מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה לי?ניצן16/03/2011
כותבת ובוכה...
אני בכלל לא יודעת אם שייכת לנושא הפורום או לא. בת 24, המשקל התחיל להעסיק אותי באובססיביות לפני כשלוש שנים. מאז ומתמיד הייתי מלאה מעט, תמיד אהבתי ספורט ויחד עם זאת גם מתוק. מאד. בשנה האחרונה ירדתי 16 ק"ג (עליתי הכל שוב) אחרי שעברתי טיפול גמילה מגלוטן וסוכר. אין לי שליטה על מה שאני אוכלת. אני יודעת שזה לא טוב, אני יודעת שזה לא בריא לי, שזה לא הגיוני הכמויות האלה!!! ובכ"ז, לא מצליחה לעצור את עצמי. אני עצובה ומדוכאת, יושבת בבית במקום ללכת לשיעור אירובי (שכ"כ אוהבת), שונאת את עצמי, לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה... עצבנית כל הזמן ולא מצליחה לשבור את המעגל הנוראי הזה. אני ממוטטת, הולכת לישון בוכה כל ערב, אין לי אנרגיות לזה וה"פתרון" הוא לסתום הכל. אני מתביישת בעצמי, אחרי תק' שבה רזיתי, לא מבינה למה הצורך הנוראי הזה לפגוע בעצמי......
אני חשה שצריכה טיפול, אבל אני לא יודעת לאן לפנות והאם בכלל הבעיה היא הפרעת אכילה? אינני מקיאה/משתמשת בשום כדורים ... ובכ"ז - בלופ וצוללת למטה.....
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי? - תגובה
אפרת לוי20/03/2011שלום ניצן,
ראשית, אני מתנצלת על כך שאני מגיבה באיחור.
את צודקת שאת שואלת מה קורה לך.לפי תיאורך עולה שאת מתעסקת באופן מוגזם באוכל ובמשקל ושמצב הרוח שלך תלוי באופן שבו את מתנהלת עם האוכל.
את מתארת שאת מאבדת שליטה על מה שאת אוכלת. העיסוק באוכל, אובדן השליטה מספרים / מבטאים סיפור מהעולם הרגשי שלך. זה לא קורה סתם יש לכך משמעות וסיבה (רק כרגע זה לא ברור מה הסיבה). אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ובמקביל מעקב אצל דיאטנית.
את מוזמנת לעדכן,
אם תרצי בעזרה בקבלת הפניה לאיש מקצוע פני אלי.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)