מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יותר מדי שוקולדאור14/04/2011
אני בת 25, סטודנטית בהנדסה (מה שאומר שאין הרבה זמן לספורט) אוכלת מדי יום תפריט יחסית מאוזן. אני לא שמנה בטירוף או משהו כזה, משקל 60 והגובה שלי 1.62 מ'.
אני מודעת לכך שאני במקסימום של טווח המשקל עבור הגובה שלי.
אני תמיד הייתי רזה עד שהגעתי לאוניברסיטה, הייתי שוקלת 52-55 בערך...
ה5 קילו הנוספים הם יותר מדי לטעמי ומיותרים. הבעיה שקשה לי להיפטר מהם כשאני בזמן האוניברסיטה. בחופש בין שנה לשנה יש תקופה של 4 חודשים בה אני מרזה המון כי יש לי זמן לכושר ומאמני כושר ואני יותר קשובה לגוף שלי. אני מבינה שאם אכלתי עוגה אז אני אמנע מלאכול עוגיות יותר מאוחר באותו יום, אני מקפידה יותר.
כשאני בלימודים הכל מתבלבל, וגם אין סופר נורמלי קרוב (זה ב"ש, הכל רחוק) ויוצא מצב שאני צריכה לאכול מה שיש וזה לא תמיד הדבר הכי נכון לעשות וזה גם גורם לי לרצות לאכול יותר ממה שצריך.
אבל חוץ מהבעיה הזו, הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני יכולה לסיים ממרח שוקולד בשבוע (אני אוכלת את זה עם כפית, כמו שאוכלים יוגורט, רק קצת יותר לאט). פשוט נורא, איך ניפטרים מהרגל כזה נוראי?? ניסיתי לאכול תותים, כי יש בהם הרבה סוכר והאמת שזה די עוזר אבל כשאין תותים אני חוזרת לשוקולד. אני כבר מתחילה לחשוש שיש לי סכרת, אבל לפני כן אני פשוט מעדיפה לברר איך ניפטרים מההרגל הזה ולקוות לטוב.
דרך אגב יש סכרת במשפחה שלי ואני כן צריכה להישמר מפני זה. לאמא וסבתא שלי הייתה סכרת אך ברגע שנימנעו מאכילת מתוקים, זה נעלם והתוצאות השתפרו אוטומטית.
חוץ מזה, שאלתי אנשים וכולם אמרו לי שאם הם היו אוכלים כל כך הרבה שוקולד כמוני אז היה להם כאב בטן מזה.....אולי באמת יש לי סכרת?? אם יש לי סכרת, זה רק בגלל ההרגל הדפוק הזה.
אני אציין שגם קרם ברולה מתחסל אצלי די מהר ובכלל כל מה שמתוק. המזל שלי הוא שעוגות עם שוקולד בפנים למשל או לחם עם שוקולד אני פחות מחבבת. אני מעדיפה לקבל את הסוכר שלי כמו שהוא, בלי פחמימות. משהו אצלי לא בסדר.
מי יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מדי שוקולד - תגובה
אפרת לוי17/04/2011שלום אור,
אתייחס לשאלתך ב 2 רמות. ברמת התזונה הייתי מתייעצת עם תזונאית על מנת שזו תבנה עבורך תפריט מזון שכולל גם מתוקים , אך בצורה מאוזנת, היא גם יכולה לתת לך מענה בנוגע לחששותיך ביחס לסכרת.
ברמה הרגשית אני שומעת שאת נמצאת בתקופה מאוד לחוצה, את מדברת זאת דרך הלימודים שמגבילים ולוקחים ממך. שאלתי את עצמי מדוע את צריכה כל כך הרבה מתוק? האם זו דרך להתנחם ולהמתיק את המר, את מה שקשה?
מציעה לך לפנות למרכז היעוץ לסטודנט אוניברסיטה על מנת לבדוק זאת מול איש מקצוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)