פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול, שלשולים, גזים, יציאות, רפלוקס, צליאק, צרבות ועוד

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
053-4877793
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר
053-4877793 ללא פרסום בפורום
 
  • שלשולים ממושכים לבן שנה ושמונה
    יוליה
    25/01/2022

    הבן שלי כאמור בן שנה ושמונה סובל משלשולים מזה שבועיים. בוצעה ספירת דם-תקינה, PCR stool- ללא צמיחה כלשהי, crp -1.5 , צליאק- שלילי. חיוני, ללא כאבי בטן/חום/הקאות. תזונה נטולת לקטוז, מקבל פרוביוטיקה. האם הגיוני תקופה כה ממושכת של שלשולים? מעבר לאיזו תקופה צריך לפנות לבירור מעמיק יותר? תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים ממושכים לבן שנה ושמונה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת אלסטאז בצואה
    מיכל
    20/01/2022

    שלום בשל כאבי בטן יציאות רכות וצפות ירידה במשקל ולאחר סיטי בטן וקולונוסקופיה תקין . ממדי דלקת תקין בדיקת דם לעמילאז 150 ליפז תקין ביצעתי בדיקת צואה לאלסטאז במעבדת בית החולים איכילוב ויצא 1000 מה אומר תשובה זו זה מראה על בעיה?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אלסטאז בצואה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת אלסטאז בצואה

    ד"ר אחיה אמיר
    23/01/2022

    הי מיכל
    תוצאת הבדיקה מעידה על כך שיש לך לבלב שמתפקד נהדר.
    באופן כללי- בדיקת אלסטאז בצואה מבוצעת לאבחן אי-ספיקת לבלב, בערכים מתחת ל- 200. ערכים מעל- חסרי משמעות.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רגישות לחלב אצל תינוקת
    אורטל
    20/01/2022

    שלום רב,
    תינוקת בת 4 חודשים אובחנה עם רגישות לחלב בעקבות שלשולים ויציאות ריריות וניזונה תקופה על נאוקייט (כחודשיים) . מאוד קשה לה עם התמל הזה והיא אוכלת כמויות מאוד קטנות 60-80 מל וחכן בעקבות המלצת רופא התחלנו לחשוף בהדרגה לתמל חלבי , התחלנו מבקבוק ביום למדך 3-4 ימים ואז 2 בקבוקים וכך הלאה . במעבר מלא נראה שהיציאות הריריות והשלשול חוזרים (לא בטוחה שזה באמת שלשול כי זה יציאה אחת ביום אבל עדיין מרגיש לי לא תקין ) . החזרנו 2 בקבוקי נאוקייט ביום והיציאות חזרו להיות תקינות . ירידה לבקבוק אחד שוב גורמת ליציאות ריריות . נראה שהמצב היציב הוא 2 בקבוקי נאוקייט ביום והשאר פורמולה רגילה . השאלה האם זה תקין להאכיל אותה ככה? אם היא לא מסוגלת לאכול פורמולה חלבית באופן מלא אני מניחה שכן יש שם רגישות כלשהי . האם חשיפה לחלב באופן חלקי גורמת לה לכאבים או נזק כלשהו
    האם יש טעם לנסות פורמולה צמחית ? האם פורמולה צמחית עונה לכל צרכי התינוק בגיל הזה ? אולי פורמולה נטולת לקטוז ? אשמח לכל עצה .
    אשמח גם לפתרון שהוא לא חזרה מלאה לנאוקייט כי אז היא םשוט לא אוכלת .

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב אצל תינוקת

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חשיפה חלקית לתמ"ל בתינוקת עם אלרגיה

    ד``ר אחיה אמיר
    23/01/2022

    הי אורטל
    אין לי תשובה פשוטה עבורך.
    ככלל- הבעיה שאת מתארת היא אלרגיה לחלבון חלב פרה, ולכן ללקטוז אין קשר כלל למקרה שלכם.
    הגישה המקובלת (אם כי קיימות גישות נוספות) היא להימנע מחשיפה לחלבון חלב פרה למשך כ- 10 ח' וזאת על-מנת שמערכת החיסון "תשכח" את האלרגיה.
    בחשיפה חלקית מתמשכת- את בעצם לא מאפשרת למע' החיסון ל"שכוח".
    די שכנעת אותי בסיפור- שהאלרגיה עדיין פעילה.

    מנסיוני, לתינוקות קשה עם שינויים (החלפות פורמולה), אך מרגע שבוצע השינוי הם לרוב מסתגלים. דחף הרעב הוא חזק ביותר, וגם אם הנאוקייט פחות טעים- בעת רעב התינוק יאכל הכל.

    לגבי פורמולה צמחית- ניתן לנסות. כ- 30% מהתינוקות האלרגיים לתמ"ל- יהיו אלרגים גם לסויה, אך לא כולם.
    (את יכולה לקרוא קצת יותר אינפורמציה באתר שלי, חפשי בגוגל).
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בן שנה וחצי- בטן נפוחה וקשה בערב ללא כאבים
    עפרי
    19/01/2022

    שלום,
    שמתי לב שיש ערבים (לא תמיד) שהבטן של הבן שלי מתנפחת ומעט קשה.
    הוא חיוני לחלוטין ולא מתלונן על כאבים או חוסר מנוחה, אוכל ושותה כרגיל, לפחות 3 פעמים ביום יציאות תקינות.
    האם יש סיבה לפנות לרופא בנושא?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי- בטן נפוחה וקשה בערב ללא כאבים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לא בטוח שיש טעם אם בנך גדל ומשגשג היטב

    ד``ר אחיה אמיר
    19/01/2022

    הי עפרי
    לא בטוח שיש טעם.
    בהנחה שבנך גדל ומשגשג היטב, לא מתלונן ובאופן כללי בריא- להערכת הסיכוי למצוא משהו הוא נמוך.
    אם משהו מהדברים הנ"ל אינו מתקיים- אז בהחלט ניתן לשקול בירור.
    בריאות שלמה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קלפרוטקין 90 גבולי האם הערך תקין
    מוחמד
    17/01/2022

    קיבלנו היום את תוצאת בדיקת קלפרוטקטין של הבן שלי בן 5 ,
    הערך הינו 90 גבולי
    עבר קולנוסקופיה תקינה
    מה זה אומר והאם הערך תקין כי הבנתי שערך תקין זה פחות מ50

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    קלפרוטקין 90 גבולי האם הערך תקין

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ערכי קלפרוטקטין

    ד``ר אחיה אמיר
    19/01/2022

    הי מוחמד
    כמובן מבלי להכיר את כל פרטי המקרה....

    בקופות החולים, בדפי המעבדות מצויין שערכים נמוכים מ- 50 הם תקינים. אך בפועל גם ערכים עד 250 או אף 300 אינם מלמדים הרבה.
    אם שאר מדדי המעבדה- רמות המוגלובין, אלבומין, מדדי דלקת- תקינים, ובדיקת הקלונוסקופיה תקינה- ככה"נ אין מחלה משמעותית.
    במידה ושאר המדדים אינם תקינים- צריך להמשיך לברר או לחילופין להמשיך לעקוב ולעשות הערכת מצב חוזרת בעוד מספר חודשים.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פעוט מקיא בלילות ובטן נפוחה וקשה
    עינב
    16/01/2022

    בן שנה ו4 חודשים. התפתחות תקינה.
    ביום שני שעבר בערב הקיא 4 פעמים. ללא חום וללא שלשולים.
    התעורר בשלישי רגיל לחלוטין. ללא שום תופעות כל היום. אכל ושתה כמעט כרגיל. בלילה, קצת אחרי שנרדם הקיא שוב.
    ברביעי שוב התנהג רגיל לחלוטין ללא הקאות. בלילה שבין חמישי לשישי הקיא שוב.
    לקחתי לרופאה שלא מצאה דבר, אמרה שהוא חיוני והכל נראה תקין. מציינת שלא מנוזל או משתעל כך שלא הקיא בגלל זה.
    בשישי ושבת לא הקיא ואכל טוב וחשבתי שסיימנו עם זה.
    היום עשה 5 יציאות רכות אך לא שלשול והקיא כעת שוב.
    הבטן שלו נפוחה וקשה וכך היתה השבוע.
    ממש ממש מודאגת ומרגישה שמהלך המחלה מוזר מאוד ולא אופייני לוירוס.
    שלילי לקורונה.
    אשמח לכל עזרה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט מקיא בלילות ובטן נפוחה וקשה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הקאות ויציאות רכות בפעוט ואם לא עובר להתייעץ עם רופא ילדים

    ד"ר אחיה אמיר
    17/01/2022

    הי עינב
    באופן עקרוני, המהלך דווקא מתאים מאוד לזיהום ויראלי לא ספציפי.
    קצת האטה בפינוי הקיבה ובשל כך נטייה לבחילה והקאות; מעורבות קלה של המעיים המתבטאית ביציאות רכות.
    אני אומר את כל זה בזהירות רבה- כי צריך להתרשם ממנו באופן ישיר. אם אין סימנים מדאיגים (כך רופאת הילדים שלכם אומרת) אני מציע להמתין בסבלנות, הכל צפוי לחלוף.
    במידה וזה לא קורה- נדרשת התייעצות נוספת עם רופא הילדים או גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צליאק ויציאות רכות בתזונה ללא גלוטן
    חן
    13/01/2022

    שלום רב,
    לפני כשבועיים וחצי לערך קיבלנו בדיקת דם שנייה של בתי בת ה8, שהראתה מעל 250 נוגדנים בבדיקה לצליאק. ולאחר התייעצות עם רופאת המשפחה ורופא גסטרו התחלנו תזונה ללא גלוטן. מעט זמן לאחר שבתי החלה בתזונה ללא גלוטן החלה לשלשל בין פעמיים לשלוש ביום.
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    כבר לאורך תקופה ארוכה היציאות הן רכות, אך נראה שלאחר השינוי התזונתי הפכו רכות יותר.
    אשמח להתייחסות🙏

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק ויציאות רכות בתזונה ללא גלוטן

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שלשול בחולת צליאק לאחר התחלת דיאטה ללא גלוטן

    ד"ר אחיה אמיר
    13/01/2022

    הי חן
    שתי אפשרויות עיקריות אני רואה כאן-
    א. השלשול הוא ביטוי לצליאק. העובדה שזה עתה התחלת דיאטה ללא גלוטן, אין משמעה שהתהליך הדלקתי נעלם. הורדת הגלוטן מהדיאטה תוריד בטווח הארוך את הדלקת, אך הנזק שכבר נגרם עדיין קיים.
    ב. אפשרות שנייה שאין קשר לצליאק- ייתכן ומדובר בצירוף מקרים- שבתך תפסה וירוס בטן "רגיל".

    ניתן לבצע בדיקות צואה לבדיקת מזהמים שונים.
    כתלות בעוצת השלשול ותוצאות הבירור הזיהומי- במקרים קיצוניים של צליאק "סוער"- ניתן לתת סטרואידים באופן זמני.

    מציע להמשיך את המעקב הגסטרואנטרולוגי.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התייעצות נוטרילון AR או אומפרזול
    גל
    13/01/2022

    הבת שלי בת חודשיים, אוכלת חלב שאוב, בתקופה האחרונה ממש מתקשה לאכול וירדה משעמעותית באחוזונים, היינו אצל שני רופאים -רופאה אחת שהמליצה לעבור לנוטרילון AR, רופא אחר המליץ להישאר עם החלב השאוב בטענה שחלב אם הוא החלב הטוב ביותר ובמקביל נתן לנו מרשם לאומפרזול, אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
    תודה,
    גל.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות נוטרילון AR או אומפרזול

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ירידה באחוזונים ביילודה

    ד``ר אחיה אמיר
    13/01/2022

    הי גל
    אומנם חוסר עלייה מספקת במשקל בתינוקות היא בעיה שכיחה, אך מדובר בעולם ומלואו.
    זה לא יהיה רציני מצידי להגיב.
    צריך לשמוע את כל הסיפור- איך טכניקת ההאכלה שלכם, האם טכנית היא מקבלת מספיק קלוריות, האם פולטת כמויות משמעותיות, האם סובלת מכאבים, האם יש תלונות נוספות וכו'.
    זו שיחה של כ- 20 דק'.
    זה לא מתאים לטיפול בשלט רחוק.
    מציע להיוועץ ברופא הילדים, ובמידת הצורך בגסטרואנטרולוג- באופן פרטני.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שילשולים ממושכים בילדים ומה הסיבה לכך
    איריס
    11/01/2022

    שלום , הבן שלי בן כמעט 6 לפני 10 ימים היה חידק בגרון וחולשה ( משטח גרון חיובי ) יפול אנטיביוטיקה מוקסיפן פיתח גיורד ופריחה הופסקה אחרי יום והחלפנו אנטיביוטיקה זטו 5 ימים . במהלך הטיפול באנטיביוטיקה שילשולים מימים וגם 6 ימים אחרי הפסקת האנטיביוטיקה . הגרון הבריא . השילשולים ממשיכים , הילד לבן כמו סיד וחלש . בדיקות דם תקינות . התבקשנו לבדוק מבחן מימן בנשימה חסר לקטז . האם מבצעים בדיקה זו לילדים ? ואם כן היכן ? מה עוד יכולה להיות הסיבה לשילשולים ממושכים ? ומה הטיפול ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    שילשולים ממושכים בילדים ומה הסיבה לכך

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שלשול לאחר טיפול באנטיביוטיקה

    ד"ר אחיה אמיר
    12/01/2022

    הי איריס,
    ראשית, אני תוהה אם בכלל מדובר בדלקת גרון חיידקית. ייתכן ששלל התסמינים היו חלק מזיהום ויראלי (כ- 20% מהאוכלוסיה נושאת בכל רגע נתון את הסטרפטוקוקס בגרון).
    גם העובדה שהופיעה פריחה לאחר הטיפול האנטיביוטי מעלה את השאלה אם מדובר בתגובה אלרגית אמיתית, או שמדובר בפריחה כביטוי נוסף של זיהום ויראלי.

    לשאלתך.
    את מתארת השתלשלות ארועים שמעלה שתי אפשרויות עיקריות:
    1. שלשולים על רקע מחלה ויראלית.
    2. שלשולים משניים לטיפול האנטיביוטי.

    בכל אופן, שלשול הנמשך 10 ימים אינו מאוד חריג. כמובן תלוי בעוצמת התסמינים.
    יש לוודא כי אין סימני דם או רירי בשלשול וכי אין חום נלווה. (אם התשובה חיובית למשהו מהנ"ל- יש להשלים בדיקות צואה).
    צריך לעקוב אחר סימני התייבשות.
    במידה והשלשול מופיע מס' רב של פעמים ביום- ניתן לשקול למנוע ממנו מוצרי חלב.
    כמובן יש צורך לעקוב ובמידת הצורך להתייעץ עם רופא הילדים או גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • החלפה התמ״ל לנוטרילון AR
    דר אסייג
    08/01/2022

    הילד שלי שילב תמל והנקה מגיל לידה. בגיל חמישה חודשים התחיל לקבל תמל רגיל כתזונה עיקרית לאחר סיום הנקה. ומאז התחיל לפלוט לפחות פעם ביום את כל האוכל מיד לאחר ההאכלה. לאחר התייעצות, הוחלף לו התמ״ל לנוטרילון AR. הפליטות פסקו אבל התחילו לו שילשולים לפחות 8-10 פעמים ביום ( אפילו תוך כדי שינה בלילה ). האם להמשיך עם ה- AR? האם יתכן שיש רגישות ללקטוז בכלל?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    החלפה התמ״ל לנוטרילון AR

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תינוק משלשל לאחר החלפת פורמולה

    ד"ר אחיה אמיר
    10/01/2022

    הי דר,
    על רגישות ללקטוז אין מה לדבר- לקטוז קיים בשפע גם בחלב האם שלך, גם בתמ"ל רגיל וגם בתמ"ל-AR, ללא הבדלים.
    מכיוון שבנך נחשף גם לתמ"ל למעשה מלידתו וללא תופעות חריגות- ככל הנראה לא מדובר גם על אלרגיה לחלבון חלב פרה.

    את מתארת פליטות בתדירות מאוד נמוכה, ובמילים אחרות- אני לא בטוח שפליטה פעם אחת ביום מהווה בעיה רפואית, וקרוב לוודאי שלא היה מקום לשינוי בפורמולות.

    לגבי השאלה- מדוע בנך משלשל- קרוב לוודאי שתפס וירוס בטן; הם מאוד שכיחים בעונה זו. במידה ואין הטבה תוך ימים בודדים- יש צורך בבדיקות צואה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה

    דר אסייג
    10/01/2022

    תודה רבה על התשובה המפורטת. מודה לך מקרב לך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם אנטיביו פוגע ביעילות החיסון?
    רפאל
    09/01/2022

    שלום, שתי שאלות: האם טיפול בתרופה אנטיביו פוגע ביעילות החיסון לקורונה?
    כיצד צריך לנהוג אדם שנדבק האם עליו להמשיך בטיפול בתרופה כרגיל?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל האישי שלך

    ד"ר אחיה אמיר
    10/01/2022

    הי רפאל
    הפרופיל הבטיחותי של אנטיביו (VEDOLIZUMAB) הינו מצויין. התרופה עובדת באופן מקומי יחסית- במעיים בלבד, ובעלת השפעות סיסטציות זניחות יחסית.
    לפיכך מידת הדיכוי החיסוני עם התרופה- קלה בלבד.

    לא אמורה להיות בעיה עם קבלת חיסון לקורונה- מערכת החיסון תגיב היטב והרמה החיסונית צפויה להיות טובה.
    כנ"ל במידה ונדבקת בקורונה- התרופה לא צפויה להשפיע באופן משמעותי על יכולת מערכת החיסון שלך להתמודד עם הזיהום.
    עם זאת, אני ממליץ בסיטואציה שכזו להתייעץ עם הרופא המטפל האישי שלך לפני קבלת החלטות אופרטיביות.
    בריאות שלמה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צואה לבנה לאחר חסימת מעיים
    אסתיק
    02/01/2022

    אני בת 72. אושפזתי עם חסימת מעיים שנפתחה באופן שמרני עם זונדה מנקזת. מזה שבוע בבית. אוכלת דיאטה נטולת סיבים.
    הצואה ממש לבנה. אציין כי גם לפני החסימה היו לי לעתים יציאות של צואה צפה אך בצבע נורמלי עכשיו לבנה אך לא צפה. נוטלת מטפורמין ועדיין לא חזרתי לקחת תוסף ברזל ספאטון.
    האם תקין? האם צריך ברור? לאיזה סוג רופא לפנות? במה לחשוד?
    תודה לתשובה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נא לפנות לרופא גסטרו מבוגרים או לכירורג

    ד"ר אחיה אמיר
    02/01/2022

    הי אסתיק
    הפורום הוא פורום לגסטרו-ילדים, אז קצת טעית בכתובת.
    בכל אופן- צואה לבנה אינה תקינה, ולרוב מעידה על בעיה בזרימת המרה מהכבד.
    מציע לפנות לרופא גסטרו-מבוגרים או לכירורג.
    בריאות שלמה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבחון של צליאק שני אחים
    מעיין
    29/12/2021

    שלום דוקטור
    בני הבכור אובחן עם צליאק לפני שנה .לבן השני בן 6 עשיתי בדיקת דם לצליאק TTG ויצא גבוה .רופאת הילדים טוענת שמכיוון שזה גבוה יותר מפי 10 אין צורך לעשות גסטרוסקופיה ויש כבר אבחנה של צליאק .האם זה נכון ?
    תודה רבה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון של צליאק שני אחים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אבחנת צליאק בבני משפחה של חולה צליאק

    ד"ר אחיה אמיר
    30/12/2021

    הי מעיין,
    באופן עקרוני הרופאה צודקת, אך האמת- כרגיל, מצויה בפרטים הקטנים.
    האם לבן ה- 6 יש תסמינים? האם בבדיקות הדם נמצאה אנמיה או חסרים תזונתיים אחרים? איך הגדילה שלו?
    האם בבדיקתו הגופנית יש ממצאים?
    מה זאת אומרת תוצאה גבוהה? כמה גבוהה?
    לאחר מענה על כל השאלות הללו- ניתן לנבא בצורה יותר טובה מה הסיכויים שלו להיות עם צליאק והאם יש מקום לבירור נוסף.
    מרגע שמתחילים בדיאטה ללא גלוטן, זה נהיה מסובך לחזור אחורנית.
    אני ממליץ על התייעצות עם גטסרואנטרולוג-ילדים לפני אבחון סופי של האח. חבל להשית עליו מגבלות דיאטה שלא לצורך.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דימום רקטלי חוזר ילד בן 5
    בושנאק מוחמד
    25/12/2021

    הבן שלי בן 5 הופיע דם בצואה ועל האסלה לפני יותר מחודש הדימום נפסק לכמה שבועות וחזר . עשינו קולנוסקופיה ויצא תקין ונרשם שהייתה הכנה גרועה
    אחרי הקולנוסקופיה הפסקה של שבועיים והיום חזר שוב הדימום
    למה זה קורה ומה הסיבה ומה ניתן לעשות ותודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    דימום רקטלי חוזר ילד בן 5

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דם בצואה אף פעם אינו תקין

    ד"ר אחיה אמיר
    25/12/2021

    הי מוחמד
    דם בצואה אף פעם אינו תקין.
    לא בטוח שתמצא פתרון פשוט דרך הפורום הזה.

    צריך לשמוע יותר פרטים על הדמם-
    האם טרי (אדום בהיר) או כזה שעבר דרך במערכת העיכול (אדום בורדו)?
    האם נמצא בצואה או על הנייר בלבד?
    האם מעורבב בצואה או רק מרוח עליה?
    איך היציאות- רכות, קשות?
    האם יש כאבים?
    בקיצור זה נושא לשיחה יותר ארוכה.

    העובדה שהקולונוסקופיה תקינה משמחת, אך כאמור הדמם חזר אז כנראה שבעייתכם לא נפתרה.
    מציע שתמשיכו את המעקב הגסטרואנטרולוגי. יש צורך בהמשך מעקב ו/או בירור.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הדם מעורבב בצואה ואין עצירות ויש יציאה כל יום

    מוחמד בושנאק
    25/12/2021

    הדם מעורבב בצואה . אין עצירות ויש יציאה כל יום .והיציאות רכות כמעט ואין כאבים . הילד מתפקד כרגיל ללא שום בעיות . מה שמדאיג אותי למה ואיך זה קורה ומה ניתן לברר עוד

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צריך לשלול פוליפ, נגעים וסקולריים בדופן המעי

    ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2021

    באופן כללי צריך לשלול פוליפ, נגעים וסקולריים בדופן המעי, שייר עוברי (דיברטיקולי ע"ש מקל), דלקת במעיים, אלרגיה למזונות וכו'.
    יש הרבה הסתעפויות בבירור שכזה. זו לא בדיקה בודדת.
    צריך ליווי גסטרואנטרולוגיה צמוד.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חליטת קמומיל להרגעת גזים
    יובל
    25/12/2021

    שלום דוקטור
    האם ניתן לתת לתינוק כמה טיפות של חליטת קמומיל להרגעת גזים?
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877793

    לקביעת תור
    סגירה
    חליטת קמומיל להרגעת גזים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חליטת קמומיל לתינוקת לא נראה שתזיק

    ד"ר אחיה אמיר
    25/12/2021

    הי יובל
    מעולם לא שמעתי על הפרקטיקה הזו....
    אם המיים מורתחים, לא נראה לי שהחליטה עלולה להזיק.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
