מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למי אכפת ?!שירה14/08/2010
פתאום פשוט הבנתי את זה..
אז מה אם אני 3 קילו יותר או 3 קילו פחות ?
למי אכפת אם הירכים שלי לא בעובי של מקל ?
לא כל העולם סובב סביב המשקל שלי !
אנשים יכולים להגיד עליי "היא השמינה קצת", אבל לא אכפת לי ! מיהם בכלל ?!
מי שקרוב אליי מעריך אותי ואוהב אותי לא בגלל המשקל שלי... אכפת להם את אני 3 קילו יותר או פחות ?!
פתאום זה נראה כל כך טיפשי הדבר הזה...
בסך הכל, זה לא מפריע לי לעשות את מה שאני אוהבת, אז מה אם אני לא נראת כוסית בבגד ים, הרי אני לא אהלך כל החיים עם תחתונים וחזייה ! וגם אם כן, למי אכפת איך הגוף שלי נראה ?!
בסך הכל אני לא מכוערת.. ואם ניקח הכל בפרופורציות אני לא "שמנה" ואין לי עודף משקל ולא סיכונים בריאותיים, מטר 1.62 על 49- 50 ק"ג זה בהחלט לא היסטרי.. ואולי אני לא שלמה עם הגוף שלי, אני אף פעם לא אהייה, אבל ככה נולדתי ואי אפשר לשנות את זה, גם עם עיניים כחולות לא נולדתי, אז מה אם אני רוצה, אי אפשר לשנות את מה שיש..
נמאס לי להתעסק באוכל כל הזמן נמאס לי להרעיב אז עצמי, זה סתם גוזל לי את החיים אז בשביל מה אני צריכה את זה ?
כן, אני אוכל ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב כמו בנאדם ואם יתחשק לי אפילו אוכל גם עוגייה או שניים !
ועכשיו אני פונה פה לכל הבנות בפורום ואומרת לכן, שזה פשוט לא שווה את זה..
אז לא יתחילו איתי בנים בים, אז אני לא אהייה כוסית... אכפת לי ?!!?
ישלי את מי שאני צריכה ואני לא צריכה יותר מזה.
שאנשים יגידו לי שהשמנתי, סליחה על השפה אבל אני שמה זין על כולם ועל כל מי שחושב ככה
כן, אכלתי עכשיו גלידה וממש לא אכפת לי ! אני אפילו אלך לקחת עוד מנה !
אחרי הכל, לרדת במשקל תמיד אפשר, אף אחד לא שופט אתכן אם את כמה קילוגרם יותר או פחות, אני לא הולכת להיות דוגמנית בהוליווד, מי כבר יראה את הגוף שלי ? כמה אנשים שאני לא מכירה בים ? ובאמת אכפת להם מי אני ?
אז הבנתי שהכל זה בולשיט אחד גדול, ואם מישהי תקרא את זה ותבין את מה שאני הבנתי סופסוף, אין תענוג יותר גדול מזה [;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר =>
=>14/08/2010אנשים מורידים במשקל כי לא נוח להם להיות עם עודפים של 2-5 קילו אז לכן עושים דיאטה אנשים "בריאים" בד"כ לוקחים את הדיאטה בפרופורציה לא כמו אנשים שסובלים מהפרעות אכילה להאנשים הבראים באמת לא ממש ישנה עם אכלו מנה של גלידה או עוגה הם לאעושים מזה ביג דיל ..
לרוב הם יעדיפו להוריד חצי קילו או קילו ולהנות מהחיים אבל אנשים שסובלים מהפרעות אכליה למינהם רוצים להוריד הכל וכמה שיותר מהר מבלי אכפתיות לנזק הבריאות או הגופני שזה גורם .. אני מעריכה את מה שכתבת ועם הבנת את זה כל הכבוד .. אני גם ככה לפעמים ואז שוב נופלת בעניין שאני אני חייבת להוריד במשקל .. אבללל פאקק גם לי טוב אבל בשביל לנצח את זה צריך לעבור טיפול דבר שאני לא מוכנה לו כעט ,בשל כמה עניינים וגורמים מסוימים..אני מקווה שצורת החשיבה שלך תמשיך להיות כזאת אבל שוב לא כדאי מבחינה בריאותית ותזונתית לאכול את השטויות האלה אלא עם זה קורה פעם ב ..
מורידה בפנייך תכובע המשיכי כך ..ומעבר לזה אומר כדאי ללכת לתזונאית שתהני מהמאכלים שאת אוהבת מבלי לפגוע בבריאות שלך ולשמור על הקיים או להויד במשקל .. אז חמודה בהצלחה וכל הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית יקרה,
קרן אור14/08/2010זה בסדר שאני פונה אלייך בשמך??(הרבה יותר קל לי פשוט,מאשר סימן..)
אענה לך כאן על כל התגובות שלך-ראשית,אני שמחה שאת מנסה לעשות שינויים ומצליחה להוריד את תדירות ההתקפים ומינון המשלשלים,אבל כדי ששינוי זה יצליח ויתבסס יש צורך להבין מה עומד מאחוריי ההתעסקת שלך בסמנים חיצוניים ומאילו רגשות פנימיים כואבים את מנסה להיטהר\להתרוקן ע"י העיסוק הזה.
כיוון שכרגע את שוללת את עצתי,ועצת אפרת,לפנות לטיפול אין לי דרך לעזור לך כל עוד שאת ממשיכה למדר.
כנראה שכדי להגיע באמת להכרה הזאת את צריכה עוד להגיע לתחתית נמוכה יותר עם ה"א שלך(וחבל על הזמן המבוזבז..כי זה תמיד קורה..) ומשם להבין שאי אפשר יותר להמשיך בגיהנום הזה,כי זאת המשמעות של לחיות עם ובצל הפרעת אכילה.
בנתיים אני כאן כדי לקרוא ולהכיל,וברגע שתרצי להתקדם בכיוון של פניה לטיפול אל תהססי לפנות אליי.
דבר נוסף,נאלצתי למחוק את הודעתך שפירטה את התפריט שלך.אני מבקשת לא לפרט תפריטים,משקל,"טיפים" כאלו ואחרים בפורום הזה,מהסיבה היא שזה לא נכון בפורום של הפרעות אכילה וכיוון שתפריט צריך להבנות לכל אחד באופן אישי ומותאם ע"י אשת מקצוע.
תודה על ההבנה.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורני יקרה,
קרן אור14/08/2010האם את מורן מההודעה הקודמת (שכתבה על בולמוס)??
שמחה מאוד לקרוא על התובנות החדשות.האם יש לך מחשבות מה מאפשר את השינויים האלו??
מה שלא יהיה,אני מקווה מאוד שתמיד תוכלי להיזכר ולהאחז בהם.
ואם תראי שזה לא מחזיק,שתוכלי למנף את התובנות האלו ולהבין את החשיבות של פנייה לטיפול כוללני.
תודה ששיתפת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)