מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 8נטע21/04/2011
שלום רב,ומועדים לשמחה!
אני אמא לילד בן 8 ולילדה בת 4,ואני מאוד מאוד מתוסכלת לגבי בני בן ה8 ששוקל 20 ק"ג,גובה 1.20 ,ולא עולה במשקל כבר שנתיים.
הבעיה היא שהאוכל לא מעניין אותו בכלל,כשכל המשפחה יושבת לאכול,הוא ימצא סיבות למה לא לשבת עם כולם,ואם הוא באמת באמת כבר רעב אז הוא יחכה שכולם יקומו מהשולחן ואז הוא ישב ויאכל משהו קטן כדי להרגיע את הרעב,ואני מניחה גם בלי להנות ממה שהוא אוכל-הוא לא תופס את האוכל כחוויה אלא כעונש !!!
הילד לא אוכל ירקות ולא פרות,הוא כן אוכל אורז אדום,פסטה לבנה,מידי פעם שניצל,מידי פעם מס' קטן של קציצות בשר בקר. פה ושם חטיפים ,מעדנים ...
אין לו רצון להתנסות בדברים חדשים גם כשהוא רואה את כולם נהנים מאותו מזון.
אני מקשרת את כל העניין הזה לקטנותו שהסבתא האכילה אותו ע"י הרבה "תנאים" ,
כמו למשל: " תסיים לאכול ונלך "ל... או "תסיים לאכול ואני אתן לך "....
איך ניתן לעזור לו (ולי כמובן) לגרום לשינוי בתפיסה וברצון כן להתנסות בדברים חדשים.
תודה על תשומת הלב האמא שלא מתיאשת !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8 - תגובה
אפרת לוי21/04/2011שלום נטע,
אחד המצבים שיכולים להטריף אמהות (ובצדק) הוא ילד 'שלא אוכל' . מדברייך עולה שבנך אוכל מס' מצומצם של מאכלים ובכמויות קטנות. ראשית יש לבדוק במישור הפיזיולוגי האם יש חוסר בויטמינים ובחומרים נוספים שהוא זקוק להם על מנת לגדול.
שנית, חשוב לבדוק איזו דינמיקה של יחסים יש סביב האוכל ובכלל. עד כמה יש לילדך אוטונומיה להחליט ביחס לדברים בחייו ( כמובן, יש לזכור שהוא ילד בן 8 והוא לא יכול להחליט ביחס לכל דבר). חשוב להבין שהאוכל הוא אחד התחומים בין היחידים בהם יש לאדם אוטונומיה ( שליטה, בעלות) . אפילו תינוקות בני מס' ימים אי אפשר להכריח לאכול. האכילה חייבת להיות רצונית. לפיכך, אם יש מאבקים סביב האוכל, וויכוחים או תנאים , להפסיק זאת ( לחרוק שיניים ולא להעיר) המטרה היא לא להפוך את האוכל למוקד של מאבק שליטה, במקביל יש לחשוב על תחומים בהם הוא יכול לקבל בעלות ושליטה בחייו ( ולהיות מתוגמל על כך רגשית וכך להשתחרר מהמאבק סביב האוכל) . לדוגמא, יחליט מה הוא לובש, ( אם הוא ממילא כבר עושה זאת, חשבי האם יש דברים אותם הוא מבקש לעשות בעצמו ואינכם מאפשרים לו) .
אם זה לא עובד, והמצב מחמיר, ממליצה לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג.
אשמח לשמוע מה את חושבת , עדכני אותי ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)