מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בריחת צואה בתחתונים לילדהרוני09/02/2025
שלום ד"ר, רופאת גסטרו ילדים מבית החולים המליצה לי לתת לביתי (בת 6 שנים) פרוביוטיקה ביו גאיה 1-2 טבליות ליום בשל כאבי בטן שנמשכים כשנה וחצי ללא שום ממצאים (כל הבדיקות האפשרויות תקינות פרט לתולעי מעיים).
נתתי רק 1 טבליה ליום ואחרי 10 ימים התחילה תופעה מאוד מטרידה: בריחות צואה בתחתונים! זה חדש לנו לגמרי. בפעם הראשונה כשזה התחיל, היו 4 יציאות גדולות (כמות לא הגיוניות) בהפרש של שעתיים:
15:00, 17:00, 19:00 והרביעית היתה הכי מטרידה - בלילה בזמן שינה! (זה היה מקרה בודד בזמן השינה)
(בדרך כלל יש יציאה אחת ביום)
מיד הפסקתי לתת ביו גאיה, המצב אומנם נרגע מבחינת הכמות והתדירות אבל עדיין יש בריחת צואה קטנה כמעט בכל יום (כמויות התחתונים שנזרקו לפח!!!).
אני פונה כדי לדעת האם נתקלת בתופעה ומה יכול לגרום לזה (לא קרה שום דבר ברמה הרגשית נפשית!)
אני תוהה האם יכול להיות שנתינת זן אחד של חיידק פרוביוטי (כמו שיש בביו גאיה שכל כך ממליצים עליה) עלול ליצור חוסר איזון בין שאר החיידקים הטובים ולגרום למצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארועי בריחת צואה (אנקופרזיס)
ד"ר אחיה אמיר10/02/2025הי רוני
תכשיר הביו-גאיה הוא תכשיר פרוביוטי שמתיימר לשנות במעט את הרכב חיידקי המעיים (מיקרוביום).
איני מכיר תופעה של בריחת צואה כתגובה לטיפול זה, והדבר אינו נשמע לי סביר.
צריך כמובן לשמוע את כל הסיפור, ולעבור על כל הבירור שעשיתם, אך אם אני צריך להמר- לבתך יש עצירות כרונית, ארועי בריחת הצואה (אנקופרזיס) הם בגדר מופע מאוחר יחסית של עצירות כרונית, ואינם קשורים למתן הביו-גאיה כלל.
כדאי לתשאל ולבדוק אותה בכיוון זה, ואם הכל מסתדר- להתחיל בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)