אביבית יקירה,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אביבית יקירה,
    קרן אור
    24/07/2010

אני יכולה להבין את הפחד והחשש שלך לעלות במשקל,בייחוד לאחר שירדת 75 ק"ג.אבל יחד עם זאת,אפשר לשמור על המשקל בדרך בריאה שלא תסכן אותך.
    את לא כותבת על טיפול(אני מניחה שלא היית בטיפול בעברך??),אבל יש משפטים אצלך כדוג' ההתייחסות לנושא הטיהור באמצעות המשלשלים,שהם הרבה יותר עמוקים מההתייחסות הפיזית של העניין.וזה מעלה שאלות קשות אצלי כמו למה את מרגישה מלוכלכת??מאילו רגשות את רוצה להיטהר\להתרוקן??
    אביבית,הדרך היחידה שאני מכירה כדי "להטהר" באמת היא להניח את הדברים על השולחן ולהסתכל לאמת בלבן של העין.
    אני מבינה שאת חוששת לעתידך הצבאי(ןוהאמת היא שאין ממש בכך,כי יש הרבה בנות שאני מכירה שמטופלות בה"א במסגרת הצבאית ועדיין משרתות),יתרה מכך,טיבה של ה"א להחמיר ,בייחוד כשלעיתים במהלך השירות נחשפים למצבי לחץ,ומצבך עשוי להתדרדר כך שבאמת מבחינה פיזית לא תוכלי להמשיך לשרת,כך שהדבר שאת הכי מפחדת ממנו עשוי לקרות.לכן עצתי לך היא כן להיות כנה ולשתף את הגורמים הרלוונטים ולהתחיל תהליך טיפולי.
    אל תשאירי עצמך לבד!
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אביבית יקירה,

הוספת תגובה

• תגובה

=>
    24/07/2010

היי קרן אור המדהימה ...
    מה שלומך?!
    אני אספר לך בקצרה על הרגשות שאני מתכוונת לנושא הטיהור
    הטיהור הוא כי האוכל שאני חושבת כמה אכלתי פשוט מגעיל אותי .. ומגיע למצב שאני שונאת אותו וזה שאני משלשלת ויודעת שהאוכל שאכלתי יוצאת בחוץ במהרה אני מרגישה נקייה ויכולה להתחיל יום חדש ללא תחושות אשם של כמה אכלתי .. וממשיכה לאוכל כרגיל .
    אני כבר כמה ימים ללא לאקסעדין .. אבל אני כרגע משלשלת בלי שאני עושה כלום או שותה ..
    כ4-5 יציאות ביום ..
    קשה לי לשלוט באוכל ,אני ממש אוהבת לאכול מתוקים חטיפים וכו'
    ועליתי במשקל .. לא הרבה אבל עליתי אני רוצה להתחיל דיאטה לחזור להיות כמו שהייתי למרות שהמשקל שלי תקין ..השאלה הכי גדולה שלי למה המחזור לא מגיע עם עליתי במשקל כבר נימאס להשתמש בגלולות ...
    אשמח לשמוע את דעתך
    אביביתווש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אביבית

קרן אור
    08/08/2010

את כותבת: "ומגיעה למצב שאני שונאת אותו וזה שאני משלשלת ויודעת שהאוכל שאכלתי יוצא,אני מרגישה נקייה ויכולה להתחיל יום חדש ללא תחושות אשם..."
    ןובאותה נשימה:"ועליתי במשקל..לא הרבה אבל עליתי אני רוצה להתחיל דיאטה לחזור להיות כמו שהייתי למרות שהמשקל תקין"-וע"כ יש לי לומר כמה דברים:א'-אוכל,שינה,ואיטנטימיות הם צרכים של כל בן אדם אנושי באשר הוא,כדי לחיות.ואצלך האוכל נתפס כמשהו "מלוכלך" שיש "להטהר" ,"להפטר" ממנו כדי להרגיע רגשות אשם..האם נוכל לחשוב ביחד למה האוכל הוא כ"כ בלתי נסבל עד שאת לא יכולה להחזיק אותו בפנים??או אולי עמוק יותר-מאילו תחושות את באמת מנסה להטהר??נוכל להתחיל לקבל תשובות רק אם נבין שהמשחק עם האוכל,דיאטה,צומות ,הטהרות לסוגיה הוא רק סימפטומים לשחק איתם,אבל לא הבעיה האמיתית.היא "פתרון" זמני שמע' ההגנה שלנו יצרו כדי להתמודד עם אמת אחרת,מכאיבה יותר,בלתי ניתנת לנשיאה לבד..וזה מן מעגל רשע כזה שכדי לצאת ממנו חשוב שתתחילי לענות לעצמך אולי על השאלה הבסיסית ביותר-מה את מרגישה דקה לפני שאת לוקחת את המשלשלים??ואם תעצרי רגע ותתאפקי אילו תחושות יעלו??
    בנוסף לכל הקושי והגיהנום של לחיות עם הפרעת אכילה את בעצמך מתארת ש"הפתרון" הזה לא מתגלה כתרון ממש שכן את עולה במשקל.
    ולצערי,פרט ללחזור על עצמי העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא היא שאם את באמת רוצה להחלים את חייבת להכנס לתהליך טיפולי,כולל ליווי תזונתי(ולו בכדי להגמל מהמשלשלים ולהנות תפריט שיחזיר לך את המחזור,כי זה הסמן הראשון שעל אף שאת מציינת שמשקלך תקין,משהו חמור קורה,והגוף שלך מגיב בהפסקת תהליכים פחות חיוניים לו כרגע).
    עדכני בבקשה מה חשבת.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

=>
    08/08/2010

הי קרן אור ,
    הסיבה שאני לא רוצה להחזיק אותו בפנים כי אני יודעת ומודעת שזה מזון לא בריא ,מלא סוכר שומן ובגלל שלא הייתי שליטה בכמות זה מגעיל אותי ואני שונאת אותו כמאכל אבל באותו רגע אני גם מתה על הנימוחות שהוא גורם בפה והמיתוקות שלו זה ממש מעדן ..
    לפני שאני לוקחת את המתהרים אני עוצרת וחושבת כדאי או לא כדאי ?! אבל הקול שאומר לי את תחנת עכשיו מה את רוצה שזה ישאר בגוף שלך ושתחזרי להיות פרה ,את ממש שמנה את אוכלת ללא מעצורים אז לפחות תעשי עם זה משהו לא ?! והקול הטוב אומר לי את חייה פעם אחת תהני לא נורא עם את אכלת שטויות מחר תנסי לצמצם בשטויות ולאכול בריא .. אבל הקול הרע מנצח ואני שותה 2 כדורים ואז כועסת על עצמי שהרשתי לעצמי ליזלול ועל זה שאני לוקחת כדורים .
    בקיצצצצ' חיי קשים .. אין לי חיי חברה אני לא סומכת על אנשים ..גם בגלל העבר נפגעתי מאנשים שבחיים לא חשבתי שאפגע אני ממשיכה להיפגע מאנשים אני פשוט לא לומדת הבנתי שאני צריכה להיות רעה פשוטט זבל של ילדה .
    ואז אני לא הפגע זוהי תיהיה החומה שלי .. שאף אחד לא יעז להתקרב . רוב הזמן אני לבד וקשה לי אין לי עם מי לבד הורי עובדים ,ואל אחרים אני לא סומכת, המשפחה שלי אין בינינו קשר טוב .. אז ככה שאני לבד ובודדה וחברה טובה אין לי ורע לי .. הרי בכל מיקרה אני לבד אז עדיף להיות רעה ולא להיפגע מאשר טובה ושניפגעת הרי בכל מצב הבדידות תישאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה