מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכלתי הכל.טעות!!05/06/2011
כל מה שהיה בבית. כשנגמר, הלכתי למכולת לקנות רוגלך ואז עוד הכנתי צ'יזבורגר.
היום בבוקר הראה המשקל את משקל היעד שלי. ידעתי שאני שם. אני כבר מזהה. למעשה, נראה לי שאני טיפה פחות, אבל זה עניין של נוזלים.
שבוע שעבר היה אותו הסיפור, רק בערב. הפעם התחלתי כבר בבוקר...
זה נמשך שעתיים שלוש, ומכלה 2000-3000 קלוריות בכל פעם. ואז בא לי למות.
ניסיתי להקיא, אבל לא הצלחתי. שוב לא הצלחתי!! למה זה לא עובד לי אף פעם?
האמת שאולי עדיף. אנורקסיה זה מספיק גרוע, לא צריך לעשות הסבה לבולמיה.
עכשיו יש אשמה ובכי וחרטה וכאבים. איזה כאבים! הבטן שלי עוד רגע מתפוצצת.
אני לא מצליחה לעצור את עצמי. קמה בבוקר ויודעת שהיום הולך להיות יום כזה. ואני מנסה. פעמים נדירות זה מצליח ואני עוצרת בזמן. בשאר הפעמים אני רק רוצה לחזור בזמן, לרגע שלפני הביס הראשון...
כבר מתחילה להתנפח. הנוזלים המחורבנים יגרמו לי להרגיש ולהיראות שמנה באיזה 3 קילו כמעט עד סוף השבוע. ועכשיו אני אצטרך לצום את מה שנשאר מהיום ומחר לאכול ממש מעט, 100-200 קלוריות. אחרי זה כבר אפשר לעלות ל-500-600.
כמה דבילי. הרי יכולתי לאכול כמו בנאדם ולא כמו בהמה היום, ואז לאכול נורמאלי בשאר השבוע.
בדיוק ככה מזין את עצמו המעגל. כי מחר אני לא אהיה רעבה, גם אם אמות מרעב. ומחרתיים, אחרי שפיציתי כ"כ יפה על היום, ארצה להמשיך לצמצם ולרדת.. וככה אוכלת בקושי כל השבוע ובטוח שתגיע שוב השבירה.
איך עוצרים את זה?!
הטיפול שהתחלתי עוד לא ממש עוזר ולתפריט שקיבלתי אני לא מגיעה בגלל כל הנפילות האלה.
מישהו יודע לספר לי על המסגרות הקיימות במכבי רמת השרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך הרבה
וי05/06/2011כל כל הרבה פעמים הרגשתי בידיוק את מה שאת מתארת נשבר לי הלב , פשוט כמשמעו נשבר לי הלב שכואב לך כל כך נישבר לי הלב שעשיתי את זה לעצמי ,
זה לא חיים ככה.
אני נימצאת בטיפול כבר שבוע וחצי שאני אוכלת לפי התפריט אני כניראה יעלה במשקל למרות שזה משהו שהייתי מעדיפה שלא יקרה כי אני לא נמצאת במשקל נמוך ,אני בערך במשקל הרצוי, בכל אופן החשיבה שלי היום קצת יותר צלולה ואני מבינה שהאושר לא טמון במספר שכתוב לך על המוזנאיים והוא לא תלוי במידת הג'נס שתילבשי וגם לא במה שאת חושבת שאנשים אחרים חושבים עליך , להרגיש טוב לאכול טוב להרגיש את החיים להיות עם אנגיה להתמודד עם החיים גם כשהם לא נעימים ולחיות את היום ולא לחכות ולקוות שיעבור מהר כי היא מחר אני אהיה אחרי צום ואני ארגיש רזה , גם אם המחיר של כל זה הוא לעלות במשקל זה פשוט שווה את זה , נכון זה לא כייף להשמין ומי כמנוי יודעת הייתי מלאה מאוד עד לפני שנה ירדתי 30 קילו העלתי בחזרה 4 ויכול להיות שאני עוד יעלה אבל זה לא משנה אם אני אהיה בריאה זה שווה את זה , כי המראה וההתעסקות איתו כמו שכולנו כבר יודעת בא רק לטשטש את כאבים האמיתיים של החיים אבל ביחד עם הכאסבים המחלה הזאת מטשטשת את כל השאר , אני יודעת החיים לא קלים הם קשים ולפעמים אפילו אכזריים אבל הם גם יפים וטובים ושווים שיחיו אותם , המחלה הזאת נוראית , הלוואי הלוואי ונצא ממנה כולנו ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טעות!!06/06/2011על התגובה והחיזוק.
בדיוק כמו שאמרת - זאת מחלה איומה ונוראית והלוואי שכולנו נמצא את הדרך לצאת ממנה.
מאחלת לך הצלחה עם התפריט החדש ובריאות ואושר ושמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
וי14/06/2011אני כל כך מקווה שאת מרגישה טוב יותר תעדכני מה קורה עם הטיפול ועם המרכז הזה ברמת השרון ניסיתי לברר לגבי זה אבל ראיתי שענו לך כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-וי
טעות!!17/09/2011עברו שלושה חודשים.
בזמן הזה עזבתי את הטיפול הפורמאלי ועברתי לטיפול עצמאי. הבנתי שכל מסגרת טיפולית שניסיתי להיעזר בה, רק נתנה במה לאנורקסיה שלי, קהל שמחא לה כפיים.
יצאתי לחופשה של חודש, בה התרחקתי מהכל ומכולם. אכלתי וטיילתי וטיילתי ואכלתי ונחתי ואכלתי וצחקתי וביליתי ו.. אכלתי! עבורי, הניתוק הזה, היה קריטי. הרגשתי בטוחה להתנהג עם אוכל בצורה הביזארית שאני מתנהגת איתו, כי ידעתי שאף אחד לא מכיר ולא רואה ולמען האמת, לאף אחד לא ממש איכפת מה יש לי בצלחת וכמה מהר/לאט זה נעלם.
ואני עכשיו 5-6 קילו יותר. ממש מגרדת את טווח המשקל התקין.
את כל מה שלא אכלתי בשנה האחרונה אני אוכלת עכשיו, כמעט בלי אפיזודות הרעבה.
את ה"בולמוסים" אני מקבלת בנחת, יחסית, ולפעמים אפילו, רחמנא ליצלן, נהנית מהם. עם זאת, בזמן האחרון, שמתי לב, שלמרות שנראה לי שאני אוכלת כל היום ללא הפסקה ולא מונעת מעצמי כלום, אני פוגשת את הצריכה היומית המומלצת שלי, אולי בתוספת של 200 קלוריות. מזעזע לחשוב שעד לא מזמן ה-200 האלה היו כל הצריכה היומית שלי!
אני לא נשקלת. בכלל. אף פעם. למה זה טוב? את, אני וכל מי שזכתה בהתנסות מפוקפקת עם הפרעת אכילה, בעיקר מהסוג המגביל, יודעת טוב מאוד איך היא נראית באיזה משקל. אז למה לי המספר הזה? אני מסתכלת עליו מלמעלה, בבוז :-)
אז נכון, התמונה מצטריירת כוורודה ואופטימית, למרות שברור שלא כל יום פורים. עדיין לא נוח לי ב-100 אחוז עם הגוף שלי והמשקל החדש שלי; נחמות קטנות עדיין מבצבצות פה ושם ואני נאחזת בהן כבחבל מציל חיים, יודעת שגם מהן אצטרך להיפרד בסופו של דבר, למען עתיד פורה (לגמרי תרתי משמע) יותר. אבל בסך הכל, אני מרגישה טוב.
אני כבר לא בתת משקל מסכן חיים. אני בדרך יציבה יחסית להחלמה, ככה נראה לי, בכל אופן. והדבר הכי בולט ששמתי לב אליו זה שהחיים שלי לא נהרסו כשעליתי קילו, וגם לא כשעליתי עוד 4 אחריו. אני לא מרגישה נאהבת פחות. להיפך - עכשיו אני גם יכולה להנות מהקשרים בחיי באופן ממומש, כי אני כבר לא תלויה בשום דבר כדי לצאת מהבית, ואין מקומות שאסור ללכת אליהם!
בקיצור, נראה לי שהולך להיות טוב ושלהבריא זאת הייתה ההחלטה הכי נבונה שקיבלתי בשנה האחרונה.
ועכשיו את :-) מקווה מאוד לשמוע שגם לך צלחה הדרך. אני פה.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)