אני צריכה עזרה לגבי חברה אנורקסית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עזרה לגבי חברה אנורקסית
    אנונימית
    01/05/2011

הי.. קוראים לי ענבר.. יש לי חברה שהיא אנורקסית.. היא נולדה קטנה מאוד ואף פעם לא אכלה כמויות גדולות של אוכל אבל השנה היא התחילה להפחית באוכל יותר מידי.. אמא שלה פנתה לדיאטנית ומשמה העבירו אותה לטיפול אצל דיאטנית להפרעות אכילה... שלחו אותה לפסיכיאטר שיאבחן אותה ואכן הוא איבחן אותה כאנורקסית. היא חושבת שהיא שמנה והיא כל אוכל מחשבת אותו לקלוריות ולא מסכימה לגעת בו !
    אחרי הפסיכיאטר העבירו אותה לפסיכולוג בנוסף לדיאטנית להפרעות אכילה היא לא מדברת הרבה איתם. היא כל דבר עונה "לא יודעת" ולא מדברת ... אחרי תקופה כולם הרימו ידים ושלחו אותה לבית חולים בת"א תל השומר. שמה היא אובחנה על ידי מישהי וגם היא אמרה שהיא אנורקסית ורשמה אותה לתור המתנה לאישפוז במחלקה של אנורקסיה.. היא לבנתיים הולכת כל שבוע לבדיקות בבית החולים. הביאו לה פטור מספורט היא שמחה מזה בהתחלה. אבל אחרי זה היא נזכרה שגם עם היא לא אוהבת ספורט היא חייבת לעשות ספורט ! היא הביאה למורה את האישור הרפואי (הפטור) אז היא לא עושה בבית ספר ספורט אבל בבית היא כל הזמן רצה רוקדת עושה הכל כדי לרדת במשקל ! היא מאוד מפחדת להגיע לבית החולים אבל היא עושה הכל כדי לרדת במשקל. אנחנו החברים מנסים להגיד לה שהיא רזה מידי ושהיא צריכה לאכול אבל היא לא אוכלת.. ונפגעת מזה שאנחנו אומרים לה את זה. כרגע הרופאים עסוקים בזה שהיא תאכל כדי שהאבריים הפנימיים שלה יפעלו טוב למה הדופק שלה איטי מאוד. והלחץ דם שלה הוא 110/50 הכל אצלה נמוך .. היא אנמית.. וכל הזמן קר לה גם שחם קר לה. השבוע אחרי שהיא הלכה לבית החולים לבדיקות ביקשו ממנה שתבוא עם חברה כי הם יודעים שעם חברות היא כן מדברת.. אז הם אמרו אולי עם חברה היא תדבר. היא ביקשה ממני לבוא והיא אמרה לי שאסור לי בשום פנים ואופן להגיד מה היא חושבת (שהיא שמנה .. ושהיא עושה ספורט.. וכל הדברים האלה..) היא אמרה לי שעם אני יספר אין לי מה לדבר איתה בחיים.. !
    אבל אני מפדחת שעם אני לא ידבר יקרה לה בסוף משהו רע.. ואני מפחדת שעם אני ידבר אז היא תריב איתי ואולי גם אז יקרה לה משהו רע. אני לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה לריב איתה כי היא חברה טובה.. אבל אולי זה יעזור לה.. בבקשה תעזרו לי !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתיי לציין

אנונימית
    03/05/2011

שכחתי לציין שבעוד שבועיים פחות או יותר היא תתאשפז בבית חולים..
    והיא כל כך מפחדת מזה.. וגם שאומרים לה שעם היא תדבר יוכלו אולי לעקוף את הבית חולים והיא לא תצטרך להיות שמה אבל היא בשלה.. היא לא מדברת.. אבל היא כל הזמן עצובה בגלל זה שהיא אמורה להיכנס לבית החולים.. כי היא לא רוצה להיפרד מאיתנו (מהחברות) מהמשפחה, מהכלבים שלה.. אני באמת אבל באמת שלא יודעת מה לעשות ! =\ בבקשה תעזרו לי לעזור לה :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

אפרת לוי
    03/05/2011

שלום ענבר,

הדאגה שלך לחברתך ניכרת בהודעה שכתבת. לעיתים אין מוצא מאשפוז, במיוחד כאשר ישנה סכנת חיים.
    את מתייחסת לאשפוז כאל גזרה נוראית, ישנם מקרים בהם אשפוז יכול להיטיב ולהיות גם חוויה טובה.
    מדברייך עולה שחברתך נמצאת במצב קשה, הן מבחינת המדדים הפיזיולוגיים והן מבחינה נפשית, היא אינה מוכנה לשתף פעולה, מה שמעמיד אותה במצב בו היא מסוכנת לעצמה. אני חושבת שיהיה לך יותר קל אם תסתכלי על האשפוז כמשהו לטובתה ולא נגדה. כתקופה תחומה בזמן בו יעשו מאמץ מרוכז להציל אותה.

את יכולה להזמין את חברתך לכתוב פה בפורום או לקרוא הודעות/שאלות של גולשים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה