מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיכה..מורן23/01/2011
שלום,
אני פונה לפורום הזה כי אני די נואשת ומחפשת עזרה..
התחלתי עם הפרעות אכילה לפני בערך שנתיים. זה התחיל בתור דיאטה תמימה שהתפתחה לתת משקל (לא מרגישה בנוח לקרוא לזה אנורקסיה). הייתי המשקל מאוד נמוך וכל הזמן שמעתי הערות על זה. אחרי קצת פחות משנה שהייתי ממש רזה, התחילו הבולמוסים.. לא יכולתי לעצור את עצמי.. עליתי אני חושבת את כל מה שירדתי.
זה ממש בקצרה הסיפור, עכשיו אני מש רוצה להוריד במשקל, לא יכולה להשתכל על עצמי יותר. לא רוצה לחזור למה שהייתי אבל עד 5 קילו פחות.. אני יודעת ה-כ-ל בנושא של תזונה ואיך לשמור על דיאטה אבל אני פשוט לא מסוגלת.. אני אמורה להתחיל בקרוב ללכת לדיאטנית, האם זה באמת יעזור לי ? הבנתי שלבד אני פשוט לא יכולה להתמודד עם זה כבר. אם אני מתחילה דיאטה מאזנת אצל דיאטנית, בתוך כמה זמן כערך ארד 5 קילו ? והאם אני חייבת להשקל אצלה ? משום שאני ממש מפחדת לעלות שוב על המשקל..כרגע אני פשוט ויתרתי.. אני ממשיכה לאכול ולהשמין ואני כבר ממש מחכה ללכת אליה. האם אני סתם מפתחת ציפיות ? או שזה באמת מה שיוצא אותי מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
דנה-דיאטנית23/01/2011הי מורן,
טוב מאד שאת מבינה שיש בעיה, זה תחילת הדרך לפיתרון.
ללכת לדיאטנית זו בחירה טובה, לפחות בתור התחלה.
היא בהחלט תוכל לעזור לך, משום שאכילה נכונה ומאוזנת היא חלק מהטיפול בבולמוסים.
יתכן וזה לא יספיק. יתכן ותזדקקי לטיפול נוסף, אבל היא כבר תדע להגיד לך.
אני חושבת שכרגע המטרה שלך צריכה להיות מיגור הבולמוסים ואיזון האכילה. דחי את עניין הירידה במשקל עד לאחר שתחלימי.
בעניין המשקל - שתפי אותה בפחד שלך והגיעי איתה להבנה.
מאחלת לך הצלחה ובריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
מורן23/01/2011קודם כל, תודה על תשובתך,
למה הכוונה בטיפול נוסף ?
ואני לא בטוחה שארצה כל כך לספר לה על הפחדים שלי ומה אני מרגישה ואיך הגעתי לזה. בנוסף, אמא שלי תהייה איתי, ואני נורא לא רוצה שהיא תשמע את מה שיש לי להגיד. אני יודעת שהיא יודעת מה עובר עליי (בכל זאת, ההורים שלי ראו כמה רזיתי ועכשיו אי אפשר להתעלם מהעובדה שאני כל הזמן הולכת וחוזרת מהמטבח) אבל אני לא רוצה שהיא תדע מעבר.
אני נורא מפחדת שאני לא אצליח להשתלט על הבולסומים שלי. כרגע זה פשוט נראה בלתי אפשרי. כל מה שיש לי בראש סובב סביב אוכל, או מה הדבר הבא שאני אוכל, ומה יש לי בארונות. האם לאחר טיפול אני אוכל לצאת מזה ולרדת במשקל בצורה נכונה ? אם כן, כמה זמן בערך ייקח התהליך הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
דנה-דיאטנית24/01/2011הכוונה בטיפול נוסף יכולה להיות סוג מסוים של טיפול נפשי, לפעמים טיפול משפחתי, לפעמים גם תרופתי, יש מגוון של טיפולים ולרב יש צורך בשילוב, משום שהפרעת אכילה היא בעיה נפשית עם ביטויים פיזיים, כלומר אכילה לא תקינה, בולמוסים, הקאות וכו.
אני לא מכירה אותך ולכן אין לי מושג מה הבעיה שלך ומה הטיפול הנכון,
אבל חשוב מאד שלא להסתיר. לא מהורייך ולא מהדיאטנית. יש אפשרות להיות בחדר עם הדיאטנית לבד, לפחות חלק מהמפגש אם יהיה לך יותר קל, אבל את חייבת להבין, שאם לא תשתפי, העזרה שתקבלי תהיה מאד מוגבלת, והזמן עובר....
אז, למרות הקושי העצום, היי אמיצה וספרי הכל!
בצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
קרן אור26/01/2011שלום מורן,
את כותבת על הפרעת אכילה שהתחילה לפני כשנתיים ולא ברור מדברייך האם טופלה מעבר להיבט התזונתי.כי על פניו נשמע שהחלפת מחלה אחת באחרת,ששתיהן הן ביטוי למצוקה ריגשית שמשתחזרת באמצעות סממנים פיזיים משתנים.
ה"א לא נעלמת ביום בהיר,היא באה ללמד אותנו משהו ואם לא נהיה קשובים למסר הזה,לא נצליח להחלים ממנה.רק שזה קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי לבד,ואת בעצמך מתארת שהמצב יצא משליטה,כפי שקורה תמיד עם קשיים מודחקים.
עצתי לך, עם כל הקושי שבשיתוף(מדבריים אני מבינה שאת קטינה??) והחשש לספר להורים,לקחת אחריות אמיתית על חייך ולפנות לטיפול כדי למגר את הפרעת האכילה מחייך.אל תשלי את עצמך,אם המצב לא יטופל,את תמצאי את עצמך מבזבזת יותר מידי חשובות מחייך בגיהנום הפרטי הזה.
ההתעסקות שלך בלרדת 5 ק"ג מנסה להניע אותך מלהתבונן לתוך הדברים האמיתיים שדורשים היענות.וגם אם תגיעי לשם,זה אף פעם לא יספיק,ובטח ובטח לא יהיה זה שיגרום לך לקבל ולאהוב את עצמך.
קחי את עצתה של דנה ושתפי את הדיאטנית בפגישה הקרובה.אל תפחדי.
אני מכירה כ"כ הרבה נשים שפחדו לשתף את ההורים,אבל בדיעבד אף אחת לא מתחרטת שעשתה זאת.
אשמח לשמוע התפתחויות...
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)