מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהשני28/02/2011
אני בת 16 וחצי וסובלת מאנורקסיה ובולמיה כבר שנתיים וחצי וגם הייתה לי בעיית אלכוהול קשה ודיכאונות והתקפות חרדה.
בגיל 14 הייתי שמנמנה ונרשמתי לחדר כושר והתחלתי להתאמן וירדתי ב-4 חודשים 9 ק"ג(שקךתי אז 60 ק"ג).
עם הזמן ראיתי שהספורט לא ממש עוזר כבר ולמרות שכולם אומרים לי שאני רזה מדי ולא עוזבים אותי בשקט לגבי זה אני לא חושבת ככה ולפני שנתיים התחילה הבולמיה.
בהתחלה זה לא היה משהו ששלט בי אלא אני בו,הייתי מקיאה פעם בכמה זמן כשהרגשתי שאכלתי יותר מדי וכאלה עד שזה נהפך למצב שבו הגעתי ל- 15-20 הקאות ביום.
היום אני 1.70 ושוקלת 45 ק"ג.
לפני חודשיים ניסיתי להתאבד 4 פעמים ונכנסתי לדיכאונות קשים ואף אחד כמובן לא ידע מכל זה עד שלא יכולתי לשמור את זה יותר וסיפרתי לכמה חברים קרובים והם הלכו מאחורי גבי וסיפרו להורים שלי ובעקבות זה כמעט אושפזתי בשלוותה אבל ההורים שלי לא רצו להשאיר אותי שם בניגוד להמלצת הפסיכיאטרית ואחר כך החל הטיפול במרפאה להפרעות אכילה ואני מטופלת אצל תזונאית ופסיכיאטר אבל האמת היא שאני שונאת את הטיפולים האלה ולא משתפת פעולה וזה רק מעיק עליי יותר וגורם לי ליותר דיכאון כי אני אדם סגור גם ככה אבל אין לי ברירה כי זה או טיפול במרפאה או אישפוז ואני באמת לא רוצה להגיע לזה.
אני בנוסף גם תלמידה מצטיינת וקשה לי עם זה שאני מפסידה שיעורים בבית הספר ופשוט נמאס לי.
יש אולי אלטרנטיבה אחרת לכל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אפרת לוי03/03/2011שלום שני,
מתוך התיאור שלך נשמע שאת מאוד צריכה עזרה. לא ברור האם אתמקבלת טיפול פסיכיאטרי תרופתי? האם בנוסף גם טיפול פסיכולוגי? טיפול תרופתי לא יכול להחליף טיפול פסיכולוגי ,הוא מאוד טוב כאשר זה נעשה במקביל.
יתכן ואת אומרת שזה לא מספיק לך ואת צריכה מסגרת הדוקה יותר ( מסגרת אישפוזית, כמה שזה נשמע מפחיד יכולה לעזור כאשר צריך טיפול יותר אינטנסיבי)
היות ואת מתחת לגיל 18 כדאי שהורייך ואת תתיעצו עם המטפלים הקיימים לבחון האם יש אלטרנטיבות טיפוליות אחרות.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)