מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחוף!G'N'R20/12/2007
שלום אני בן 16 ויש לי ידידה בת 15 מחולניקית.מאז שאני זוכר אותה היא הייתה מודעת לאיך שהיא נראיתוכל הזמן הייתה בלחץ להרזות למרות שהיא לא שמנה יש לה טיפה טיפה בטן.לפני כמה ימים היא סיפרה לי שהיא דחפה אצבע והקיאה-מה שממש זיעזע אותי והיא אמרה שהיא רוצה להמשיך עם זה.היא ממש יפה ומקבלת הרבה מחמאות ככה שאנלא מבין מה הבעיה
מה אני יכול להגיד לה כדי שהיא תשנה את דעתה?
באיזה צורה להתנהג אליה כדי שהיא תבין?
בבקשה תנו תשובה מהר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לידיד האכפתי!
אני21/12/2007
החברה שלך נכנסת/נכנסה לבעיה חמורה, ולא פלא - אם היא רקדנית אזי היא כבר בקבוצת סיכון. בולמיה היא בור שואב שבהרבה מקרים פשוט אי-אפשר לצאת ממנו.
מה לעשות??
שאלה טובה... לתפוס איתה שיחה רצינית ולהסביר לה שזו לא הדרך לרזות, אלא זוהי דרך חתחתים להרס הגוף עד מוות. לצערי, בחברה שהיא נמצאת הבולמיה מאד נפוצה, כך שהיא צריכה הרבה כוח כדי לעצור את התהליך ההרסני הזה שהיא כבר נכנסה אליו.
להלן רשימה חלקית בלבד של הנזקים הצפויים אם היא תמשיך לדחוף אצבעות לאורך זמן: הרס כל מערכת העיכול העליונה (קיבה, שסתום קיבה, וושט, שריר הבליעה, לוע, גרון, שיניים), ריפלוקסים, הקאות לא רצוניות עד אי יכול לאכול, בצקת, התנפחויות, שט"דים ולגראנד פינאלה: שיבוש אלקטרוליטים שעלול להוביל לדום לב בשירותים.
שבת שלום!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה להגיד לה????
G'N'R21/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגיד לה בדיוק את מה שכתבתי לך -
אני21/12/2007
שזו לא הדרך הנכונה והיעילה לרזות, אלא רק להרוס את עצמה, את גופה ואת נפשה עד מוות. צריך להסביר לה שהמדרון הוא מאד חלקלק, ושמהר מאד היא תאבד שליטה על ההקאות שלה. אתה גם יכול "לגולגל" בולמיה נרבוזה, ולמצוא המון חומר בנושא.
לילה טוב!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ
G'N'R22/12/2007תודה על כל העזרה אבל עדיין לא הבנתי. אוקיי אני צריך לעשות שיחה איתה אבל עשיתי את זה כבר מספר פעמים וזה לא עזר
איך אני אמור לגשת אליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם גישה זה העיניין
ניצוצות22/12/2007אני מאמינה שהדרך היחידה והטובה שאתה יכול לעשות מהצד שלך היא לגשת אליה בצורה
אכפתית, לא ביקורתית, אך זה לא אומר שהיא לא צריכה את זה..
אני מאמינה שהיא כן צריכה את היחס היותר נוקשה אליה בעיניין הזה, מלבד רק תמיכה חברתית,
כי לרוב הדברים האלה נובעים מרבדים יותר עמוקים שנמצאים בנפש, שזה הרבה יותר מאשר
"סתם" להרזות..ואתה אולי לא ממש מבין את זה..
קשה לי להציע לך שאולי לפנות לגורם יותר מבוגר, כי אני יודעת שמבחינתה זה עלול להיות מאוד
רע, זה עלול להיות אפילו טריגר שיתן לה את ה"פוש" לדחוף את עצמה עוד יותר לזה..
אל תחשוב יותר מדי, באמת כל כך יפה לראות את זה שהיא חשובה לך ככה, ושחשוב לך לעזור
לה, ואני מבינה שאת מתלבט עם עצמך אם בכלל יש לך דרך לעזור לה..
אני מציעה שבתור התחלה תנסה לדבר איתה שוב, כמו שאמרתי-בלי לחשוב יותר מדי,
ובאמת תאמר לה מה שכרונית הציעה לך, נראה לי מאוד נכון..
אני מקווה שזה יצליח לעורר אצלה משהו,
בנתיים מאחלת לך לילה טוב,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)