שלום ותודה, קרן ואפרת , עידכון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום עדכון, ואם אפשר עצה

דוד
    05/04/2011

שלום
    ותודה על המעקב שלך

כללית לא נתנו התחייבות בעקבות המכתב של ד"ר אורלי ברק.

התשובה שלהם היתה
    "מהבעיה מטאבולית שחייבת מעקב בהע"כ? על איזה סוג הפרעות אכילה מדובר? מה תוצאות בירור ראשוני"
    הד"ר הסבירה לי שהיא רופאה ולא רופאת נפש, ולא יכולה לתת אבחון.
    ולכן אני צריך להזמים תור קודם במרפאה הנפשית של עין כרם, שהם יכולים לתת אבחון.
    הזמנתי יהיה בעוד חודש...
    [חודש נמרח הזמן, שלא באשמתי עד שהטפסים הגיעו למוקד קופת חולים בצורה מושלמת]

הם אמרו שלא צריך התחייבות, אלא הם עובדים ישירות דדרך משרד הבריאות, עד חצי שנה יש מימון ואחרי זה צריך לשלם מעצמי.
    אני חושב שצריך התחייבות לביקור אצל ד"ר ברק, ואולי גם אצל התוזנאית, מקווה שיאשרו אחרי הפנייה מהמרפאה שם.
    זה מה שיש זה לוקח הרבה זמן, חיכתי הרבה שנים נחכה עוד קצת.
    אומנם בזמן האחרון קצת התגבר ההפרעות.. אם יש לך רעיון , אשמח לקבל, גם ישירות למייל[email protected]

בקשר להפרעות אכילה, קצת התגברו בזמן האחרון, בכלליות זה מראה על תוצאה, שאני מתנהג כלפי עצמי בצורה יותר נעימה ופחות נוקשה,
    אבל זה גורם להפרעות?
    אני מרגיש שבהחלט יש קשר חזק בין שני התופעות. אם היה לך רעיון לבנתיים איך להתקדם בפטרונן, או להפנות אותי לחומר קריעה בעניין, איך נקראת ההפרעה השניה ?

תודה לך מאד
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדכון, ואם אפשר עצה - תגובה

קרן אור
    12/04/2011

היי דוד,
    ההודעה שלך קצת התפספסה לי,סליחה.
    למיטב ידיעתי,מספיק רופא פנימי-מטבולי שיכתוב מכתב לקופ"ח בשביל שיתנו לך אישור,וד"ר אורלי ברק היא רופאה כזאת.אין צורך בחו"ד פסיכיאטרית(לפחות לא בקופה שאליה אני שייכת,אבל כנראה שכל אחד עובד אחרת).
    הגיוני שהם מבקשים לברר מה האבחנה ולמה יש צורך בטיפול שם(במקום אצלם בקופ"ח)ואני חושבת שאתה צריך לדבר עם הרופאה ולהסביר לה את דחיפות העניין.
    לגביי המצב הנוכחי-אני חושבת שלפעמים כשנוגעים בתכנים שנמצאים בבסיס הפרעת האכילה שלנו,מנגנון ההגנה שלנו מתעורר וישנו צורך גובר של שימוש בחומר(סימפטומים של ה"א שהתגברה)עמ"נ להכהות ולטשטש מעט את הרגשות,שנגיעה בהם כואבת לנו.זה רק מראה כמה יש צורך בטיפול נפשי-תזונתי-מטבולי עמ"נ שיהיה אפשר לטפל ולמגר את הסימפטומים שהמחלה מייצגת.
    אבל נשמע גם שאתה בדרך הנכונה ואל תאפשר לכל הבירוקרטיה לרפות ידייך!
    אני כאן אם תרצה להמשיך לשתף.
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן

דוד
    14/04/2011

שלום קרן ותודה
    אחכה כבר לתור בהדסה, לא הבנתי כל כך את הפרצדורה, אבל הם אומרים שיש התחייבות לאדרך הקופה, וד"ר ברק אמרה שאחזור אליה אחרי האבחון הראשוני שלהם.
    ואקח מהם אחרי זה הפנייה להתחייבות.
    הזמן חולף וחבל, אבל זה מיש.

בנתיים אולי מתפתח איזה סיפור אהבה חדש לראשונה בחיי. ואני לא צעיר.
    טוב, היא לא תדע מזה, בוודאי לא בתקופה הראשונה.
    מה דעתך על התנהלות כזאת ?

נראה לי שאם אצליח למצוא אהבה בחיי, אפטור הרבה פלונטרים חסומים.
    נכון?

תודה מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום קרן - תגובה

קרן אור
    18/04/2011

היי דוד,

ממה שאני יודעת הבירוקרטיה היא רק בהתחלה.אח"כ רק מעבירים כרטיס והבי"ח דואג להתחייבויות מול קופ"ח.

לגביי האהבה החדשה-בדר"כ נהוג לחשוב שבן אדם צריך קודם לאהוב את עצמו לפני שתהיה לו יכולת לאהוב מישהו אחר.אז אני לא יודעת עד כמה זה נכון,כי לפחות אצלי האהבה הצילה אותי.העובדה שמישהו ראה אותי באמת ועוד נשאר אח"כ היתה בהתחלה שוק עבורי.האהבה הזינה אותי ואיפסה אצלי את הפרופורציות.הבנתי שאני ראויה להיות אהובה,ושאני גם יכולה לאהוב מבלי לפחד ועד כמה שניהם כרוכים אחד בשני.זה נכון שאת הדרך להחלמה אני עשיתי,האהבה לא יכולה לרפא את זה.אבל לא עשיתי את הדרך הזאת לבד וזאת היתה הקלה עצומה.פתאום מתוך בדידות נפתח מול עיני עולם של ביחד,ככ הרבה דברים חדשים לראות ולחוות.הבנתי כמה הפרעת האכילה שלי סימאה את עיניי.כמה חייתי בצמצום,מעבר לקלוריות ולמשקל.
    השיא היה כשנכנסתי להריון ואחרי זה כשילדתי.הבנתי שהגיע הזמן להתבגר ולקחת אחריות על דברים אמיתיים,שיש לי מחויבויות ושאני לא לבד יותר..זה תהליך כשקרה בהדרגה,אבל הוא קרה וזה מה שחשוב.
    לשאלתך,לא הייתי מספרת בתחילת הקשר אלא נותנת לקשר להתפתח מעט,להיקשר,לראות שיש בסיס איתן.כשזה יגיע אתה תרגיש את זה לבד.זה לא משהו שיצא לי לתכנן.

כך או כך,מאוד משמח לשמוע.
    מאחלת לך פסח שמח,עם הרבה אהבה וקבלה עצמית.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח

דוד
    21/04/2011

תודה רבה קרן

הדברים שלך מאד מעודדים

חג שמח
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח - תגובה

קרן אור
    21/04/2011

שמחה לשמוע!
    חג שמח גם לך ותמשיך לעדכן!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי החג ואחרי האהבה

דוד
    26/04/2011

שלום קרן

תודה לך שאת עוקבת ברציפות.
    טוב כמו עוד הרבה דברים טובים בחיי, אז גם ניצני האהבה הרציניים הללו, פרחו באויר.
    בגלל סיבות אחרות, אבל!!
    אני מאד מחכה לתור בהדסה, מסוקרן אם הם יעלו על איזה שהוא גורם שאני לא מכיר, ולהשפיע עלי בעקבות הטיפול במעגל יותר רחב של חיי.
    יתכן מאד שכל העניין הזה משפיע עלי הרבה מעבר למה שאני חושב.
    בהדסה אמרו שתוך חודש יתקשרו להגיד מתי התור, הם צריכים להתקשר השבוע, אם לא אצור איתם קשר.
    אני קצת מטשטש את הזהות שלי כל הזמן, וגם את הנתונים, אני לחוץ כאילו מישהו יזהה אותי מתוך החומר הכתוב.
    אני אדם מאמין ושומר מצוות, זה עזר לי להגיע לשליטה ראשונית בעניין.
    האמונה עוזרת לסליחה עצמית, קבלה, ולתקווה.
    אך גם גורמת להרבה יסורי מצפון, תמיד הרגשתי שההקאות כל כך נוגדים את הערכים, בל תשחית!!!!!!
    גניבה!!!!!!!!
    והאמונה גם מחייבת לא לטייח, ולעשות מאמצים להגיע למקום יותר טוב.
    עוד יבוא יום.
    תודה מאד קרן
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה, קרן ואפרת , עידכון.
    דוד
    02/03/2011

שלום לכם
    הייתי אצל ד"ר אורלי ברק
    מקווה שאקבל התחייבות מהקופה, גם הרופא משפחה וגם היא אמרו שהקופה לפעמים לא מאשרת...
    מה אתם מציעות כדי שיאשרו, אני חושב לשלוח מחר דרך הרופא שיאשרו את ההתחייבות .
    היא המליצה קודם על סידרת בדיקות לבדוק עם יש נזקים הבולמיה ו... ואחרי זה לחזור אליה.
    ובמקביל לקבוע תור בבריאות הנפש שם.
    הם צוות משולש ומשולב לפי דבריה, נפשי, תזונאי, ובריאותי.
    מאד נחמדה ומכבדת את הפציינט...
    כעת אחרי הדיבורים על זה, אני קולט שאפשר להתגבר על זה בעזרת אלוקים, אבל זה באמת רציני...
    תודה מאד לכם
    דוד

הוספת תגובה

• שלום ותודה, קרן ואפרת , עידכון. - תגובה

קרן אור
    05/03/2011

מצטרפת לדבריה של אפרת ושמחה מאוד לשמוע שאתה מתחיל טיפול.
    באיזה קופת חולים אתה??אני יודעת שבהדסה אין צורך בטופס 17 לחברי הכללית.ולחברי מכבי זהב הם דואגים במרפאה עצמה לטופס מול קופ"ח וכל שאתה צריך זה רק להגיע לשם ולהעביר כרטיס.
    אבל גם בשאר הקופות לא נראה לי שיערימו עלייך קשיים,עד כמה וכמה אם תפקסס אליהם את מכתבה של הרופאה.
    זה רק הליך בירוקרטי ראשוני ,אל תתן לזה להרפות את ידייך.
    המשך לעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן ואפרת. תודה, עזרה לבנתיים?

דוד
    10/03/2011

שלום קרן
    הייתי אצל הרופא משפחה - כללית!
    שיתן התחייבות לבדיקות שד"ר אורלי ברק הפנתה אליהם.
    הוא אמר שזה יקח כמה ימים. ויחזור אלי, מחכה בסבלנות.
    אני לא בקיא בהתחייבוות.
    הבנתי שיש ועדה של הכללית והם לא אוהבים לאשר.
    הרופא משפחה אמר לי לחכות ולא לקבוע תור, גם לא במרפאה הנפשית של עין כרם
    עד שיקבל אישור להתחייבות.
    זה המידע שיש לי, אשמח אם אני טועה.
    תודה על העידוד.
    אני מרגיש שמצד אחד זה שפתחתי את הנושא כאן ולד"ר מקדם אותי וזה הדבר הנכון ביותר.
    מצד שני, בנתיים זה גורם לי לקבל את כל המקום הזה אצלי , כשלעצמו זה טוב, אך זה גורם לפרק כל מיני הגנות שהיה לי לאורך תקופה ארוכה לשמור על הפרעות האכילה.
    מה אתן מציעות לעשות בנתיים כדי לשמור על הישן...
    תודה מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן ואפרת. תודה, עזרה לבנתיים? - תגובה

אפרת לוי
    13/03/2011

שלום דוד,

לא ברור לי למה אתה מתכוון שאתה אומר פרוק הגנות'? האם אתה חושש לחזור ולהקיא?
    אני מציעה לך להשתמש בפורום בתקופה הזאת כאמצעי תמיכה עד שיתקבל האישור המיוחל.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, ואשמח להשתמש בהצעתך

דוד
    14/03/2011

תודה
    היה לי הגנות של שליטה על האכילה.
    והם כעת מאד חלשות.
    הייתי בשלב של כמעט להקיא, אבל אמרתי לעצמי, זה לא בשום מצב, אתה לא חוזר.
    השאלה כמה זמן זה יחזיק.
    תודה לך
    לילה טוב
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, ואשמח להשתמש בהצעתך - תגובה

קרן אור
    30/03/2011

שלום דוד,

צר לי על שאני עונה רק עכשיו.מאוד אשמח לשמוע אם משהו התקדם עם הדסה ובכלל איך אתה מסתדר.

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה