא לעולם לא תחזור לשם.כי היא הבינה שלמצוקות בחיים ולקשיים צריך למצוא פתרונות אמיתיים,ולא להתחבא מאחוריי הפרעה כזאת או אחרת.זה עניין של גישה.
עצוב??בהחלט כן.כי אני יודעת שיכול להיות לך אחרת,אבל את מסרבת לראות זאת.
תרגישי טוב,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)