מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא יודעת מה לעשות-אני אבודה.a.w05/01/2011
אני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו...:( אני עוד מעט בת 21....הייתי ילדה מלאה,לא שמנה...מלאה אפשר לומר..וגם הכי גבוהה בכיתה..כל הזמן הציקו לי..גם אבא שלי ירד עלי...שנאתי את עצמי ואת הגוף שלי כל כך........הייתי בערך בת 15..הכרתי נערה בגילי אז...היא הייתה יפה..יפהייפייה..גבוהה...(גם לא מעט כסף..) אבל עם דימוי גוף מופרע לחלוטין...איכשהו התחברנו...אני בכלל לא שמתי לב כל כך לרזון שלה..אבל בלי קשר אליה תמיד תמיד תמיד הרגשתי מאוד שמנה..התבוננתי בה ונכנס לי משהו לראש.....שלא יוצא לי מהראש...היינו יושבות ומדברות ומודדות ורק חושבות איך להיות רזות יותר..אבל אני לא הצלחתי אף פעם להגיע למצב שלה (אני לא רוצה לכתוב פה משקלים...) ההתעסקות הייתה יום יומית גם אחרי שכבר עבר זמן וניתקנו קשר בגלל כל מיני סיבות...אני זוכרת כל הזמן מדידות בחנויות בגדים,רק להתפלל שהפעם המידה הזאת תעלה עלי וכשנכנסתי לחדר מדידה וראיתי שהיא לא פשוט רציתי למות.
יש תקופות שזה נרגע כזה.בערך..ואני מנסה להתעלם מהמחשבות הטורדניות האלה בראש "אני שמנה,אני שמנה" אבל הענין הוא שאני באמת שמנה. באמת,אני נשבעת! אני פשוט לא רוצה לכתוב את המשקל שלי מחשש ש.....לא משנה.
בכל אופן,יש איזו זמרת,שאני חולה עלייה מכל הבחינות אבל הכי הורג אותי זה שהיא רזה להחריד...ולפעמים לפני השינה רצות לי בראש תמונות של הזרועות הדקות שלה...והרגליים..והכל..וזה עושה לי רע. מאוד.
אני לא יודעת מה לעשות? ואיך יוצאים מזה לכל הרוחות?!
אני נואשת. ואני שונאת את עצמי ובעיקר את הגוף השמן שלי.
מה יהיה איתי? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
a.w05/01/2011מכיתה ג' אני עושה דיאטות...בעצם כל החיים!
היו תקופות של פעילות גופנית מאוצת בהגזמה ואז פתאום כמעט בכלל לא עשיתי ספורט...הייתי גם בזמנו מצטיינת בהתעמלות אומנותית ואקרובטיקה! הייתי גמישה ואנרגטית מאוד! (זה היה מזמן אבל..)
עד היום יש לי בולמוסים שאני עוצרת נניח,ברחוב,באיזו מאפיה,ממלאת המון מאפים..אוכלת אחד אחרי השני ואז מרגישה רע...
נשקלת כל יום ויותר מפעם אחת. היו תקופות (היום קצת פחות) שהייתי זוכרת רגעים בחיים שלי,ואירועים,ודברים חשובים אך ורק לפי המשקל ששקלתי באותו הזמן!!
כל פעם שאני נתקלת באיזה זוג רגליים דקות וארוכות אני מתמוגגת מקנאה. משווה לעצמי ומרגישה זוועה! פשוט שנאה עצמית....רק לפני ממש כמה ימים עלה לי הרעיון של לעשות שאיבת שומן מהרגליים,אבל אמא שלי מיד הסבירה לי שזה רעיון הזוי....
הייתי נכנסת לסניף מקדונלד'ס ורואה איזו מקלה קונה גלידה פיצוץ ואחר כך חודש חושבת עם עצמי איך היא כזאת רזה והיא אוכלת את הדברים האלה? ושוב עצב. דיכאון. פנטזיות שיש מין פחד כזה,שלעולם גם לא יתגשמו. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אפרת לוי06/01/2011
שלום,
ממה שכתבת עולה שאת מאוד סובלת. את עסוקה באופן כפייתי במשקל, ברזון של אחרות, נראה שהרבה דברים נמדדים אצלך דרך המשקל.
אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להקל על עצמך ולשחרר אותך מהעיסוק הכפייתי והמחשבות הטורדניות.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)