מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה לך קרן
דוד21/02/2011תודה לך, ותודה על ההצעה למעקב שלך, אפנה אליהם.
אוכל להגיד שבעקבות טיפול רגשי בדברים אחרים, הרגשתי מוכן לפתוח את זה לפחות בפורום הזה.
תודה מאד וגם אהיה מעוניין במעקב.
לילה טוב
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך קרן - תגובה
קרן אור26/02/2011שלום דוד,
אני מאוד שמחה לקרוא.
מצפה לעדכון.
רק בריאות,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן ואפרת תודה, עדכון, ושאלה.
דוד02/03/2011שלום לכם
תודה רבה,
הייתי אצל ד"ר אורלי ברק, התייחסה בצורה מאד נעימה ומכובדת.
הפנתה קודם לבדיקות רפואיות אם משהו נפגע מההקאות ו...
וכשייגעו תוצאות לקבוע איתה תור.
הפנתה למרפאת בריאות נפש שם.
אמרה שעובדים בחלוקה משולשת, בריאותי, נפשי, ותזונה.
בנתיים לא הרחיבה, אבל בהחלט רואה כמותכם, שהכל קשור ומגע מאותו מקום.
מחכה לאישור התחיייבות מהקופה, גם היא וגם הרופא משפחה אמרו שלא תמיד מאשרים, אתן יודעות איך גורמים להם לאשר, היא כתבה מכתב?
היא המליצה בנתיים לא לשתף את המשפחה, אלא לומר בעייה מטאבולית ולטשטש עובדות, עדיף לי שלא ידעו, מה אתן מציעות אם ישאלו מה קרה? ו...?
אם אני יוצא עם בחורה, קצת זמן או הרבה זמן לדבר על זה או לא...?
תודה מאד! רק עכשיו אני מבין שמרחתי הרבה זמן בצורה חפפנית, על דבר מאד רציני, לא בוכים על חלב שנשפך... וצריך להסתכל קדימה, אודה לכם אם תעקבו אם אני מתקדם נכון.
תודה רבה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן ואפרת תודה, עדכון, ושאלה. - תגובה
אפרת לוי03/03/2011שלום דוד,
אני שמחה לשמוע שפנית לקבלת טיפול מקצועי.
סביר להניח שד"ר ברק כתבה מכתב לקופת החולים על מנת שזו תאשר קבלת טיפול.
בנוגע לשאלתך האם לשתף את המשפחה ו/או בת זוג : זו שאלה שנוגעת באופן רחב יותר בהסתרה שלך ובסוד איתו אתה מסתובב. אומנם דרך הפניה שלך לפורום ולאחריו לד"ר ברק אתה פחות מסתיר, אך עדיין מתעוררת השאלה האם מסוכן לספר לבת זוג/ למשפחה?
יכול להיות שזה נוגע בשאלה איך יקבלו אותך אם ידעו. הייתי ממליצה לך להכנס קודם למסגרת טיפולית ושם לברר את השאלות הללו .(אלו שאלות חשובות מאוד: למי לספר ומתי)
בהצלחה,
אשמח אם תעדכן בהמשך
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה לגרורות של בולמיהדוד09/02/2011
שלום
הייתי בבולמיה 10+ שנים
יצאתי בכוחות עצמי ללא עזרה מבחוץ
כיום, אם הפרעות אכילה, אבל לא מקיא כמה שנים כלל.
אחרי ההפסקה להקיא, היום אני מנקה בתוך הגוף במקום היציאות על ידי בידן או צינור מים.
1. האם זה בעיה?
2. האם יש לזה שם לחפש חומר על זה?
3. האם זה קשור לבולמיה? בלי הניקוי הטיהור העצמי, ]כך ראיתי שמכנים את ההקאה בפרומים על בולמיה] ההרגשה דומה לבולמיה כשהייתי צריך להקיא ולא היה איפה.
קראתי שבולמיה מגיעה מצורך נפשי להוציא דברים החוצה, האם יכול להיות שהחלפתי את הבולמיה בדבר הזה??
תודה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה לגרורות של בולמיה - תגובה
אפרת לוי11/02/2011
שלום דוד,
אתה שואל שאלות נכונות, אתה למעשה שואל אם החלפת את ההקאות בניקוי/טיהור הגוף.
הצורך להקיא/ לנקות/ לטהר את עצמך נובע מאותו מקור של קושי רגשי ( לא ברור כמובן מהו) ולמעשה אתה מחליף משהו אחד במשהו אחר, היות ובבסיס ובגורם הבעיה לא טיפלת.
עד כמה אתה מתעסק בזה במהלך היום? האם אתה סובל מהעיסוק בזה? האם תפקודים אחרים שלך נפגעים? האם אתה מסתיר את זה מהסובבים אותך? יש עולם שלם מסביב להתנהגות שלך שרצוי שתבדוק אותו.
אני יכולה להגיד לך בקווים כלליים שהרצון לטהר/לנקות/ להקיא מתוך הגוף מספר את הצורך הרגשי להיפטר ממה שנחווה כקשה/מלוכלך/ בלתי נסבל .
לעיתים לאנשים הסובלים מהפרעות אכילה קשה להבין שמדובר במשהו רגשי כי העיסוק הוא רק בגוף ודרך הגוף. המטרה בטיפול היא להרחיב את ההסתכלות שלהם ולחבר אותם למקומות הרגשיים שההפרעה מבטאת (נשמע קל, בפועל זה מאוד קשה).
מזמינה אותך לשתף במחשבות /תחושות
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך מאד אפרת, תשובות...
דוד13/02/2011שלום אפרת
תודה רבה
עד כמה אתה מתעסק בזה במהלך היום?
האם אתה סובל מהעיסוק בזה?
זה לא עיסוק כמו אכילה והקאות, שהוא כמעט תמידי וכל הזמן חושבים ועסוקים בזה.
וגם כל הקשיים הפיזיים של ההקאות אין.
זה מעסיק במשך היום כמה פעמים, אך לזמן קצר ובבוקר ובערב.
אבל כשאין אפשרות, יוצאים לטיול, חופשה במלון, יוצאים לקניות לשעות ארוכות או פגישות עבודה במקומות שאין, זה מלחיץ.
הרגשה לא נוחה מאד, שדי דומה לצורך לטהר את הגוף על ידי הקאה.
אולי להבהיר את התחושות, בתקופת ההקאות היו הרבה חלומות שאני צריך להקיא ואין
היכן, בתקופה הזאת חלמתי פעם אחת, זה בהחלט מעיק, אפילו מאד אבל לא כמו אז.
מעיק.
*הרגשת התמכרות,
* סיוט אם נמצאים במקום רחוק כשאין היכן או גם כשחושבים שלא יהיה.
* תחושה לא נעימה במהלך היום.
*אינני בטוח אבל אני חושב שזה חוסם אותי להתקשר לבחורות לפתח אהבה חזקה, פחות מתקופת ההקאות אבל זה גם עדיין קיים, אולי את תוכלי לומר על העניין, פעם חשבתי שזה משאיר מבחינה רגשית עמוקה קצת ילד קטן, שרוצה לאכול ולא מעניין אותו אהבה???
האם אתה מסתיר את זה מהסובבים אותך?
בהחלט מסתיר...
בבסיס ובגורם הבעיה לא טיפלת.
יש עולם שלם מסביב להתנהגות שלך שרצוי שתבדוק אותו.
מעניין שהייתי בטיפוליים רגשיים, פתחתי את נושא הבולמיה, והתביישתי לדבר על העניין הזה.
לא מצליח למצוא את המקום הרגשי שממנו זה מגיע, לא הייתי אצל פסיכולוג שמומחה להפרעות אכילה, הייתי אצל אנשי מקצוע שלא מכירים את התחום הזה.
היו לי הפרעות רגשיות מסויימות, כעס על ההורים, תלות נפשית עם חבר.
למרות שלובלמיה נכנסתי בעקבות דיאטות רצח בגיל צעיר.
תודה לך מאד אפרת
אני לא מתבטא מספיק חופשי... (מפחד שהמורה מכיתה א. יציץ לתוך הפורום ויתפוס אותי...)
אבל השתדלתי לפחות את המידע הרלוונטי...
יש כתובת מייל שאני לא נכנס אליה.
[email protected]
אם תשלחי לשם ולא לפורום, תעדכני אותי.
ושוב תודה מאד
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוד,
קרן אור18/02/2011מהתיאורים שלך ברור לי שהחלפת בעיה אחת באחרת,אבל הבעיה הבסיסית נשארה בעיניה.אין לי ספק שהדבר הכי נכון כרגע עבורך הוא להכנס למסגרת טיפולית כדי לעמוד על הצורך האמיתי שנמצא בבסיס הצורך בהתרוקנות\היטהרות עבורך(למשל,תחושה לא ראויה להזנה אמיתית-פיזית ונפשית..),כדי שניתן יהיה למגר את הפרעת האכילה שלך לחלוטין.
הבנתי שאתה גר באיזור ירושלים.מציעה לך לפנות למרפאה לה"א בבי"ח הדסה עין כרם,לד"ר אורלי ברק(טלפון בשימושון למעלה).
ניכר כי בניגוד למה שאתה מתאר,אתה עסוק מעבר לרגיל בכל נושא השטיפות(ואגב,גם הוא מאוד לא בריא שהרי שטיפות אינטנסיביות כאלו גורמות לחוסר איזון אלקטרוליטרי ולשיבוש הפלורה הטיבעית של המעי,דבר שיכול לגרום הפרעות עיכול כשלעצמו) ועצם פנייתך לפורום כאן מעידה שאתה יודע שהדבר לא תקין,גם אם ברמה הפיזית זה לא דורש ממך יותר מידי התעסקות...(והרי הפרעת אכילה היא הרבה יותר מהתעסקות פיזית,אלא ובעיקר מחשבתית).
אל תהסס,פנה עוד היום לקביעת אינטייק ואשמח לשמוע איך זה מתקדם.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)