מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה?איילת05/03/2011
היי,
קוראים לי איילת בת 21 גובה 1.69 משקל 57.3 נכון להיום. זה לא תת משקל נכון?
לאחרונה נכנסתי לדיאטת כאסח בה ירדתי 14 ק"ג בשלושה חודשים בערך.
אני אוכלת כל יום בערך 400,500 קלוריות, נשקלת לפחות 6 פעמים ביום משמע לפני ואחרי כל דבר שיוצא ונכנס לגוף שלי.
לאחרונה התחלתי לקחת משלשלים כדי להאיץ את קצב הירידה, רוצה להוריד לפחות עוד 6 קילו.כבר שלושה ימים שלא ירדתי או עליתי במשקל פשוט נשארת אותו דבר.
אני לא יודעת אם זה נורמלי אבל אני לא מפסיקה לחשוב על משקל,קלוריות,שומן וכו'...
ההורים שלי התחילו לדאוג וכל הזמן אומרים לי להפסיק עם הדיאטה ופשוט לאכול! אני לא מסוגלת פשוט לאכול,אני כל הזמן חושבת שאני אשמין מזה...
הנושא לחלוטין השתלט לי על החיים.
האם זאת הפרעת אכילה? או סתם דיאטה שיצאה משליטה?
אני מרגישה כל כך אבודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה? - תגובה
אפרת לוי06/03/2011איילת שלום,
מהתאור שלך עולה תמונה של הפרעת אכילה: העסוק הבלתי פוסק שלך במחשבות על משקל, שומן ואוכל, וגם ברמת ההתנהגות( 6 פעמים ביום את נשקלת), מעוט הקלוריות שאת אוכלת והירידה החדה במשקל. כדאי מאוד שתפני לקבל עזרה מקצועית. רצוי מעקב על ידי תזונאית במקביל לטיפול פסיכולוגי. את יכולה לפנות לאחת המסגרות ברשימה המופיעה בפורום.
חשוב שתפני כיוון שאת מתארת תהליך של התדרדרות הן ברמה הפיזית והן ברמה הרגשית (לא סתם את מרגישה אבודה) .
את מוזמנת לשוב ולעדכן, אם את צריכה עזרה סביב מציאת מסגרת טיפולית פני שוב.
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
איילת07/03/2011לא צריך להיות בתת משקל כדי לסבול מהפרעת אכילה?
אני יודעת שיש לי אישזהי בעיה ואני לא לחלוטין תלושה מהמציאות,אני יודעת שיש אנשים נורמלים שיכולים להנות מאוכל ולא לפחד ממנו...
אבל אני מרגישה ונראית כל כך שמנה שנראה לי מטופש לקבל עזרה ל"בעיית אכילה" אם אני כל כך שמנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - תגובה
אפרת לוי08/03/2011שלום איילת,
אפשר להיות במשקל נורמלי ועדיין לסבול מהפרעת אכילה.
העיסוק באוכל ובמשקל, התחושה שלך שאת שמנה הם יכולים להיות ביטוי לקיומם של בעיות רגשיות ( אין לי מושג, כמובן, מה הן , את זה מבררים במסגרת של טיפול).
זה לא מטופש לקבל עזרה היות וב'שורה התחתונה' את סובלת, את לא נהנית מעצמך, מאוכל ויתכן שגם מהנאות נוספות. את לא הולכת לטיפול בגלל שאת שמנה את הולכת כי את כל כך עסוקה במשקל, ובאוכל שאת מאבדת את האחיזה בהתנהלות 'נורמלית של החיים'.
ממליצה לך לפנות לטיפול, אם עדיין מקננים בך ספקות לכי למס' פגישות על מנת לקבל חוות דעת מאיש מקצוע על מצבך.
בהצלחה,אשמח אם תעדכני,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)