השפעה לטווח ארוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה לטווח ארוך
    מיכל גורי
    19/04/2011

היי.. אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול בו אבל אנסה בכ"ז
    עם השחרור מהצבא (כשבמהלך השירות עליתי כ-10 ק"ג) ירדתי במשקל בצורה די חדה
    (5 קילו תוך 3 שבועות, פשוט בגלל השינוי בתזונה בלי כל דיאטה או משהו כזה)
    עם הזמן אבד לי התאבון והגעתי למצב שגם כשרציתי לאכול לא הצלחתי בלי שהדופק יעלה וארגיש עייפות וכבדות ו"בטן מתפוצצת".
    אחרי משהו כמו חצי שנה הגעתי למשקל של 51 ק"ג (אני 1.7) כשאכלתי בערך משו כמו פיתה עם חומוס ביום-יום וחצי
    נהייתי אנמית, והיה לי מחסור חמור בברזל. התחלתי לקחת כדורים והכרחתי את עצמי לאכול יותר ויותר עד שחזרתי למשקל תקין ואף מעבר לכך. עכשיו כשאני מנסה לרדת במשקל אני לא מצליחה. יכול להיות שהגוף שלי התרגל להוציא אנרגיה מינימלית? עושה רושם שאם אני צורכת מעל 800 קלוריות ביום אני משמינה וזה מתסכל מאוד.
    מה יכולה להיות הסיבה? זה הפיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעה לטווח ארוך

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך - תגובה

אפרת לוי
    21/04/2011

שלום מיכל,

את כותבת שאינך בטוחה אם הגעת למקום הנכון, ובכל זאת הגעת לפה. יתכן ואת עסוקה במשקל ובמה שאת אוכלת באופן בלתי רגיל?
    לא ציינת מתי התהליך של הירידה במשקל היה , זה משמעותי. האם מדובר בתהליך של התקופה האחרונה? ואז כדאי גם להתייעץ עם תזונאית. יתכן והגוף 'עבר טראומה' של ירידה דרסטית במשקל והוא 'נאבק' על כל גרם. אם מדובר בתהליך של יותר משנה, ואם את עסוקה בכך הרבה (מחשבת על מה אוכל, כמה אוכל, שקילה יומיומית , צומות מול בולמוסים וכו') כדאי לשקול טיפול בהפרעת אכילה. ומה מעבר למשקל? אני שואלת זאת על מנת לבדוק מה קורה איתך באיזורים אחרים בחייך. משפחה? זוגיות? חברות? לימודים? הרבה פעמים המצוקה סביב האוכל מבטאת בעיה רחבה יותר.

שמח לשמוע מה חשבת , ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות,

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך - תגובהRE:

מיכל גורי
    21/04/2011

שלום, ותודה על התגובה
    תהליך הירידה במשקל החל לפני שנה וחצי והסתיים לפני בערך שנה (סה"כ כ12-13 ק"ג). זה לא משהו שעשיתי בכוונה, בהתחלה לא היה לי תאבון ולאחר מכן היה לי קשה לאכול הרבה כי הגוף התרגל. לפני כ9 חודשים הכרחתי את עצמי לאכול ולהתרגל לכמויות גדולות יותר של אוכל (מטעמי בריאות) אבל העלתי הרבה יותר ממה שתכננתי.
    בקשר לשאר תחומי החיים, הכל בסדר.. וגם אני מהאנשים שאוכלים יותר כשקשה להם.
    העניין הוא שאני מנסה להוריד כמה ק"ג ואני מרגישה כאילו הדבר היחיד שיכול לעזור הוא להפחית את האוכל בצורה דרסטית. אני מנסה בדרכים אחרות אבל זה לא עובד (פעילות גופנית - והרבה, שינוי התפריט למרכיבים בריאים יותר, שתיה מרובה של מים, וכו')
    אם הגוף אכן עבר "טראומה" כמו שאמרת, מה אפשר לעשות עם זה? איך אפשר להחזיר אותו למוטב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה לטווח ארוך - תגובהRE: - תגובה

אפרת לוי
    23/04/2011

שלום מיכל,

לדעתי הדרך הרצויה היא לפנות לדיאטנית ( אפשר דרך קופת חולים) , על מנת שתבנה לך תפריט מאוזן לצורך ירידה במשקל .
    במקביל הייתי ממליצה לך לפנות לרופא משפחה ולהתייעץ איתו בנוגע לבדיקות דם שרצוי שתעברי ( האם יש לך חסכים בחומרים חיוניים לגוף בגלל הירידה הדרסטית במשקל) .
    נקודה שלישית היא העיסוק שלך באוכל ובמשקל. שימי לב אם זה ממשיך ומחמיר (ההתעסקות באוכל, צמצום האוכל, פעילות גופנית מוגזמת) כדאי לפנות ליעוץ פסיכולוגי.

את מוזמנת לעדכן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה