מחסום פסיכולוגי,צריך עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסום פסיכולוגי,צריך עזרה דחופה
    דניאל
    16/11/2010

שלום,

יש לחברה שלי בעיה פסיכולוגית עם עוף,
    בכל פעם שהיא מתחילה לאכול עוף היא מתחילה לחשוב על כך שזה ייצור חי ומרגע זה והלאה היא איננה מסוגלת להמשיך לאכול אפילו דברים צמחוניים אחרים מאחר והיא מרגישה בחילה נוראית..
    אשמח לייעוץ לגבי דברים שאולי אפשר לעשות להגיד כדי לשנות זאת..

תודה,
    יוגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחסום פסיכולוגי,צריך עזרה דחופה - תגובה

אפרת לוי
    17/11/2010

שלום יוגב,

ראשית האם חברתך מגיבה כך גם לאכילת בשר בקר ( 'שגם היה חי קודם')כפייתי ?
    התגובה של חברתך לאכילת העוף היא תגובה רגשית חזקה . השערה אפשרית היא קושי חזק שלה סביב תוקפנות ( היא מגיבה לכך שבאופן עקיף היא 'הרגה' את העוף).
    היא מענישה את עצמה דרך כך שאינה אוכלת ( ובכך פוגעת בחייה).
    השאלה היא עד כמה התפקוד שלה נפגע עקב כך, האם קיימים אזורים בעייתיים נוספים בחייה (לאו דווקא קשורים לאוכל) .
    במידה וזה מציק לה או פוגע בתזונה שלה (ירידה במשקל, אינה אוכלת מאוזן )
    הייתי ממליצה לפנות ליעוץ פסיכולוגי שיעזור לה 'להשתחרר' מהקונפליקט סביב אכילת העוף.

בהצלחה,

אתה מוזמן לעדכן,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    18/11/2010

אז זהו שמשום מה לא,רק עוף גורר לה תחושה שכזו,ולאו דווקא בגלל התחושה שהיא הרגה אותו מאחר ושניצלים אין לה בעיה לאכול,אך עוף בצורתו הטבעית (רגל,חזה) גורמים לה לתחושה כי יש לה "גופה" בצלחת..זה גורר תגובה יומית שמלווה בחוסר תאבון..
    יש דרך לפתור זאת ללא פנייה למומחים?
    אולי ע"י דברים שאני אוכל להגיד לה כדי שימנעו ממנה מחשבות אלו..
    אשמח לעזרה

תודה,
    יוגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אפרת לוי
    18/11/2010

הדרך היחידה שעולה על דעתי היא המנעות מאכילת עוף בצורתו הטבעית.
    אבל, אם מזובר בעינין יומיומי שמעסיק אותה וגורם לה להימנע מאכילת מזון אני לא רואה מנוס מפניה לקבלת עזרה מקצועית. כיוון שברור שהבעיה היא לא העוף אלא מה שהיא מייחסת לו.
    השאלה היא האם העוף הוא רק סמפטום למכלול רחב יותר של בעיות וקשיים שלה. האם קיימים אזורים נוספים בחייה, מלבד האוכל, איתם היא מתקשה.

אשמח אם תעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    19/11/2010

זה לא משפיע על חייה היומיומיים רק על אכילת עוף בצורתו הטבעית,ואם היא מנסה בכל זאת אז במשך היום מתקשה בהמשך אכילה סדירה,אין איזה תרגולים או משהו שאפשר כדי לשנות את זה? היא מודעת לבעיה הזו ויודעת שזה פסיכולוגי נטו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אפרת לוי
    21/11/2010

צר לי, אך מעבר למה שכתבתי בהודעות הקודמות, אין לי הצעה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה