מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לי יש בעיה הפוכהעוד אחד כמו06/04/2011
אני 1.83 ושוקל 55-62 ק"ג (זה הכי גבוהה שעליתי בשנים האחרונות), אי אפשר להגיד שיש לי הפרעות אכילה (אולי אני בכלל לא בפורום הנכון) אבל זה די מפריע לי כי כול הזמן מעירים עד כמה שאני רזה , וזה גם לא כזה סטנדרטי לגבר להיות רזה כל כך, העיניין הוא שאני אוכל די המון.., כמעט תמיד אני ילעס משהו ואפילו בזמן האחרון התחלתי לאכול גבינה לבנה וקוטג' (שכל החיים שלי די לא סבלתי. .פשוט חשבתי שאולי זאת הסיבה לזה שאני לא מצליח להשמין..) אני אוכל בעיקר דברים שיתפסו חברתית ורפואית כמשמינים ביותר אבל עדיין לא עולה גרם אחד, עשו לי כבר כמה פעמים בדירות לראות אם יש לי תולעים או בעיה בבלוטת התריס - הכל יצא תקין+ , לפי כל הגדרה אני נמצא בתת משקל, והאמת -הבעיה הכי גדולה חוץ מהערות המעצבנות שאני מקבל כל הזמן (כי זה ממש פוליטיקלי קורקט להגיד למישהו עד כמה הוא רזה, אבל שמן לא...)
והביטחון העצמי שלי שנמצא איפשהוא בין הרצפה למה שיש מתחתיה, זאת העובדה שאני נהיה רעב ממש כבר שעה לאחר לאחר שאני אוכל ארוחה רצינית ואז נהיה עצבני מבואס וחלש...
מה שדי פוגם בחיים שלי בכל מובן כי יש עוד הרבה מעבר..
יש למישהו פיתרון, זה ממש יעזור לי כי אני די מיואש מהמצב הזה ואובד עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי יש בעיה הפוכה - תגובה
קרן אור09/04/2011שלום בוב,
על פניו לפי מה שאתה מתאר אתה זקוק יותר לייעוץ והכוונה תזונתיים(האם היית בטיפול דיאטני?),ואני מבינה גם שפיזיולוגית נבדקת והכול אכן תקין אצלך,ואם כך הדבר לעיתים צריך לקבל את העובדה שיש כאלו שהם רזים ושזאת הנטייה הגנטית שלהם(האם תמיד היית רזה כ"כ?האם שאר משפחתך רזים??),אך יחד עם זאת אני חושבת ביני לבין עצמי מה בכ"ז הביא אותך לכתוב את הודעתך בפורום הפרעות אכילה?האם זה באמת בטעות??ומה פשרו של המשפט:"אני אוכל בעיקר דברים שיתפסו חברתית ורפואית כמשמינים ביותר"-למה חברתית??האם יש סיבה בגינה עכשיו מעירים לך יותר מתמיד שאתה רזה מאוד,בהנחה שתמיד היית רזה??
אשמח לשמוע את תשובתייך ומשם נחליט איך להתקדם.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוב
עוד אחד כמו09/04/2011אני אומר חברתית כי ככל הנראה הסטנדרט לגבי כמות האוכל (הקלוריות, השומן) שאמורה לגרום לך להראות "בריא" לא קרוב בכלל לכמות שאני מגיע אליה בדרך כלל, אני לא אוכל את זה כי זה נתפס ככה חברתית, פשוט כי הדברים הרזים לא טעימים..
מאז ומתמיד העירו לי שאני ממש רזה... בשנים האחרונות זה די מציק לי כי נמאס לי מזה כבר.. אני בטוח שאפשר להבין אותי.., בשורה התחתונה, כן זה עניין פיזי לחלוטין, הלכתי לדיאטנית והיא אמרה שסביר להניח שאי אפשר לשנות את זה כי זה המבנ ההפיזי לי .., אבל נראה לי שאצלי זה פשוט מוגזם
זה עונה לך לשאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוב - תגובה
קרן אור12/04/2011כן,זה עונה.נשמע שלא מדובר בהפרעת אכילה וטוב שכך.אני יכולה להבין את עניין התסכול שבלהיות רזה מידי אבל אם זה אכן גנטי אז כל שנותר הוא פשוט לקבל ולהשלים עם זה(ותתפלא כמה ודאי מקנאים בך!) או לנסות שוב לפנות לייעוץ תזונתי ולהעשיר את התפריט במוצרים קטנים אבל עם ערך קלורי גבוה(שקדים,חלבה,אגוזים וגם שייק אנשור פלוס).
כך או כך,שיהיה בהצלחה.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)