מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    יעל
    13/06/2011

אני מיואשת, עד הצבא הייתי נערה שמנמנה, סבלתי מזה כל החיים, אני מטר שישים ושקלתי משהו כמו 60 קילו, בצבא ירדתי כמעט 10 קילו וזה היה מטאמורפוזה בשבילי, גיליתי עולם חדש, שתמיד חלמתי עליו, עולמן של הרזות, בעולם הזה אפשר ללכת לקנות בגדים ולא לפחד ממה תגיד המוכרת, בעולם הזה בנים מסתכלים עלייך ומתייחסים אלייך, בעולם הזה את אוהבת להתלבש יפה, לצאת החוצה, נוח לך בבגדים, הבטן לא משתפלת מבעד למכנסיים ואת לא חולמת על פיגמה כל היום.
    מאז השומן הפך להיות האויב הכי גדול שלי, הפחד הכי גדול.
    היום אני בת 26 וחצי, בשש השנים האחרונות אני כמו אקורדיון, עולה ויורדת ושוב עולה ושוב יורדת.
    הכל תלוי במצב הנפשי...
    היום חזרתי הביתה מדוכאת, מישהו בעבודה אמר לי שהשמנתי. זה גמר לי את היום.
    באמת עליתי שלושה קילו בשנה האחרונה, אני שוקלת עכשיו 55 ושונאת את עצמי עד כלות.
    אני כל בוקר ממששת את עצמי, מחפשת עד כמה מרגישים את העצמות, בוחנת איך נראית הבטן שאני יושבת, התחת, הרגליים, הידיים... אני עושה את זה ושונאת את עצמי, חושבת על המשקל שלי כל היום, אני יודעת שאני צריכה טיפול, דיאטה מבוקרת, ספורט, אין לי כח.. אין לי כח להשתעבד לחיים של דיאטות ושמירה. מעדיפה פשוט להרעיב את עצמי אבל גם זה לא הולך לאחרונה.
    תבינו - יש לי חברים מדהימים והרבה, משפחה אוהבת ותומכת וחבר מדהים שרק אפשר לחלום עליו, כל זה לא עוזר, אני שונאת את עצמי, מרגישה שמנה ומכוערת, אם אני לא אלבש מכנסיים במידה 36 אני לא שווה שאף אחד יאהב אותי.
    חולני ועצוב והלוואי שלא הייתי ככה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• יעלי יקירתי

וי
    14/06/2011

למה את חושבת שאם תלכי לדיאטנית תיהיה משועבדת דיאטה ושמירה ? זה לא בהכרח נכון אני ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי במקביל לטיפול אצל דיאטנית שמבינה בהפרעות אכילה ושתבין את הבעיה שלך תבנה לך תפריט שיספיק לך ותמנע ממך את ההתעסקות עם האכול , יכול מאוד להיות שברגע שתוכלי מסודר אוליא פילו תירדי במשקל ותרגישי הרבה יותר טוב וגם המחשבות שלך יירגעו ולא יסבו כל הזמן סביב המשקל והאכול ,] אני בטוחה שאת יכולה להצליח אל תוותרי על עצמך את מפספסץ כל הרבה דברים יפים בחיים כשאת מתעסקת עם המשקל המדפוק הזה , מגיע לך להיות מאושרת ומגיע לך לאכול את בן אדם כמו שחבר שלך אכול גם לך מגיע , ואני מבטיחה לך תפני לייעות דיאטני שמבין בבעיה תרגישי הרבה יותר טוב , את תוכלי יותר טוב ואולי עוד תירדי במשקל , אבל הכי חשוב זה שהמחשבות שלך ישתחררו מהכלא הזה , בהצלחה, ואני אומרת את כל זה מנסיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת יקרה

הוליווד
    14/06/2011

אני מכירה את התחושה הזו , האוכל שולט בנו במקום אנחנו במה שאנחנו אוכלים, יורידם ועולים יורדים ועולים, זה כמו מעגל שלא נגמר- סיוט מתמשך, כנראה שהבעיה היא יותר עמוקה ולא נגמרת באוכל אלא משהו מעבר לזה , אני מצרפת לך מאמר מעניין בנושא של אכילה וטיפים איך לצאת המעגל קסמים הזה, אצלי למשל הסיפור היה שונה הייתי שמנמנה עד גיל 16 מגיל 16 עד גיל 24 הייתי אנורקטית בתת משקל ואפילו מאושפזת בהדסה עין כרם כשהיה שם טיפול להפרעות אכילה, בקיצור אני מבינה לליבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

אפרת לוי
    15/06/2011

שלום יעל,

את מתארת בכנות נוגעת ללב מה שעובר עליך.
    את מזהה ומקשרת בין המצב הנפשי שלך לעליה או לירידה במשקל. נקודה נוספת היא השנאה העצמית שלך. כאשר השומן מבטא את הסיבה לכך. אני מאמינה שהשנאה היא לא בגלל השומן היא רק מושלכת עליו ועל כן את לא מצליחה להחזיק את עצמך 'רזה'.
    באמצעות טיפול פסיכולוגי בו , למרבה התקווה, תגעי בשנאה הזאת, תביני אותה ותטפלי בה . אולי תמיד תצטרכי לשמור על המשקל, אך זה לא ילווה בכל כך הרבה מתח, יאוש, דיכאון, שבאים ממחוזות אחרים. פני לטיפול, את אומרת שיש לך הרבה מה להפסיד אם לא (משפחה טובה, חבר נהדר).

אם את רוצה לחשוב יחד מה מתאים לך את מוזמנת לכתוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה