מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרן אור המדהימה שלי!!נטע21/09/2010
מה שלומך יקירתי?
איך את מרגישה?? איך עוברים עלייך הימים?
אי היה החג וכיפור?
את לא מבינה באיזה רמות התגעגעתי לפורום, אבל לא הצלחתי אפילו להכנס ולהגיד שלום... משום מה לא הצלחתי להכנס לאתרים בעיברית ולכן לא הצלחתי לעדכן פה.(הצלחתי רק להכנס למייל ולכתוב במקלדת באנגלית)
אתמול היה הפסיכומטרי!!!!
זהו, זה מאחורי.... היה ממש בסדר גמור. יצאתי בהרגשה טובה , מקווה שהתוצאות יספקו אותי...
תכננתי ללמוד יותר לפסיכו בעת השהיה בחו"ל ,חשבתי שיהיה לי טיפה פנאי אבל בסוף למדתי כל יום רק איזה שעה מקסימום שעה וחצי, שזה לא הרבה..הלימוד עבר עלי בנעימים, אמרתי לך שאני מאד אוהבת מתמטיקה וזה התחום שהכי נהנתי ללמוד. חווית הלימוד היתה משותפת לי לגל ולהורי כולנו ישבנו מידי ערב וניסנו לפתור את התרגילים כמו ב"חידון פומבי"....:-)
בנוסף- חשבתי שיהיה לי זמן לחרוש כמה ימים שלמים לפני מועד הבחינה אבל בסוף דחינו את הטיסה כי שמענו שהולך להיות שביתה בנמל התעופה בישראל אז מראש כבר דחינו את הטיסה וזהו. כך שרק הגעתי וכבר ישר נפלתי לפסיכומטרי!
החג עבר בנעימים.. הינו אצל הסבא וסבתא של גל בפלורידה והיה נחמד... אווירה מאד שונה מאשר בישראל.
חוץ מיזה- שברתי שיא בביטחון שלי- ובטיסות שלי.
אני לא מאמינה שעשיתי את זה- נסעתי לאיה-נאפה ל- 7 ימים עם גל וחביריו ...
נסיעה ממש לא מתוכננת!!! זה היה ההשיג הכי אדיר והספונטני שהשגתי בחיים שלי.
מה חדש אצלך?
יש לי עוד הרבה מה לספר אבל לאט לאט...
אוהבת המון
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטוש,ברוכה השבה!
קרן אור24/09/2010יקרה,חסרת לנו כאן בפורום ושמחתי לקרוא שידייך מלאות.אני מאוד שמחה שהפסיכומטרי מאחורייך(ותהיה התוצאה אשר תהיה,מגיע לך שאפו שעברת את זה בכלל עם כל הקושי!) ושמחתי עוד יותר לקרוא על ההחשפויות שלך,על שאיפשרת לעצמך להנות ולהשתחרר!
יחד עם זאת,יש לי הרגשה(לאור ההיכרות איתך) שבתוך כל הכיף והחופש הזה,היה לך מאוד לא פשוט עם עצמך.ואשמח לשמוע מעבר לכל איך הרגשת פיזית בחו"ל??איך התמודדת עם כל נושא האוכל והמשקל??
כמובן שאני גם רוצה לשמוע על כל החוויות עם גל,משפחתו ובכלל.
נשיקות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הנמצאת:-) קצת מהחופש שלי...
נטע25/09/2010מלאכית שלי את!!!
לא יכלתי לבכות לך על ההודעה הראשונה... ויפה שהצלחת להבין שגם קשיים עברתי יחד עם כל הכייף!
לגבי כל מה שקשור למצב הרפואי ולמשקל הלכתי פעמיים לבית חולים "מאונט סיני" , עברתי שם בדיקות פיזיקליות ובדיקות דם לראות שהכל בסדר כולל קרישיות הדם, נוזלים חלבונים וכו.. והשתחררתי תוך כמה שעותJ
3 פעמים דיברתי בטלפון איזה רבע שעה בערך עם העו"ס שלי. והדיאטנית שלחה לי פעמיים מייל תפריט חדש. למרות שזה ממש לא היה נחוץ כי שום דבר לא היה בשליטתי והתפריט היה ממש בדיחה אבל הורי ביקשו ממנה מראש לשלוח למען הסדר הטוב! הם דאגו ו אפילו לכל הפרטים הקטנטנים האלו...
אז קודם כל- בשבועות הראשונים היה ממש מושלם מבחינת הכל, כי הורי ממש התארגנו מראש למרות שלא תמיד הלך לפי התכנונים הכל היה מושלם כולל האוכל!
אח"כ כשנסעתי עם גל לאיהנאפה הענינים הסתבכו זה היה כלכך ספונטני פשוט חטפנו למזוודה רק בגד ים וכסף – ושם חיכו לי הפתעות :
מבחינת האוכל כל העיר הזו היא עיר נוער. שאין שם זכר כמעט למבוגר כולם שם נערים ונערות .ואגב- המון ישראלים היו שם ?
ואז כמו שכל הנוער אוכלים גם אני הייתי צריכה לאכול- את הג'נק פוד הקפריסני ולשתות את הבירות והוודקות ... משקאות שאין לי איתם שום רומנטיקה. וזה היה מאד מאד קשה!!!
לילה אחד היה לילה סיגריות - ואני?סיגריה? מה הקשר? אבל כוווווולם היו עם מעפרות, כולם התחילו לשכנע אותי, ואמרו לגל כל הזמן - נו מה נסגר עם חברה שלך? תדליק לה .
גל נשמה טובה, הוא זרם...ריחמתי עליו שלא ירדו עליו שיש לו חברה מסוממת שלא רוצה לעשן...! אז נטלתי מצית וסיגריה והתחלתי לשחק אותה.. זה הרגיש לי זוועה הרגשתי כמו במשחקים הישנים שלי עם האוכל ולא יכלתי להזכר בזה. לקחתי את גל לצד והתחלתי לבכות...ולבכות...
גם במסיבות קצף עברתי חוויות לא כל כך נעימות ?
מספר פעמים נכנסתי לדילמה, האם להתקשר להורי? לא רציתי להלחיץ אותם. ידעתי שגם ככה לשלוח אותי עלה להם נפשית, ועוד בכזו ספונטיות שלא היה להם אפילו זמן לחשוב על זה... ! התגברתי בעזרת גל נשפכתי עליו והוא היה מקום המפלט עבורי לאורך כל הדרך...רק כשחזרתי להורי סיפרתי להם את החוויות המביכות והבלתי נעימות שעברתי.
אך בטלפון לא יכלתי לאכזב אותם... ידעתי שגם ככה הם לחוצים... והפלאפון לא הפסיק לרטוט מהודעות ושיחות התענינות מההורים שבאמריקה ומהסבתא ההיסטרית בישראל שכמעט תלתה את הורי על כך ששיחררו אותי למסע הנוער באיהנאפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהחופשה שלי
נטע25/09/2010מכיון שנסעתי עם גל, הורי שינו תוכניות לאותו שבוע בו סבי וסבתי שהיו אמורים להגיע עד אלינו (כי רצו להקל עלי עם נסיעות וטיסות מיותרת שלא עושות לי טוב במיוחד כי גם ככה להגיע ממקום למקום באמריקה לוקח כמה שעות טובות שעולות לי סחחרחורות והקאות ) אבל בגלל שנסעתי אז הורי לקחו יוזמה ונסעו לסבא וסבתא שלי בקנדה, ככה שיצא שראיתי את סבא וסבתא שלי רק פעם אחת בנויורק כשהגענו. ולא היתי אתם כמתוכנן שבוע, התאכזבתי שפיספסתי שבוע במחיצתם , הם עודדו שאי-אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ושזה הזמן לבלות עם חברים ושלחו לי סכום כספי שהופתעתי לקבל ... אני חושבת שהחלטתי מה אני רוצה לעשות עם הכסף אבל לא לגמרי בטוחה, ואני אספר לכם בהזדמנות .יש למישו אולי רעיון מה אפשר לעשות עם סכום כסף מכובד???
בחג היה ממש נחמד למדתי הרבה דברים ומנהגים חדשים שלא הכרתי... והיה לי מוזר ומעניין...
והדבר שהכי הכי הכי הכי הכי לא האמנתי שאני יעשה זה Extreme Sports - הבאנג'י! בעיקרון זה הולך אחד על אחד אבל ראו שאני כלכך חוששת והמשקל שלי לא היה כל כך מאיים אז נתנו לי ולגל ביחד הוא החזיק אותי כזה חזק שהרגשתי בטוחה? זה כמו מנוף ענק כזה שמעיף אותך לים עם חוט שמחובק את הקרסול של הרגל . זה הזכיר לי את הצניחה החופשית שעשיתי ביומהולדת. זה היה ממש כייף בשבילי זה היה שבירת שיא הפחד!
בזמן קצר הספקתי להיחשף להמון שפות וללמוד מעט ספרדית ושפת-סימנים.
היו עוד הרבה חוויות רובם נעימות וחלק קטן לא במיוחד... אבל בגדול ממש היה סבבה!
קרן אור שלי- אני אשמח שתגיבי לי מה היית עושה במקומי בלילה הסיגריות...ואיך לדעתך נהגתי.
חג-שמח ושבת שלום לכל המתוקות
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהחופשה שלי - תגובה
קרן אור05/10/2010יקרה,כפי שנוכחת לדעת לא תמיד בחיים מתאפשר לנו לתכנן סדר יום מדויק,מה הוא יכיל,עם מי נפגש,מה נאכל ועוד.ואני גם חושבת שזה לא נכון להצמד לסדר נוקשה שכזה שלא משאיר מקום למעט גמישות וספונטניות,כי מה לעשות שבחיים האמיתיים לא הכול תלוי רק בנו.כשמקבלים את זה,אז כל סטיה כזאת או אחרת הופכת להיות רכה וסלחנית יותר,הרבה יותר מתפשרת.
בדיוק כמו בתפריט,בהתחלה אין ברירה וחייבים להצמד לתפריט מדויק,אבל עם ההתקדמות והזמן פשוט לומדים לאזן את הארוחות,או את המרכיבים,כל עוד שיש מסגרת.
נשמע שהטיול לאיי נאפה הצריך ממך גמישות שכזאת.הצורך להיות "כמו כולם" על כל המשתמע מכך,גבה ממך מחיר נפשי לא פשוט.שאלת מה הייתי עושה-אני חושבת שבן אדם צריך להצמד לאני המאמין שלו כל עוד שזה לא פוגע באחר.אם את לא נוהגת לעשן,והעישון מגעיל אותך,אז אל תעשני גם במחיר של להרגיש קצת שונה.ואני גם מצפה ממי שאיתי,שיכבד ויבין את ההחלטות שלי.את לא צריכה להיות מי שאת לא,ולמה כ"כ איכפת לך מה יחשבו על זה??אבל זאת אני.ואני ערה לכך שגם לי לקח הרבה זמן להגיע לזה,ושההתנהלות שלך אחרת.
אני רוצה להחזיר אלייך שאלה(שלי אישית קרתה)-אם באותו ערב היו מעשנים גראס(שזה גם הפך להיות נורמטיבי,לצערי),מה היית עושה את??האם היית מבטלת האני המאמין שלך כדי לא להראות שונה או בגלל שאולי יגידו שאת "חננה"?
אני חושבת שהחשש שלך מפני מה יחשבו ויגידו עלייך הוא משהו שמאוד חשוב לעבוד עליו בטיפול,מה דעתך לפתוח את הנושא בפגישה הבאה עם הפסיכולוגית??
בסה"כ אני רוצה לומר לך שמגיע לך שאפו! כי בכ"ז התמודדת,שמרת על עצמך רוב הזמן ואיפשרת לעצמך לצבור חוויות שאולי לא היית מאמינה לפני כמה זמן שאת מסוגלת להן.
אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי,
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטעעע
אביביתוששש10/10/2010נטעעע כמה זמן לא דיברנווו ..עברה עלי תקופה טובה אבל עכשיו זוהי תקופה פחות טובה .. התחלתי ללמוד עד השעות המאוחרות הגעתי למשקל של 70 קילו.. אבל המצב הבריאותי השתפר ..ועכשיו שוב אני רוצה להרזות מהרבה סיבות אבל אני מפחדת לפגוע בעצמי שוב אני שמחה שאצלך העניינים זורצים יותר בקלות ואת נהנת מכל רגע ורגע ושעברת את הפסיכו מקווה שתגיעי לתוצאה שאת רוצה
אני כל כך שמחה שאת וגל נהנתם מכל רגע והלוואי שהשמחה הזאת תמשיך לצמוח ..
אוהבת המון והתגעגעתי נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייייי איזה הפתעההה
נטע11/10/2010מה שלומכן יקרות שלי????
קרן אור ואביבית.... אני ממש מתגעגעת אלייכן תודה על התמיכה והתגובה!
אני כרגע קצת לא מרגישה טוב נפשית....
כי שוב מתחילה השנה ואני לא נעולה על עצמי...
מבחינת הבריאות אני בסדר... משתדלת מאד.
קרן אור שלי- אני אענה למה שכתבת לי בהמשך פשוט כרגע לא מרגישה טוב ככ
אוהבתותכןןןןןן המון המון המון המון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטוש
אביביתוששש13/10/2010מממממאממי אני אוהבת אותךך גםם =]
גם אני לא מרגישה טוב היום ...
התאמנתי וקיבלתי סחרחורת ואני לא יודעת למה אכלתי מעולה לפני אימון וכל היום אניחלשה כזאת =[
מה ככה מה מספרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקהההה
נטע13/10/2010אויש מצטערת לשמוע שגם את לא מרגישה טוב מאמי!
איך היה האימון? איזה אימון עשית?
לא תאמיני כמה זמן לא עשיתי אימונים..... המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן זמן.....
המשקל שלי אותו דבר עדיין לא עליתי ולא ירדתי בכל התקופה הזו...אבל עברו עלי ימים טובים וכאלה שפחות..
זהו, השנה התחילה ושוב אני עם ראש בחוץ כזה... לא יודעת איפה לשים את עצמי השנה.
רציתי להתחיל ללמוד כבר השנה!!!
אולי אולי יהיה עוד מצב...
מצחיק אותי לחשוב על כל המחשבות שחשבתי ותיכננתי ושום תכנון לא יצא לפועל, על זה נאמר רבות מחשבות בלב איש:-)
מה שלומך ככה? איך הלימודים עבודה?
אני קצת לא הרגשתי טוב פיזית בנוסף לרקע הנפשי, היתי חלשה ומה זה סמרטוטה!
פתאום התחלתי להשתעל ולהקיא... הלכתי לרופא כמובן, ויש לי דלקת בסימפונות :-(
מקווה שיעבור מהר.
בינתים אני קצת לומדת פיזיקה וכמיה במגמה עצמית כמו באונברסיטה הפתוחה:-)
אוהבתתתתתת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמייייי
אביביתוששש14/10/2010אני גם מתחילה דיאטה בריאה ..
הורדתי את המתוקים מאפים עוגות סוכרים ...
אוכלת אוכל בריא ... ודברי חלב עד 5%
אני חייבת להרזות .. אני שוקלת 68.5.. על 1.74
שמנתי 10 קילווווווווו...סיוטטטטטט
אבל שטויות עכשיו אני אוכלת בריא המון חלבנים פחמימות מלאות ופירות 3 יח' ביום והמון ירקות ומעדנים 0%
האימון שעשיתי אירובי וקצת אנ-אירובי
וקיבלתי סחרחורת קשה ראיתי אפילו כוכבים ,בקושי הלכתי ..
עכשיו אני מרגישה יותר טוב ..ההתקררות עברה לי ..
מה איתך איך את אוכלת ?
מקווה שאת מחזיקה מעמד
אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)