מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהיעלי07/03/2011
היי אני בת 26 עוד מעט 1.67 ושוקלת 45 קילו. אני סובלת מהפרעות אכילה שילוב של אנורקסיה ובולימיה כבר למעלה מעשור, מה שכמובן הורס לי את כל החיים יום אחר יום. אין לי מחזור כלל אני חלשה ועייפה רוב היום ולאחר שימוש בלקסעדין אני בקושי הולכת לעבודה. ניסיתי טיפולים רבים גם פרטיים וגם באשפוזים אך ללא הועיל. אני נמצאת היום בשלב שהחלטתי שדי שאני לא רוצה את זה יותר שאני רוצה גם שמש בחיים שאני חייבת לעצמי חיים טובים יותרשאני אוהבת את העבודה שלי ואת היכולת להתפרנס ולבזבז ובכלל שמגיע לי חיים רגועים אחרי כל הסערות ותהומות הנפש שהגיעו אינספור פעמים גם לנסיונות אובדניים ולאשפוזים באברבאנל. חשוב לציין כי אני נמצאת במעקב פסיכיאטרי ומקבלת טיפול תרופתי. המכשול הכי גדול שלי בדרך להחלמה הוא חוסר ההשלמה עם כל גרם שעולה ועם מחשבה של לאבד אפילו בקצת את המראה הסקיני שזה מראה שאני מאוד מאוד אוהבת. קשה לי לחשוב שהבגדים שלי לא יעלו עלי שכבר לא אהיה נורא נורא רזה מאוד קשה לי עם זה וקשה לי להשתחרר מזה מה שבעצם מביא אותי תמיד לאותה נקודה. מה אפשר לעשות? דבר נוסף זה אולי נשמע דפוק אבל מחרידה אותי המחשבה על כך שכולם יראו ששמנתי לפתע ויעירו לי כל מיני הערות. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להחלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דומה לי
נופר06/07/2011אולי לא תראי את ההודעה שלי עכשיו כי כתבת לפני כמה חודשים את ההודעה שלך אבל אני מדפדפת כדי לראות שאני לא לבד.. וגם אני כמוך אותו דבר ירדתי 14 קילו. ואחת הסיבות שלא רציתי לעלות במשקל זה בגלל אנשים.שלא יראו שאני עולה הגעתי למשקל 43. בגלל שסתם נגיד מישהי זרקה לי בכוונה שעליתי קילו או 2 קילו. למרות ששקלתי את עצמי באותו יום ודווקא הייתי קילו פחות מאותו זמן שהיא ראתה אותי. אבל בכל זאת דבר שנכנס לראש. או אבא שאומר לי שבחיים אני לא אצליח להיות יותר רזה ממה שאני בגלל שאין לי מבנה רזה לדעתו , והראתי לו אחרת וככה הורדתי עוד 5 קילו. שהוא אמר את זה הייתי 47 אם אני לא טועה. כבר הייתי רזה אבל בגלל המשפט הדפוק הזה שהוא אמר לי רציתי לרדת עוד. או בנות אחרות שאומרות "איך את לא משמינה" סתם קנאיות שרצו לרדת במשקל גם. אז אמרתי אין מצב עכשיו אני משמינה איך אני אשמין מה יחשבו עליי. אבל רק שתדעי עליתי עכשיו למשקל 49/50. קצת קשה לי עם ה50 אבל מה לעשות אני מרגישה בריאה המחזור שלי חזר הכל חזר. בלי טיפול טיפלתי בעצמי. כל קילו שעליתי הרגשתי שמנה .. אבל גם הבנתי שזה חלק מהתהליך. אני הולכת ללמוד תזונה קלינית ולעזור לבנות אחרות כמו שאני יצאתי מזה. אני בטוחה שתקומי יום אחד ותגידי שלא אכפת לך מה חושבים העיקר הבריאות. גם אני אהבתי את זה שהייתי סקיני . אבל הגוף שלי לא היה בריא. כבר קיבלתי איתותים שהדברים אצלי לא בסדר. כי אני רוצה ללמוד ואני רוצה להצליח ואני לא יכולה שאני במחשבות על אוכל. ושתביני בעבר לא הייתי ככה. משהו נדפק בדרך בחיים שלי שהתחלתי להתעסק באוכל ובמשקל. וכן אני צריכה עכשיו להחליף את הארון. לא את הכל. רק את המכנסיים. כי השמלות והחולצות עולות יפה. למרות שהייתי 45 קילו יותר אהבתי. אבל נתרגל ל50. הכי חשוב הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
אפרת לוי08/03/2011שלום יעלי,
את למודת נסיון, סבל וטיפולים עם קילומטרא'ז ארוך שנים של ההפרעה.
העצה היחידה אותה אני יכולה לתת לך היא לנסות שוב טיפול, כנראה לא התייאשת, את רוצה להרגיש יותר טוב. העיסוק במשקל, הפחד להשמין הם ביטוי לדברים עמוקים, כאבים, חרדות, שרק כאשר תגעי בהם בטיפול תוכלי להשתחרר מהפחד להשמין.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)