מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
מנהל הפורום
- הקאה צהוב כמעט יומיים בבוקראמא מודאגת08/10/2024
ת 13 כמעט יומיים היא קמה בבוקר מקיאה בצבע צהוב
לא כמות אבל מקיאה קצת
במהלך היום לא מרגישה כלום
אבל אתמול והיום בבוקר היה לה הקאות
מה אפשר להיות וירוס? אבל רק בבוקר?
או התקררות
היא עדיין מפעילה את המזגן בלילה
בטח לא היריון
מה אפשר האם צריכה להילחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אאוזנפילים גבוהה ובעיות בטןגאיה22/09/2024
שלום
אני חיילת וסובלת מהפרעות בטניות בעיקר יציאות רכות כבר כמה שנים הובחנתי עם מעי רגיז
בחודש האחרון יש לי חולשה כאבי בטן ולפני כמה ימים היה לי יומיים של שלשלול מימי
ובחילות חוסר תאבון .
רק לציין שלפני חודשיים עשו לי בדיקות דם והכל היה תקין פרט לאזונפילים
שיצאו 9% וערך יחסי 0.8.
בבדיקה האחרונה של היום יצא לי אאזנופילים 18%
וערך יחסי 1.20 זה הרבה מעל הנורמה.
הרופא שלח אותי לבדיקת צואה PCR לראות אם יש טפילים.
נתנו לי מבחנה קטנה מאד ונראה לי שלא הבינו את ההפניה שמדובר בבדיקת לטפלים
האם זה המבחנה הנכונה לבדיקת טפלים? או שאני צריכה לקבל כוס כמו של שתן?
והיום שביצעתי את הבדיקה היא כבר לא היתה שילשולים
האם יכולו לראות בכל זאת אם יש בעיה?
יש הסדר אחר לאזונםילים גבוהים כל כך או שזה בטוח טפילי מעיים?
אני ממש חשה ברע עם חולשה קיצונית
ומודאגת מהמצב שלי במיוחד שאני בצבא
אשמח לדעתך ולכיוון
סליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אאוזינופילים גבוהה בדם.
ד"ר אחיה אמיר24/09/2024היי גאיה,
ריבוי אאוזינופילים הוא ממצא שכיח בספירות דם.
יכול ללכת עם זיהום בפרזיטים (טפילים), או לעיתים עם נטייה לאלרגיה.
השלשול וההטבה כנראה לא קשורים לנוכחות או היעלמות של הטפילים (הם לא נעלמים כ"כ מהר).
תשלימי את הבדיקות ובעיקר תטפלי קצת במעי הרגיש שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- רעשים בבטן לאחר אוכלאיבון16/09/2024
שלום,
לאחרונה לאחר כל ארוחה יש לי רעשים בכל חלל הבטן כמו בועות כאלה שנעות ממקום למקום, לציין שיש לי המון גזים, בטן נפוכה אחרי אוכל ועייפות. יציאות תקינות פעם צואה רכה, פעם קצת עצירות, פעם שלשול תלוי מה אוכלת, הכי מטריד אותי זה הרעשים כאילו לא שקט בבטן.
לציין שסובלת מחרדות ונוטלת סרוקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "רעשים" בבטן לאחר אכילה
ד"ר אחיה אמיר19/09/2024הי איבון
תנועת מעיים לאחר האכילה עם "קרקורי בטן", היא פעולה נורמלית ולרוב לא מעידה על בעיה כלשהיא.
ניתן להקל ע"י הימנעות ממזונות המועדים לפורענות כגון מוצרי חלב, שתייה מתוקה (כולל דיאט), ממתקים ופירות מתוקים, וכן ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי....).
לבסוף, ניתן לקנות ללא מרשם תכשירים המבוססים על פחם פעיל- קרבון-X או שמות דומים המפחיתים קצת גזים בבטן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך לגשת לרופא גסטרודנה16/09/2024
שלום רב, שוב שולחת שאלה :)
לבת שלי בת ה-7 יצאה בדיקת IGA קטן מ-5.
ביצענו בדיקת צליאק.
יצא Transglutaminase_iga לא ניתן לקבוע.
Endomysial שלילי.
אציין כי אותה תוצאה יצאה גם לפני שנתיים.
מה זה אומר לא ניתן לקבוע??
מה עלינו לעשות כרגע? האם עדיין קיים חשד לצליאק? האם עלינו לגשת לרופא גסטרו ילדים.
תודה רבה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצליאק בנוכחות חסר IGA
ד"ר אחיה אמיר19/09/2024הי דנה
לבתך יש חסר IGA. חסר קל של מערכת החיסון.
לרוב החסר חסר משמעות קלינית.
בצליאק, האבחנה לרוב מבוססת על נוגדנים עצמייים מסוג IGA. ולכן, במטופלים עם חסר IGA לא ניתן להסתמך על הבדיקות הסרולוגיות השגרתיות.
אם יש חשד לצליאק, יש לבקש בדיקות המבוססות על IGG, כגון- אנטי-DGP (זה מה שזמין ברוב הקופות), אנטי-אנדומיזיאל מסוג IGG, אנטי-TTG מסוג IGG.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות שונות ומגוונות - בת 8לירון11/09/2024
צהריים טובים,
הבת שלי בת 8 ובחודש האחרון יש לה כל מיני ענייני בטן שונים. לפעמים כאב בטן של כמה דקות לפני שעושה צואה, לפעמים עצירות, לפעמים גזים ולפעמים צואה רכה. זה לא משהו יום יומי ולא משהו קבע אלה משהו שמתרפס וקורה מדי פעם בצורה רנדומלית ומרגיש כמו IBS או משהו בסגנון.
נגשתי לרופא ילדים והוא שלח חזרה הביתה, אמר ש"זה יעבור לבד" ואין פה משהו רציני.
מה אתה חושב? אני מאוד מודאגת כי מרגישה שאנחנו כל הזמן סביב זה משהו שעד כה לא היה. האם כדאי להרחיב בירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות בטניות לא ספציפיות
ד"ר אחיה אמיר12/09/2024הי לירון
אופי התלונות שתיארת אינו ספציפי, וגם משך התלונות- אינו ארוך. כך שבאופן בסיסי, אני חושב שרופא הילדים שלכם צודק בכך שהסיכון למחלה משמעותית הוא לא גבוה.
מהתאור, התלונות יכולות להתאים לעצירות, ובשלב ראשון אני ממליץ להתחיל טיפול סימפטומטי לריכוך היציאות- תזונה מתאימה, לוודא שאינה מתאפקת ושימוש בנורמולקס/פגלקס לפי הצורך.
אם לא תהיה הטבה והתלונות יימשכו- יהיה צורך להמשך בירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה
לירון12/09/2024נראה שהילדה פיתחה אובססיביות סביב נושא הצואה. כל הזמן מדברת על כמה צואה יצאה לה, מה המרקם שלה, האם טוב או לא טוב וכדומה. אתמול ביקשה לחזור מהבית ספר הביתה כי הקקי שלה היה רך. מיותר לציין שבבית היא היתה בסדר גמור, השתוללה אחלה והתנהלה לגמרי רגיל. איך ניתן להשתחרר מההתעסקות הזאת? זה משגע את כל הבית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעסקות יתרה ביציאות
ד"ר אחיה אמיר19/09/2024הצבת גבולות.
זה בסדר לדבר על הדברים הללו, אך לא לאפשר פגיעה תפקודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רירית כבר מעל חצי שנהחן10/09/2024
שלום ד״ר,
בת 9.5 חודשים בחל מגיל חודשייח צואה רירית. עושה 5-6 פעמים קקי ביממה מתוכם רק יציאה אחת רגילה קבועה בשעות הבוקר. עשינו בדיקות דם בדיקות צואה אולטראסאונד הכל תקין. בגן אומרים לנו שזה מאוד חריג וגם אנחנו מרגישים ככה והילדה לעיתים רבות מתלוננת. איזה עוד כיוון אפשר לבדוק? מיואשים ממש. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה רירית בבת 9 חודשים
ד"ר אחיה אמיר12/09/2024הי חן
השאלה החשובה ביותר היא- האם מעבר לדפוס היציאות החריג, בתך גדלה ומשגשגת היטב?
אם לא- אז בהחלט יש סיבה לדאגה.
אם כן- אז המצב פחות חמור.
מומלץ להשלים מס' בדיקות כבירור ראשוני:
בדיקות דם- ס"ד, כימיה, סרולוגיה לצליאק
PCR בצואה לחיידקים ולפרזיטים
אלסטאז בצואה
תבחין זיעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ילדה בת 7דנה03/09/2024
שלום רב, הבת שלי עשתה בדיקות דם עקב שיעול ממושך, בתקופה האחרונה פחת משמעותית.
בבדיקות יצא igA קטן מ-5 שאר הבדיקות יצאו תקינות,
צליאק נבדק לפני שנתיים ויצא תקין. עכשיו נחזור על הבדיקה שוב. אני קצת בלחץ, האם זה מסוכן? האם יש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר IGA
ד"ר אחיה אמיר03/09/2024הי דנה
חסר בנוגדנים מסוג A (חסר IGA) הוא החסר החיוסני הנפוץ ביותר.
עם זאת, מדובר בחסר חיסוני קל יחסית.
ילדים עם חסר חיסוני זה, מעט יותר מועדים לפורענות מבחינת זיהומי מעיים ודלקות של דרכי נשימה עליונות.
לרוב, החסר החיסוני אינו קשור לתחלואה משמעותית.
כדאי לבדוק שוב לצליאק, כולל לנוגדנים מסוג IGG לצליאק.
מעבר לזאת- אין צורך בטיפול, ואין צורך לדאוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות כאבי בטןרוני ויינשטין13/08/2024
אני מעל שנה וחצי עם בחילות יומיומיות , לסירוגין כאבי בטן עליונה ואזור הטבור, נפיחות, ועליית האוכל (ריפלוקס) גם היה צרבות אבל בגלל נטילת של נקסיום כבר לא מרגישה צרבת נכון לעכשיו כבר יומיים עם כאבי בטן באיזור שפירטתי ובחילות מפריע לי העניין של הבחילות מאוד. תחילה עשיתי בדיקה להליקובקטר יצא חיובי עשיתי טיפול אנטיביוטי ומאז שלילי ועשיתי גסטרו פעמיים הראשון תקין והשני ראו גסטריטיס כרונית בדיקות דם רחבות תקינות , עשיתי מיפוי התרוקנות קיבה ובסהכ הבדיקה יצאה תקינה. לוקחת נקסיום כל יום , זופרן כשיש לי בחילה קשה. מה אני יכולה עוד לעשות?!?!?! קשה לי מאוד! אני לא יכולה לתפקד ולעשות הרגלים יומיומיים ולפעמים אני מרותקת למיטה. בבקשה תכוון אותי . מלפני שנה וחצי הרגשתי מעולה לחלוטין וברגע אחד הכל השתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונות ממושכות של בחילות, כאבי בטן, נפיחות בטנית
ד"ר אחיה אמיר13/08/2024הי רוני
נשמע שאת צריכה לראות גסטרואנטרולוג להערכה מסודרת.
לא נראה לי שאוכל לעזור לך דרך פורום זה.
קחי בחשבון שלפעמים עושים בירור מקיף ועדיין לא מוצאים סיבה ברורה לתלונות. במקרים שכאלה אנו קוראים לתלונות- "תלונות פונקציונליות".
במידה וזה המקרה- המענה הנדרש הוא מסוג אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנושא
רוני14/08/2024מה הכוונה המענה הנדרש הוא מסוג אחר? תוכל לפרט בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לבעיות פונקציונליות
ד"ר אחיה אמיר18/08/2024הי רוני.
ראשית חוכמה יש להבין ממה בתך סובלת.
אם מדובר במחלה גופנית- אז נדרש פתרון מתאים.
לעיתים, כפי שציינתי, משלימים בירור שלם ללא ממצאים ואז מתייחסים לתלונות לרוב כאל פונקציונליות.
הפתרון בד"כ במקרים שכאלה הוא יותר הוליסטי:
- להבין אם כאבי הבטן משקפים מצוקה אחרת?
- מתן מענה רגשי
- מתן מענה גופני- כגון תרגילי הרפיה, פעילות ספורטיבית מתאימה, ביו-פידבק ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7.5 עם בחילות באות והולכותדואגת12/08/2024
היי דר' אמיר אחיה,
אשמח לשמוע ממך -
הבת שלי בת 7.5 ובשבועיים האחרונים יש לה לפעמים בחילות בלי קשר לשעה מסוימת או אוכל מסוים. לפעמים זה בבוקר, לפעמים בנסיעה ולפעמים סתם ככה באמצע היום. הבחילה נמשכת כמה דקות ועוברת. לקחתי אותה לרופא ילדים שביצוע בדיקה גופנית ובדיקת שתן - הכל תקין. התיאבון שלה רגיל (היא לא אכלנית גדולה גם ככה, מאז ומתמיד).
הרופא אמר שנראה לו שפשוט עבר עלייה וירוס כלשהו והמליץ פשוט לחכות עד יעבור הזעם. לא המליץ על הרחבת הבירור בחינתו אין סיבה.
מה דעתך? אני ממש מודאגת וכל פעם שהיא אומרת שיש לה בחילה אני ממש נלחצת.
לא היו הקאות / שלשולים / כאבי בטן או כאבים אחרים, היא מתפנה כל יום לפחות פעם אחת ביום. יש לה טיפה נזלת אבל ממש טיפה. חשבתי אולי ליחה? כי כי מכחכחת בגרון אבל לא בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות מזה שבועיים בבת 7.5 שנים
ד"ר אחיה אמיר13/08/2024הי אמא מודאגת,
באופן עקרוני- אני מסכים עם רופא הילדים שלכם.
קרוב לוודאי שמדובר בוירוס בטן שגרתי.
במידה והתסמינים יימשכו, או במידה ויופיעו תסמינים מדאיגים- יש להעריך מחדש את המצב ולשקול הרחבת בירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יכול להיות משהו רציני? מחלה קשה?
מודאגת13/08/2024אני מאוד חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרילון ar שלשולים לתינוקתהילה11/08/2024
היי הבת שלי בת 4 חודשים והיא מגיל חודש עם נוטרילון ar כבר 10 ימים משלשלת עשינו בדיקת צואה (יצא תקין) אין חום אין הקאות
מאוד חיונית .
אבל שעה אחרי האוכל משלשלת
והתחילו לה יציאות יותר מרובות
הרופאה שלה נתנה לנו ג'לטין
השאלה האם זה ימנע ממנה לשלשל כי יכול להיות שהיא פיתחה רגישות לחלב
ואם כן מה לעשות ? פשוט לעבור לנוטרילון צמחי למרות הריפלוקס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול בתינוקת בת 4 חודשים
ד"ר אחיה אמיר13/08/2024הי הילה
רוב מחלות השלשולים מקורן בזיהומים ויראליים- מה שנקרא "וירוס בטן".
בדיקות מעבדה- כולל תרביות צואה או בדיקת PCR בצואה- לא מגלות את רובם של הוירוסים כך שהעובדה שבדיקת צואה הייתה תקינה לא מלמדת הרבה.
גם חיזון לרוטה, תאורטית יכול לגרום למחלת שלשולים קלה.
הדבר החשוב הוא לוודא כי אין תסמינים נוספים של מחלה כגון חום, וכן שאינה מתייבשת בעקבות שלשול אגרסיבי.
במידה והשלשול ממושך ניתן לנסות להקל עליו ע"י שינויים בדיאטה- בגילה מה שרלוונטי זה הפחתת צריכת חלב (התמ"ל). ניתן לעבור לפורמולה צמחית למשך מס' שבועות.
פורמולות AR עוזרות להפחית ארועי פליטות (פחות אובדן של תמ"ל, פחות כביסות וכיו"ב...), אך נדיר שהן מהוות פתרון לבעיה רפואית. קרוב לוודאי שניתן לעבור לפורמולה צמחית ללא החמרה משמעותית בריפלוקס שלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה אצל תינוק בן 5 חודשיםלורין31/07/2024
היי בוקר טוב,
לבן שלי יש יציאות ממש ריריות ומימיות מגיל לידה, עושה פעמיים - שלוש פעמים ביממה צואה (אוכל נוטרילון רגיל שלב 1 מרגע הלידה)
הלכנו מספר פעמים לרופאה אך בגלל שהיציאות שלו הם רק פעמיים- שלוש הרופאת ילדים אמרה שלא מדובר בשלשול והכל בסדר ואולי הריר הוא בעצם ליחה כי הוא גם הרבה מנוזל, עשינו תרבית צואה פעמיים שיצאו תקינות. לפני קצת פחות מחודש הופיע לראשונה בחיתול נקודות דם ישן בצבע שחור ונקודת דם קטנה אחת בצבע אדום. הלכנו שוב לרופאה שאמרה שלדעתה לא מדובר באלרגיה לחלבון פרה כי אין לו סימפטומים נוספים (הוא עולה יפה במשקל וגם אוכל יפה) אמרה לי שאני יכולה לנסות לתת לו נוטרילון פפטי שלב 1 אך לדעתה אין צורך ורק לעקוב. שלשום פתאום שוב היה לו בצואה נקודה של דם אדום ואתמול גם באחת היציאות היה שוב ממש 2 נקודות קטנות של דם אדום. האם לדעתך יש צורך להחליף לו את התמ״ל נוטרילון פפטי? הוא בן 5 חודשים חוץ מהיציאות המימיות ריריות ושלוש פעמים של נקודות של דם בקקי הוא בסדר גמור לא נראה שסובל מכאבי בטן ועולה יפה במשקל לפי טיפת חלב. מאמינה שמדובר ברגישות (לא באלרגיה) לחלבון חלב פרה אך האם באמת יש טעם להחליף לו את האוכל בשלב כזה? אני מפחדת שהוא לא ירצה לאכול את האוכל החדש. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה אצל תינוק בן 5 חודשים - המשך
לורין08/08/2024היי דוקטור ערב טוב,
מעדכנת שמאז היה עוד מקרה של נקודת דם בקקי ולכן בהתייעצות הרופאת ילדים החלטנו שכן להביא לו נוטרילון פפטי, הוא כמובן לא אוהב את הטעם של האוכל החדש אך יותר חשוב הצואה שלו לא השתנתה חוץ מזה שלא הופיעו נקודות דם יותר (עדיין הצואה שלשולית מימית עם ריר והפעם הצבע שלה התחלף לירוק מאז האוכל החדש) מה שכן נראה שהוא סובל כעת מכאבי בטן אחרי ההחלפה והוא עושה הרבה יותר גזים ופולט הרבה יותר ולא נינוח. האם זה הגיוני? אשמח בתשובתך להתייחסות גם להודעה הראשונה שרשמתי. אני לא יודעת האם יש צורך להמשיך עם האוכל הזה או אולי המדובר בבעיה אחרת שיש לבדוק (מציינת שוב שעשינו 2 בדיקות צואה ויצאו תקינות) תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות דם(?) בצואה בתינוק חיוני
ד``ר אחיה אמיר13/08/2024הי לורין
סיפרת סיפור מעט מורכב עם הרבה פרטים, אך עדיין אין לי את התמונה המלאה.
האפשרויות שעומדות על הפרק:
- אולי לא מדובר בדם אלא בשייר מזון, או הברזל אותו הוא נוטל
- נקודת דם כתוצאה ממעבר גוש צואה שפצע את פי הטבעת
- אלרגיה לחלבון חלב פרה
- זיהום ע"י חיידק (פחות סביר לאור תרבית שלילית) או פרזיט (האם נבדק?)
- וישנן גם סיבות נוספות
אם המצב נמשך- אני חושב שכדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
בכל מקרה- תצלמו יציאות חשודות כדאי שהרופא יוכל לראות במה מדובר.
להת'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות דם בצואה
ד"ר אחיה אמיר13/08/2024הי לורין
סיפרת סיפור מעט מורכב עם הרבה פרטים, אך עדיין אין לי את התמונה המלאה.
האפשרויות שעומדות על הפרק:
- אולי לא מדובר בדם אלא בשייר מזון, או הברזל אותו הוא נוטל
- נקודת דם כתוצאה ממעבר גוש צואה שפצע את פי הטבעת
- אלרגיה לחלבון חלב פרה
- זיהום ע"י חיידק (פחות סביר לאור תרבית שלילית) או פרזיט (האם נבדק?)
- וישנן גם סיבות נוספות
אם המצב נמשך- אני חושב שכדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
בכל מקרה- תצלמו יציאות חשודות כדאי שהרופא יוכל לראות במה מדובר.
להת'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לנוטרילון רגיל מנוטאילון פפטיאמא של דויד29/07/2024
שלום רב,
דויד הקטן שלנו צורך נוטרילון פפטי מזה כחודש וחצי אחרי שסבל מכאבי בטן וכנראה גם רפלוקס סמוי ברמה כזאת או אחרת. כאשר אכל נוטרילון רגיל הצואה שלו היתה צהובה עם מעין חלקים כהים/שחורים בתוכה. עם הפרטי הצואה שלו ירוקה חאקי ונוזלית יותר ואני תמיד חוששת שהןא בעצם משלשל. עם הפפטי הוא גם אוכל הרבה פחות (אולי פחות טעים לו). אני תוהה האם ומתי נכון לחזור לתמל רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה מפורקת- מתי ולכמה זמן
ד"ר אחיה אמיר13/08/2024הי אמא של דויד
לא לגמרי ברור לי מדוע יעצו לכם לעבור לפורמולת נוטרילון-פפטי.
מדובר בפורמולה "מפורקת"- בה חלבוני חלב הפרה מפורקים לחתיכות קטנות (פפטידים) והיא מיועדת לתינוקת בעלי אלרגיה לחלבון חלב פרה.
ייתכן והרופא חשב שכאבי הבטן ו/או ארועי הריפלוקס הם ביטוי לאלרגיה לחלבון חלב פרה.
כאשר מדובר באלרגיה אמיתית- בד"כ מקובל להמשיך בפורמולה המפורקת עד גיל 10-12 חודשים ורק אז לנסות לחזור ולצרוך מוצרי חלב- תוך היווצאות ברופא ולעיתים אף לאחר ביצוע טסטים אולרגיים מסודרים.
במקרה שלכם כאמור, לא ברור לי מה הייתה הסיבה להתחלת הפורמולה המפורקת. ניתן לנסות לחזור לתמ"ל רגיל ולראות מה קורה. לא נראה לי שהייתה אינדיקציה להחלפה מלכתחילה.
לגבי צבע היציאות- זה תקין וזה תקין.
פורמולות מפורקות אכן פחות טעימות (ומריחות) לעומת תמ"ל רגיל. וגם צפוי שמרקם היציאות יהיה מעט רך מהרגיל.
בקיצור- לא נשמע מדאיג. תנסו לחזור ותראו מה קורה.
בכל השאלות הללו, רופא הילדים אמור לתת לכם מענה טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כתופעת לוואי לנורמלקסgad21/07/2024
היי,
1. אני לוקח מספר תרופות אשר תופעת לוואי שלהן היא עצירות. האם ניתן לקחת נורמלקס (polyethylene glycol 3350) בטווח הארוך כל יום ללא חשש?
2. האם יש תרופות שהספיגה שלהן עלולה להיפגע כאשר לוקחים נורמלקס והאם צריך להרחיק בין נורמלקס ללקיחת תרופות?
3. המינון שמופיע על האריזה: 17 גרם , פעם אחת ביום. האם ניתן לקחת גם יותר? 20 גרם ? והאם ניתן לקחת גם פעמיים ביום (סך הכל 34-40 גרם ביום)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת נורמולקס
ד"ר אחיה אמיר22/07/2024הי גד
התכשיר נורמולקס לא נספג בגוף ולמעשה עובר דרך המעי מבלי שהגוף עצמו מושפע ממנו (רק תוכן המעיים).
ניתן לקחת על בסיס קבוע. ניתן לקחת במינונים גבוהים- 2 ואף 3 כוסיות ביום, הכל לפי הצורך.
נטילת נורמולקס לא אמורה להשפיע על ספיגה של תרופות אחרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והקאות לילדה בת 15מיה18/07/2024
שלום רב,
בתי בת 15, צליאקית וסכרתית. בוודאות לא אוכלת גלוטן ומאוזנת יחסית מבחינת סכרת.
כחודש וחצי סובלת מכאבי בטן מדי פעם, ירידה בתאבון והקאות בערך אחת לשבוע. כל בדיקות הדם תקינות, יש לנו תור לרופא גסטרו עוד 10 ימים. אני כמובן מאוד חוששת, במיוחד לאור העובדה שגם בדיקת גסטרוסקופיה תיקח זמן. האם יש איזושהי דרך לזרז את הבדיקה? מה עטד ניתן לעשות בינתיים? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בנערה עם צליאק והקפדה מלאה
ד"ר אחיה אמיר22/07/2024הי מיה.
קשה לי להגיד- צריך לשמוע את כל הסיפור ולבדוק את בתך.
התור המתוכנן- כבר לא רחוק, תחכו לו.
במערכת הציבורית המענה מצויין, אבל לפעמים לוקחים קצת זמן...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 4 חודשיםהללי17/07/2024
שלום לרופא בן שנה ו 4 חודשים
ברקע משקל וגובה אחוזון נמוך מאוד.
בערך פעמיים בחודש יש לו שילשולים צאוד קשים היום לא מזמן גם עם דם אושפזנו 4 ימים קיבל נוזלים בתרבית נמצא אי קולי טופל באנטיביוטיקה.
חשבתי שמצאנו את הבעיה וזהו אבל עברו שבועיים ושוב שילשולים רירי בצבע צהוב וגזים עם ריח נוראי.
אני כבר לא יודעת למי לפנות הרופאת ילדים עשתה לו בדיקות לצליאק ולסכרת יצא תקין
היו קצת תיקפודי כבד גבוהים אבל היא אמרה שזה לא רמה ממש מדאיגה ואולי ממחלה ויראלית.
עשו לו גם איזה בדיקה שמראה נוגדני אלרגיה שיצאה תקינה.
האם אפשר הכוונה ?
לדעתי זה מסתדר עם הגובה והמשקל הממש נמוכים שלו שיש לו איזה אלרגיה לחלב או משהו אבל אומרים שלא
תודה שקראת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה תת-אופטימלית וארועי שלשול חוזרים בבן 16 חודשים
ד"ר אחיה אמיר18/07/2024הי הללי
מומלץ להשלים לבנך הערכה מסודרת-
האם מדובר בילד בריא בבסיסו עם מספר ארועים של מחלות שלשול שגרתיות?
או שמדובר בילד עם מחלה כרונית במעיים?
לא אוכל לעשות זאת על סמך הנתונים שמסרת.
קרוב לוודאי שיהיה צורך גם בביצוע בדיקות נוספות.
באם לתחושתכם אינכם מקבלים מענה מספק מרופא/ת הילדים, מומלץ להשלים התייעצות מסודרת עם גסטרואנטרולוג ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?