אנורקסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנורקסיה
    אני
    19/08/2010

לאחר ירידה ניכרת במשקל,הגעתי למצב של תת תזונה-לא תת משקל! אלא חוסרים בגוף
    בשנתיים האחרונות אוכלת משהו כמו 400-700 קלוריות ביום+פעילות גופנית יומיומית.
    אובחנתי השבוע שיש לי הפרעת אכילה ושמה אנורקסיה לפחות במובן של החשיבה וההתנהגות שלי.
    הדיאטנית כתבה לי תפריט של כמעט 2000 קלוריות ביום,אבל אני נורא מפחדת לאכול כדי שלא אשמין.
    אני כן מעוניינת לעזור לעצמי אבל לא רוצה להשמין.נכון זה המון קלוריות?והגוף כן יעלה במשקל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה

הוספת תגובה

• אני הייתי בתת תזונה

=>
    19/08/2010

אני לא יודעת עם הגעת למצב של נשירת שיער ,ציפונים נשברות או סדוקות ,קושי בפעילות יומיומיות כמו הליכה אפילו דיבור ,אי הגעת ווסת או העלמות ווסת וכו'..תיקחי בחשבון לאחר צימצו קלורי שכזה הגוף לא רגיל לקבל מזונות שייתרמו לגוף ואף יסייעו לו .. אני לא הגיד חייבת אבל צריכה להבין שאת חייבת לאכול טוב בשביל הבריאות שלך והעתיד שלך מזה משנה לך עם תעלי 3-5 קילו .. אם את כ"כ מפחדת מהשמנה .. תשמיני ואז תעשי תזונה נכונה ותרזי .. אני גם הייתי בתת תזונה ומשהו טוב לא יצא מזה אני סובלת מאי הגעת ווסת ללא תרופות .. זה מה שגרמתי לעצמי למרות שהשמנתי זה לא הגיע ולוקח לו זמן .. אני שמנתי ואוכלת נכון ומבוקר ומתאמנת בצורה מבוקרת ונכונה אבל את יודעת מה אני גאה להגיד שאני מתחזקת אני מסוגלת לעשות פעילויות יומיומיות ללא מאמץ וולא חולשה וסחרחורות וזה כן שווה את ה 10 קילו שעליתי .. טוב לי ואני נהנת מכל רגע אז אני ממליצה לך קחי את עצמך לידיים כיח הבריאות שלך שווה הרבה יותר מאיזשהו מספר על המשקל מניסיון ..!!אני הייתי אנורקסית ואז בולמית שנטלה משלשלים ללא גבול אבל דיי החלטתי לשים לזה סוף .. החיים שלי שווים הרבה יותר מכח הרזון שהע"א מנסות לתקוע לנו בראש ..לקח לי הרבה זמן להבין וסבלתי עד שהבנתי .. וחוץ מיזה את נמצאת אצל תזונאית והיא בטח יודעת יותר טוב מימני מה מתאים לך אבל לשאלתך כן עולים במשקל לאחר צימצום קלורי כמו שלך כי פגעת בחילוף החומרים שלך וכדי להתחיל להחזיר אותו למסלול הנכון צרייך לאכול ולאכול טוב גם עם משמינים אני מקווה שהפנמת את הכתוב ועם יש לך שאלות אני כאן ואשמח לענות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אני
    20/08/2010

כנראה שהראש שלי ממש נפגע,למשל הדיאטנית אמרה לי לאכול 3 ארוחות ביום.
    היום לדוגמא אכלתי יוגורט בבוקר+נס קפה,ארוחת צהריים,פרוסת עוגה קטנה אחר"צ+קפה,ואני לקראת ארוחת שישי.
    נורא טוב לי מצד אחד אבל מצד שני מרגישה רע ונגעלת מעצמי איך ומה אני חושבת לעצמי.
    כל הזמן מהדהדת בי המחשבה ,מה אני לא אכנס לג'ינס שלי?"
    אני לא רוצה להשמין נורא ולהראות פרה....אבל כן רוצה להחלים מההפרעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי לקח

=>
    21/08/2010

זמן להבין ,אבל יש לי סדר עדיפויות בחיים .. אני אמרתי לעצמי זה רק מכנס ג'ינס סוווו... אז שמנתי אבל אני בריאהההה .. לא אכפת לי גם להיות מידה 40 כל עוד אני בריאה בארוחת שישי אכליתי טוב וגם צהריים זה לא משפיע עלי כבר אני נהנת לאכול .. וכן גם מאפים וכו' פעם בשבוע מאמי תהני פשוט .. קשה לצאת מזה אבל את חייבת טיפול אין ברירה אני לא הייתי בטיפולים אבל אני הבראתי בזכות הסביבה שבה אני נימצאת ואני חושבת שאת יכולה גם ,כל אחד יכול עם הוא רוצה ותחשבי קודם כל הריאות ואז המידה של המכנס חוץ מיזה תמיד אפשר אחר כך להוריד במשקל לחטב את הגוף ולאכול תזונה מתאימה פשוטט לכיי על זה את יכוווולללה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתן ממש מחזקות אותי

אני
    21/08/2010

מה דעתכן שאצטרף לקבוצת תמיכה שבה אני גם אוכל טוב וגם לא אשתולל עם האוכל?
    למשל שומרי משקל---אני יאכל את מספר הנקודות שלי [אבל לפחות אני יאכל],וגם אני יהיה במעקב ובשליטה!!
    אגב מישהי יכולה לומר לי האם להמשיך כרגע בפעילות הגופנית?אני הולכת כל יום כמעט 40 דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת

=>
    21/08/2010

בטח ,פעילות גופנית תמיד מומלצת ..
    ושומרי מישקל מאמי זה כדי במשקל ולא לשמור עליו .. ולפי מה שהבנתי ע"פ התפריט שהתזונאית נתנה לך את לא צריכה.. למה שלא תעשי לפי מה שהתונאית נתנה לך עם פעילות גופנית ??
    עם בכל זאת חלטת על שומרי משקל תבקשי מס' נק' כדי לשמור על המשקל הקיים בצורה בריאה ונכונה ולא לרדת יותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר גמור...

אני
    21/08/2010

אני יעדכן לגבי התפתחויות.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פה תשובות גם מהצוות?

אני
    22/08/2010

יש פה תשובות גם מהצוות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני

אפרת לוי
    24/08/2010

ראשית, מצטערת על העיכוב במתן התשובה.

עשית צעד חשוב בהליכה לדיאטנית, אך זה לא מספיק כיוון שהפחד שלך להשמין יכול לחרב את כל תפריט התזונה שלך. ממליצה לך לשלב זאת עם טיפול פסיכולוגי.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליתי במשקל אמא'לה

אני
    26/08/2010

מופיע לי שעליתי כמעט 3 קילו,זאת ולא ממש "השתוללתי" עם האוכל ולא אכלתי בדיוק בדיוק את התפריט מרוב פחד להשמין ולמרות זאת אני רואה עלייה משמעותית.
    מוזר,כי לפני בערך 4 ימים הייתי במשקל הרגיל שלי...
    איך זה יתכן?
    גם הפסקתי פעילות ספורטיבית כי כואבות לי הרגליים,
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חייבת להבין מספר דברים...

ענת
    26/08/2010

1. כשמתחילים פעילות גופנית לעתים מעלים קצת במשקל כי הגוף פוחד לאבד רזרוות. אחרי כחודש המשקל אמור לחזור לעצמו. אם את עובדת על השרירים את קחי בחשבון ששרירים שוקלים יותר לכן ייתכן שתעלי במשקל אבל זה לא יהייה שומן זה יהייה שרירים.
    2. כשמפסיקים פעילות גופנית יכולים לעלות מעט במשקל. הדבר נובע מכך שפתאום אין פעילות אינטנסיבית הגורמת לשריפה. מכיוון שכואבות לך הרגליים הייתי ממליצה לך להפחית אולי מעט מהעומס על הרגליים במהלך ההתעמלות.
    3. כשעושים שינויי בתזונה זה גם יכול להשפיע על המשקל, עד שהגוף מתרגל לשינוי שנוצר.
    4. אולי החלפת גלולות או תרופות כלשהן? ישנן תרופות שיכולות לגרום בהתחלה לעלייה במשקל. כך גם הגלולות, בגלל ההורמונים שבהם לעתים כשמתחילים לקחת גלולות או כשמחליפים סוג יש עלייה במשקל. לי זה קרה לפני קצת פות מחצי שנה והייתי בסרטים! עליתי 2 קילו!! אני הרגשתי כמו היפופוטם, אנשים אמרו לי שאני נראית סבבה, אבל הרגשתי נורא רק בגלל המשקל (וגם בגלל ההרגשה). לאחר החבילה הראשונה, בלי שינוי תוזנתי, חזרתי לעצמי ולמשקל שלי (לשמחתי הרבה מאוד).

תאמיני לי שאין ממני שמבינה אותך בקשר לעלייה במשקל (וזה סיפור ארוך ומסובך.... מזדהה פה עם הרבה מהכותבות). לכן, אני אומרת לך את כל הידוע לי מניסיון אישי ומידע אישי. אני לא חושבת שאת צריכה להלחץ. לפחות לא עכשיו.....

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

=>
    27/08/2010

מאמי תקשיבי, את היית בתת תזונה !![לפי מה שכתבת בתגובות]הגוף לא רגיל לקבל מזון שתורם לפעילויות יומית תקינה !
    סוווו עלית 3 קילו זה לא משמעות ,אני עליתי 10-12 קילווווו מ 58 ל70 ועכשיו אני 68 על 1.74 ואני יגיד לך עוד משהו בנות עם הפרעות אכילה חושבות שרזון זה מהממם ואין יה מזה אבל האמת היא בנות שהם רזות נורמאלית אפילו מעט עגלגלות זה מושך הרבה יותר ..!! אני כשעלתי וראיתי תמשקל קיבלתי שוק של החיים כמעט התעלפתי ,התחלתי לבכות להשתגע אבל הבנתי זה לא מה שיעזור אני עושה פעילות גופנית לפחות 3-4 פעמים בשבע שעה ,ושותה גם כן גלולות להחזרת המחזור וזה מנפח ואני עולה 3 קילו לפני מחזור ואז זה יורד .
    מאמי אל תסתכלי על המשקל תסכלי במראה ועל מכנסיים שאת לובשת המשקל יכול להשתנות מיכוןן שינוי במאזן הנוזלים והרבה סיבות אחרות כמו אי סדירות של יציאות[צואה] וכו' .
    ועם את עדיין נורא דואגת ומפחדת לאחר שאני וענת ניסינו להסביר לך תפגשי שוב עם התזונאית והסבירי לה את המצב !! את חייבת בשביל עצמך להבריא ולא בשביל אף אחד סוד ההצלחה תמון בך ,ושוב אומר זה אפשרי בהחלט מניסיון @

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    28/08/2010

תודה,אני אפגש השבוע עם התזונאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני,

קרן אור
    05/09/2010

ראשית,ברור לך שלא ניתן פיזיולוגית לעלות במשקל שלושה ק"ג בכמה ימים!! לי נשמע שיותר מדובר כאן בהצטברות נוזלים(האם יש הפסקה בהקאות??משלשלים??),וזה דבר שמסתדר לאחר כמה ימים שמתאזנים עם אכילה רגילה.
    שנית,שמחה לקרוא שהלכת לתזונאי(אם כי כתבת שהיית אצל דיאטנית שאיבחנה אותך והרכיבה לך תפריט,ואני תוהה-מה קורה עם זה??),ואשמח אם תעדכני בהתפתחויות.

בכול מקרה רק בריאות ושנה טובה!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולך לי בסדר אבל...

אני
    10/09/2010

אני פחות או יותר מיישמת את התפריט של הדיאטן,ויש לציין שגופנית לפחות טוב לי---פחות חלשה אבל הפסקתי את הפעילות הגופנית בגלל כאבים בברך,וזה נורא מטריד אותי כי גם אני יותר אוכלת וגם ללא פעילות גופנית---אין לי מושג מה עליי לעשות כעת כי פגישתי הבאה עם הדיאטן רק בעוד שבוע....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אתי,

קרן אור
    12/09/2010

לי נשמע שחשוב להקשיב למה שהגוף שלך אומר לך.ואם זה אומר הפסקת הפעילות הגופנית(האם הבעיה בברך מקורה בהתעמלות מופרזת??) לתקופה מסוימת,אז עם כל הקושי,זה מה שצריך להיות.
    אני בטוחה שהדיאטן שלך לקח בחשבון את השינוי הזה בהוצאה הקלורית שלך,ואם לא סיפרת,אז חשוב לשתף אותו בחששות ובפחדים שלך(האם הוא דיאטן שעבר התמחות בה"א..??),שהרי הוא כאן בשבילך וזאת העבודה שלו.בטיפול תזונתי בה"א,בניגוד לטיפול תזונתי "רגיל",הדגש הוא לא רק על האכילה ועל מה שנכנס או לא,אלא עבודה על מה שקורה לך בתהליך הזה,על הבנה של הקשיים שאת חווה,על הפחדים שלעיתים הם רק בראש שלנו ואין להם ממש אחיזה במציאות..
    ואם את מרגישה ששבוע זה עוד הרבה זמן לחכות לפני המפגש הבא שלך,הרמי אליו טלפון ובקשי להקדים (אפילו באופן חד פעמי) את המועד של הפגישה הקרובה.

עדכני מה חשבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיאטן הוא צחי כנען

אני
    12/09/2010

הדיאטן הוא צחי כנען,הייתי אצלו פעם אחת והוא מדהים. אני רק יודעת לומר שהוא הבין את בעייתי והמליץ לי על תפריט מסודר...
    זה מספיק בסדר?או שרצוי ממוחה בה"א? או שאולי הוא בעצמו מומחה בה"א?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך אני,

קרן אור
    24/09/2010

אני חושבת שאם מצאת דיאטן שאת מרגישה מובנת ופתוחה איתו ,זה מרכיב מאוד חשוב שבהתגייסות שלך בטיפול בעצמך.
    במקרה או שלא,אני מכירה את הדיאטן שהוזכר,לא באופן אישי,אבל ככל הידוע לי יש לו הסמכה גם בטיפול בה"א.

כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה