מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תת משקל - לא אנורקסיה ולא בולמיהנועה12/01/2011
שלום,
יש לי חברה שבתת משקל (בת 29, גובה 161, משקל 45), אבל היא לא בולמית או אנורקטית. היא לא מנסה לרזות, אך רזתה 3 קילו מאוד מהר. היתה רזה משנות ה-20 לחייה, וכנערה, טיפונת שמנמנה.
היא סובלת מסכיזופרניה פרנואידית, ומקשיי תפקוד, מאוד פאסיבית, אינה שומרת על היגיינה (מפחדת להתקלח), אינה מכינה לעצמה לאכול, קשה לה לסיים אפילו תפוח, היא טוענת שאוכל בצלחות לא חד פעמיות מגעיל אותה, מגעיל אותה תבלינים מכלים משותפים... היא נמצאת בשיקום, בהוסטל, ורק לאחרונה התחילה לקחת תרופות סדר (מכריחים אותה), אינה לוקחת כדורי ברזל (היא על סף האנמיה), סובלת מחולשות, סחרחורות, סימפטומים של פרנואידיות, כאבי אוזניים, כאבי שיניים, עכשיו יש לה גם כאבים בישבן, כנראה מחוסר היגיינה (היא מתקלחת פעם בשבוע), אינה מצחצחת שיניים בכלל, עובדת במפעל מוגן כבר שנה, אבל עדיין לא מצליחה להגיע בזמן למשמרות של 4 שעות, אם בכלל. כולה 3 פעמים בשבוע.
בקיצור, חוסר תפקוד גורף. מפרקי האצבעות העליוניים שלה סגולים, כפות הידיים מקולפות, אני מתפלאה שלא נושר לה השיער. תמיד קר לה.
אז איך מתחילים בכלל להתמודד עם הפרעת האכילה?
אם היא אוכלת משהו, זה חצי במבה ביום, וחצי יוגורט, וכאמור, היא לא מנסה לרזות.
היום היא היתה אצל דיאטנית, אבל היא לא תעשה מה שהיא תגיד לה. היא לא לוקחת שום אחריות על החיים שלה. עושים בשבילה הכל, והיא לא נותנת את החלק שלה כדי לעזור לעצמה.
היא בחורה חכמה, יפה ונורא מתוקה, מלאה בפחדים, כל הזמן עם היד על הפה (מחרדה ומבוכה), עטופה בסוודרים גם בקיץ.
אולי רק רציתי להוציא את זה. אני אוהבת אותה, ודואגת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל - לא אנורקסיה ולא בולמיה - תגובה
קרן אור12/01/2011שלום נועה,
ראשית רוצה להודות לך בשם חברתך שיש לה חברה כ"כ דואגת ואיכפתית כמוך.
לשאלתך,על פניו לא נראה לי לפי מה שתיארת שאכן מדובר בהפרעת אכילה אלא דוקא כתוצר לואי של כל מכלול הבעיות הפסיכיאטריות שחברתך סובלת מהם(המאופיינים בהזנחה עצמית הנוגעת גם במישור האוכל),ובהתאם לכך צריך להיות הטיפול.
כתבת שהיא נמצאת בהוסטל ואני מניחה שהיא מוקפת צוות רפואי-טיפולי שמכיר אותה ויודע לזהות מצבי משבר המחיייבים צורך בהחלפת טיפול תרופתי או התערבות תזונתית.בשל מורכבות המקרה,כל שאני יכולה להמליץ לך לעשות הוא לשתף את הצוות הרפואי בהרגשתך שמצבה הידרדר,וכן בדפוסי האכילה והמשקל שלה שהשתנו, ולשמוע מה הם מציעים.
שיהיה בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נועה13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
קרן אור13/01/2011בשמחה!
את מוזמנת לכאן לעדכן.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)