מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשיתי שינוימייק20/10/2010
מגיל קטן הייתי שמן ובגלל שהילדים היו צוחקים עלי ... הדבר היחיד שנתן לי תחושת ביטחון זה להרביץ לאנשים .... עכשיו שגדלתי הדברים האלה לא עובדים ככה
יש משטרה ועוד הרבה דברים.. תמיד הייתי חי בהכחשה שהכול בסדר ולמה אני צריך דיאטה ?
השומן פגע לי בכל החיים
אם זה בנות / בית ספר / חברים / באופי / ועוד המון דברים
יום אחד נכנסתי לפייסבוק שמעולם לא היה לי
התחלתי לכתוב שמות
והייתי בהלם...
אני רואה אנשים שהיו חברים שלי כבר קיבלו צו ראשון
תמונות ממסיבות וכול מיני טיולים אם חברים
ואני מסתכל ואומר לעצמי למה שאני אמנע את זה מעצמי ?
אם השומן פוגע בחיים שלי למה אני צריך להמשיך לאכול ?
השומן עצר אותי בדברים שאנשים אולי יהיו בהלם לשמוע
למשל לא ללכת לחתונה של בן דוד שלי .
לא ללכת להלוויה של קרוב משפחה
לא ללכת לשום מקום
ישר מהבית ספר הביתה
הנתונים שלי היו כשהתחלתי
120 קילו גובה 175 בן 15
היום אני 98 קילו 183 בן 16
הבעיה שלי הייתה
כל דבר כלשהו שקשור לקמח
הייתי אוכל אז קרוב ל 6000 קלוריות ביום
פשוט הרגשתי מגעיל
הייתי ילד בן 15 במידה XXL 2
היום אני אוכל אולי קרוב ל600
יש לי בעיה
אני לא מסוגל לראות אנשים שמנים לראות את המאכלים האלה
כל דבר שקשור לשומן בשבילי זה אויב
יש מצבים שאימא שלי מביאה קניות הביתה
בלי שהיא תראה אני זורק את הדברים המשמינים
כואב לי לזרוק אוכל
אבל אני יודע שזה הדבר היחיד שיעשה אותי מאושר ובריא יותר
יש לי עדיין לרדת עוד 20-25 קילו
אני מרגיש שאני בשיא שלי
אני מוציא בגדים מהארון שהייתי לובש בכיתה ו' והם היו צמודים עלי ועד לפני 6 חודשים לא היו עולים אפילו על רגל אחת שלי
והיום הם גדולים עלי
הרגשה מדהימה
רק הבעיה שלי שאני לא אוכל מספיק
באמת קשה לי
אני יודע שאני יכול לאכול אפילו 1200 -1500 קלוריות ביום
ואני גם עושה פעילות ספורטיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מייק20/10/2010אבל אחרי הביס הראשון בלחם
בא לי להקיא על עצמי
אני מרגיש מדוכא
אני לא חושב שזו בעיה פסיכולוגית
אני חושב שנכנס בי משהו טוב שהוא גם יכול להיות רע
מבחינת החיים הכול עכשיו מסתדר לי יותר טוב
בעבר המורה שלי היתה באה לשבת לידי לעזור לי אם החומר בשיעור והייתי מתעצבן ויוצא מהכיתה והיא לא הבינה למה וזה היה בגלל שהייתי חסר ביטחון שהיא תראה את השומן שלי וכולי הרגשתי בושה
היום זה אחרת
עדיין יש בי את הקטע
לא לצאת כי אני לא חושב שאני נראה מספיק טוב ..
וגם בארוחות משפחתיות אצל דודים אני יושב ולא נוגע בכלום
אני לא מסוגל לגעת באוכל הזה
המחשבה שאני יאכל משהו שגרם לי להיות בן אדם שמן שחשב שאולי עדיף למות ויהיה יותר טוב
הורגת אותי
אני לא חושב על הדברים האלה וכמובן אין לי בעיות נפשיות וכל זה .. אבל זה קשה לי עדיין להסתכל או לראות או לאכול את הדברים האלה ..
הייתי רוצה לפרסם תמונה שלי פה אבל אני לא חושב שזה הזמן המתאים כרגע יש לי לפחות עוד חודש וחצי חודשיים
סליחה על החפירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוך הבא לפורם
אביביתוששש22/10/2010קודם כל אני מאד מזדהה איתך בגלל שכל התקופה היפה שהיא בגילי 12-15 הייתי שמנה בטרוף יותר מימך ממה שהייתה..
גם אני חשבתי שזה לא פסיכולוגי פשוט לא אוכלת דברים משמינים .. שנאיתי את זה ממש .. וגם כשאני ואימא ערכנו קניות הייתי מתעצבנת כשהיא רצתה לקנות דברים שלא מתאימים לדיאטה שלי ..
אבל לצערי הרב הגעתי לאנורקסיה .. אכלתי 500 קלוריות ביום השתמשתי במשלשלים הייתי בתת תזונה חמורה .. הגעתי לתת משקל .. ממעמדך את חושב תת משקל? כיף לך אבל לא סבלתי .. סחרחורות נשירת שיער אין כח לזוז התעלפויות הפסקת מחזור לפרט עוד ..? עכשיו שמנתי ותודה לאל הכל בסדר הכל חזר לשיגרתו אבל לא כדי לך להמשיך ככה ...תוכאל 1500 קלוריות ליום ותתאמן והכי טוב ללכת לתזונאית ..
וכן תשלב דברים אהובים עלייך .. לא נירא לי כמה שאני ינסה להסביר לך אתה תבין את חומרת המצב .. לפני שתפגע בעצמך בצורה חמורה תשתף את היועצת את משפחתך חברייך הקרובים ותמצא עזרה לצאת לבד מיזה זה קשה אני לעומת זאת הצלחתי לבד אבל בקושי רב מאד.. לכן אני לא מעוניינת שאחרים יעברו את מה שאני עברתי לכן פנייה לעזרה היא הדבר הכי טוב שיכול להיות .. ואל תתביש בעצמך .. מה שאתה משדר לאחרים ככה הם מעריכים אותך מניסיון .. אף אחד לא שווה אותך בעצם תזכור אתזה תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מייק
קרן אור27/10/2010אתה מתאר מעבר מקיצוניות אחת לשניה-ממצב של השמנת יתר אתה כופה על עצמך משטר קפדני של אכילה וסיגוף.ההגדרה לא ממש משנה,מה שאצלי עולה מקריאת דבריים הוא המצוקה הגדולה שעולה מהם,ההגדרה שלך את עצמך ואת החיים לפי מה שמראה מחוג המשקל.
אני מכירה הרבה אנשים שהיו בעודף משקל ובלי ששמו לב כשחשבו שהם בשליטה מצאו את עצמם עם הפרעת אכילה קשה.
אני מקווה שזה ברור לך שהמראה שלך או אם ירדת\עלית קילוגרם לא אמור להכתיב את יומך ואת מה שאתה חש כלפיי עצמך.ואני רוצה לשתף אותך שהחיים לא הופכים להיות טובים יותר ככול שיורדים במשקל.הדיכאון,הרגשות הקשים שאתה מתאר ,לא נעלמים עם הקילוגרמים(ברוב המקרים זה דוקא עובד הפוך,כי אתה מגיע למשקל היעד שקבעת לעצמך ואז אתה מגלה שבעצם מבפנים נשארת אותו בן אדם ושום דבר לא ממש השתנה,התרמית מתגלה אז במלוא תפארתה והמחשבה הבאה היא על עוד ירידה במשקל שאולי היא תספק,אבל גם היא לא ממש מרצה,וכך זה הופך להיות אובססיה והדכאון רק מחמיר).
עצתי לך היא לפנות לטיפול נפשי (ולברר מה נמצא בבסיס הרגשות האלו שמוגדרים סביב המשקל) וכן לייעוץ תזונתי(לצורך איזון תפריטתך באופן כזה שלא תעלה במשקל כפי שאתה חושש ומתוך הבנה שאי אפשר לקיים את התפקודים הביולוגיים לאורך זמן עם סך קלוריות נמוך כ"כ כפי שאתה חיי עליו).
הפנייה שלך דווקא לפורום ה"א דוקא מראה שאתה יודע שקיימת בעיה,וזה הצעד הראשון.
הצעד השני הוא למנף את זה לכדי עזרה .
אם תרצה שאכוון אותך לטיפול מתאים באיזור מגורייך,אל תהסס לפנות.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)