העלאת גירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלאת גירה
    דני
    16/12/2010

שלום,
    אני בן 17 וכבר מספר שנים אני סובל מהעלאת גירה. חיפשתי באינטרנט וזה מה שמצאתי: ""העלאת גירה" מתרחשת חוץ מאשר בבהמות גם באנשים הסובלים מהפרעה רומינטבית. האדם אוכל, בולע ומעלה שוב את המזון חזרה לפה, שם הוא נלעס שוב ונבלע מחדש. התהליך יכול לחזור על עצמו מספר פעמים, וכל אפיזודה כזאת יכולה להימשך מספר שעות. לעתים, העלאת הגירה היא רצונית ולעתים איננה. אנשים שמעלים גירה מספרים כי המזון השב מן הקיבה אינו מר ולמרבה ההפתעה לא נגרמת להם בחילה כאשר הם מבצעים את הפעולה."
    זה מה שקורה לי. מה זה אומר הפרעה רומינטיבית? האם יש דרך לטפל בזה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העלאת גירה

הוספת תגובה

• העלאת גירה - תגובה

אפרת לוי
    16/12/2010

שלום דני,

רומינציה היא השם הלועזי של העלאת גירה.
    האם זה נעשה באופן בלתי נשלט או מרצון על ידך?
    אם זה קורה באופן בלתי נשלט יש לפנות לברור רפואי, לפנות תחילה לרופא משפחה והוא כבר יפנה אותך הלאה.
    אם מדובר בתופעה שאתה יוזם אותה אזי מדובר בסוג של הפרעת אכילה ( תת קבוצה של בולמיה) והטיפול הממולץ הוא טיפול פסיכולוגי בשילוב עם מעקב של דיאטנית.
    אגב, האם הוריך מודעים לבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותו דבר..

שחר
    17/12/2010

היי,
    אני בת 21
    אחרי דיאטה חמורה שבעקבותה הגעתי למשקל 49..גובה 168.

אחרי מעקב אצל תזונאית העלתי במשקל למשקל תקין של 55
    אך כל!! דבר שאני אוכלת עולה לי...בדיוק כמו שתיאר הבחור בן ה17

למרות שעולה לי ובהתחלה זה היה גם ממש בהקאות...גם עכשיו לפעמים אני מקיאה אני כבר אוכלת ממש כמו שצריך - ולכן גם העלתי במשקל.

מה עושים???

האם זה יכול להיות קשור ללקטוז?
    אתמול עשיתי בדיקה ואמרו לי שאני סובלת מאי סבילת לקטוז.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי,

דני
    17/12/2010

לפעמים אני עושה את זה מרצון, ולפעמים זה קורה לי בלי שאני רוצה.
    ההורים שלי לא מודעים לבעיה, כי גם אני לא בטוח עד כמה אני רוצה לטפל בה. בד"כ זה לא ממש מפריע לי, וזה לא כ"כ נעים להתחיל לספר על זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי..

שחר
    17/12/2010

אצלי זה לא מרצון!! ..זה קורה לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי.. - תגובה

קרן אור
    28/12/2010

שלום לשניכם,

כפי שכתבה אפרת,העלאת גירה רצונית היא חלק מהתנהגות מפצה של הפרעת אכילה.
    לך דני אני ממליצה בחום לגשת לטיפול במרפאה להפרעת אכילה שם ינתן מענה כוללני הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי.כיוון שאתה מתחת לגיל 18,אזי תצטרך את הסכמתם של הורייך.כך או כך,נשמע שאתה סובל מן התופעה(ולכן פנית לכאן),ולטעמי זה לא מה שצריך לעצור אותך.

שחר-אני שמחה שאת מטופלת ונשמע שאת בדרך להחלמה,וכל הכבוד על כך! עלייה של אוכל לאחר תקופה של צום היא טיבעית וניתן להתמודד איתה ע"י אכילה של ארוחות קטנות,בתדירות גבוהה,לאט לאט הסימפטומים ילכו וישתפרו(ובעצם זה כבר קורה,הרי אז היית ממש מקיאה,היום את פחות מגיעה למצב זה).כיוון שאת בטיפול,אני מקווה שנושא זה מדובר עם הדיאטנית(האם את עדיין במעקב??),כי יש מה לעשות והיא יכולה לסייע לך בכך.לגביי אי סבילות ללקטוז(זה שונה מאלרגיה ללקטוז),הרגישות משתנה ויש מוצרי חלב,דווקא הגבינות הקשות יותר או קוטג' או יוגורט,שנסבלים כי תכולת הלקטוז בהם נמוכה.וגם בכך יכולה לעזור לך הדיאטנית.אני לא בטוחה שזה גורם להעלאת הגירה כיוון שאני מניחה שזה קורה לך לא רק אחרי אכילת מוצרי חלב(האם אני טועה??)

אשמח לענות אם יש שאלות נוספות,
    רק בריאות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה