שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    מירית
    27/12/2010

האם ההורים של מישהי עם הפרעות אכילה (אושפזה בעבר עקב אנורקסיה) יכולים להוציא צו מבית משפט על מנת לאשפז אותה בכפייה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

קרן אור
    28/12/2010

שמרית,

אני מבינה משאלתך שאחותך מעל גיל 18 ולכן הבעייתיות.
    לשאלתך,נושא אשפוז בכפייה הוא מורכב בנוגע להפרעות אכילה.
    כדי שפסיכיאטר מחוזי יוציא צו כזה צריך להתקיים אחד מהשניים: שהבחורה בסכנת אובדנות מידית(והרעבה לא מוגדרת ככזאת),קרי מסוכנת לעצמה(התאבדות מידית) או לסביבה ושבוחן המציאות שלה לקוי(כלומר,מתקיימת פסיכוזה).
    עד היום לא הוצא צו כזה,למיטב ידיעתי.לכן עם כל העצב לא הייתי ממליצה לך ללכת איתה בכוח.שהרי גם אם תכנס לאשפוז,תשהה שם 3 חודשים,לא תהיה מוכנה להעזר באמת ולא יהיה רצון להחלים,אזי ברגע שתשתחרר תחזור לאותם התנהגויות.אבל אתם תאבדו את האמון שלה,היא תלחם בכם,ובטווח הרחוק הדבר יגרום לעוד יותר ריחוק.
    כן הייתי ממליצה לנסות לגייס מישהו שיש לו השפעה עליה,שיוכל לגשת אליה ולהסביר לה את מצבה.לא הייתי מאיימת,מענישה,צועקת,עם כל התסכול שאתם ודאי חשים.
    היא מספיק מענישה את עצמה ותאמיני לי שהיא מתייסרת לא פחות מבני משפחתה על הסבל שהיא גורמת להם.אל תתייאשו,תמשיכו לתמוך,לחבק לומר לה כמה היא חשובה לכם וכמה אתם אוהבים אותה,התמדה יכולה לגרום להבנה הזאת לחלחל ולהזין אותה במקום שהיא הכי זקוקה לו.

אשמח לשמוע יותר פרטים,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה