פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו כאבי בטן אצל ילדים, עצירות, בעיות עיכול, שלשולים, גזים, יציאות, רפלוקס, צליאק, צרבות ועוד

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• שלשול לתינוקת בת 10 ימים
    אלינור בראון
    03/06/2025

ד״ר אמיר שלום,
    ראשית לפני שנתיים וחצי היינו אצלך עם הבת הראשונה ועזרת לנו מאוד 🙏🏻 בחמישי שעבר (22.5.25) נולדה לנו בת שניה. התחלנו לתת לה סימילאק גולד עוד בבית חולים והכל היה תקין. ביום שלישי האחרון התחיל לה שלשול (פעם ביום) מלווה עם כאבי בטן ובכי. יש לציין שהיא אוכלת יפה במהלך היום ואין לה פליטות חריגות. בהמלצת רופאת המשפחה, אתמול החלפנו לה לסימילאק קומפורט, אך בינתיים אין יציאה.
    נשמח לדעתך כמה זמן לנסות ולראות ומתי זה מצריך קביעת תור למומחה🙏🏻

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשול לתינוקת בת 10 ימים

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "שלשול" בתינוקת חדשה.

ד"ר אחיה אמיר
    05/06/2025

מזל טוב, וצר לי שלא יצא להיפגש....
    אנצל את ההזדמנות לתת קווים מנחים כלליים.

הטווח התקין של יציאות בקררב תינוקות הוא מאוד רחב. באופן כללי ניתן לומר שבין יציאה אחת לשבוע ובין 7 יציאות ביום- מספר היציאות תקין.
    בנוסף, בתינוקות הניזונים מתמ"ל וביתר שאת בתינוקות יונקים היציאות צפויות להיות רכות, במרקם דמוי קוטג'.
    כך שלא לגמרי ברור לי למה את קוראת שלשול.
    ברור שאם היציאה ממש מימית, או שיש בה תוכן דמי- זה לא תקין.
    ככלל, פורמולות הפרמיום- גולד, קומפורט וכו' הן פורמולות שלא מהוות לרוב פתרון לבעיות רפואיות אמיתיות.

במידה ואכן מדובר בשלשול- יש לשקול אפשרות של זיהום או אלרגיה לחלבון חלב פרה. באפשרות השניה- יש לעבור לפורמולה מפורקת כגון נוטרילון פפטי-ג'וניור.

מקווה שנפתרה לכם הבעיה
    מזל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ריבוי יציאות אצל ילדה בת 4
    יוליה
    04/06/2025

שלום
    הבת שלי בת 4 , טופלה החורף במשך חודשיים באנטיביוטיקה מניעתית מוקסיפן 8 מל ביום עקב זיהומים חוזרים בדרכי נשימה.
    יש לציין שהיא קיבלה ב3 שנים האחרונות הרבה טיפולים AB עקב ריבוי זיהומים בדרכי נשימה.
    שבועיים לאחר סיום הטיפול עכשיו חל שינוי חד ביציאות:
    שבוע ראשון- ימים עם יציאות רכות ריריות 3-5 פעמים ביום שהתחלפו בימים עם יציאות קשות (גושים קטנים או גללים) גם 3-4 פעמים ביום
    בדכ יש לי ציאות רגילות 1-2 פעמים ביום
    שבוע שני- שלישי: המצב ממש החמיר . ימים עם שלשול עד 8 פעמים ביום - יציאות מאד רכות עם אוכל לא מעוכל עם המון ריר( חלק מהיציאות רק ריר!) וזה התחלף בימים עם מעין עצירות (יציאות בכמות קטנה , קשות או בצורת כדורים קטנים) אבל גם כמה פעמים ביום (בין 3-5)
    ראיתי שיש לה תולעים לבנות דקות בצואה. קיבלה 2 מנות ורמוקס.
    שבוע רביעי- חמישי- השלשול הרירי הפסיק אך נשאר ריבוי יציאות במרקם תקין עד קשה . היציאות בכמות קטנה יותר מהרגיל , אך הרבה פעמים ביום (בין 3-8 פעמים ביום). לפעמים היא אומרת שיש לה קקי והולכת ואין לה באמת או שיוצא רק פירור קטן.
    במשך כל הזמן הזה אין שינוי בהתנהגות שלה, תיאבון כמעט רגיל (היא לא אכלנית גדולה ),אין חום, אין הקאות, אין כמעט כאבי בטן (התלוננה אולי פעמיים על כאבי בטן) ואין דם בצואה.
    עשינו תרבית צואה חד פעמית (כולל לחידיק קלוסטרידיום - הכל יצא שלילי
    היא ירדה חצי קילו במשקל בזמן הזה (היא מאד רזה גם ככה תמיד)
    הרופאה חושבת שהשלשול נגרם מנטילה ממשוכת של AB
    אני מאד מוטרדת מהמצב ויש לי כמה שאלות:
    1. האם זה באמת יכול להיות מAB (עד עכשיו כל הטיפולים האנטיביוטיים לא גרמו לשום בעיה) . אם כן- מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו?
    2. האם יכול להיות שזה עדיין זיהומי למרות שהתרבית שלילית?
    3. מה הסיכוי שהתפתח לה צליאק או ח"ו מחלה כרונית במעי (עשינו לה בדיקות דם לפני חצי שנה והיה הכל תקין, צליאק שלילי ואין לה בעיה חיסונית). האם כדאי לחזור על הבדיקות?
    4. האם פרוביוטיקה יכולה לעזור כאן?
    5. האם כדאי להוריד לה כמה מזונות מהתפריט כגון פירות או מוצרי חלב?

בתודה!
    יוליה, אימא מוטרדת מאד

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי יציאות אצל ילדה בת 4

הוספת תגובה

תמונה

• האם נוטרימגן עושה פליטות
    בתאל אשכנזי
    14/05/2025

ילדה בת 3 חודשים הייתי מביאה לה איי אר מטרנה הייתה פולטת המון
    ביקשתי מרשם של נוטרימגן זה היום הראשון שנתתי לה את האוכל אבל היא עדיין ממשיכה לפלוט מיימי כזה זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    האם נוטרימגן עושה פליטות

הוספת תגובה

תמונה

• פליטות בבת 3 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    29/05/2025

הי בתאל
    ראשית, זה נורמלי לחלוטין לתינוקת בת 3 חודשים לפלוט.
    עצם הפליטה אינה מהווה אינדיקציה לבעיה.
    היה ובתך נראית כאובה או באי-שקט לאורך פרקי זמן ארוכים, או שאינה עולה במשקל כיאות- מומלץ לשקול את האפשרות שמדובר במחלת ריפלוקס ולא ב"סתם ריפלוקס".
    מוזמנת לקרוא על כך עוד באתר שלי (חפשי בגוגל...).

פורמולת AR עשויה להפחית ארועי ריפלוקס הנראים לעין, אך לא ב- 100%. עם המעבר לנוטרמיגן, תיתכן אף החמרה בעוצמת ותדירות הפליטות. מעבר לפורמולה מפורקת הגיוני וסביר כאשר עולה החשד לאלרגיה לחלבון חלב פרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן חודשיים וגזים
    הודיה
    05/04/2025

שלום, התינוק שלי בן חודשיים. הוא מתפתל בזמן האוכל. אני יכולה להחזיק אותו אחרי האוכל במאונך שעה ואז שמה בעריסה ואחרי 10 דקות מקמר גב, מתעורר ובוכה. רוב הזמן יוצאים גרעפסים חזקים. הוא לא מצליח לישון ומקשית גב, בוכה ורוצה שנרים אותו. יש לו בזמן האכלה צפצופים. אין לו פליטות כמעט אבל לפעמים נראה שבא לו להקיא, עושה פרצוף הקאה ופותח פה.
    אחרי כל האכלה יש לו כאבי בטן ונפיחת גז שהוא בוכה בהיסטריה.
    אציין שלאחיו למחצה (אותו אבא) היה רפלקוס באותו גיל.
    האם מדובר ברפלקוס סמוי? האם לתת לו ar?
    האם ניתן לשלב במהלך היום ארוחות עם תמ"ל רגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודשיים וגזים

הוספת תגובה

תמונה

• אי-שקט לאחר האכלות בתינוק בן חודשיים

ד"ר אחיה אמיר
    06/04/2025

הי הודיה
    בהחלט ייתכן שיש לו מחלת ריפלוקס.
    במידה וכן- הטיפול הוא ע"י תרופה סותרת חומצה ולא ע"י פורמולה כזו או אחרת.
    מזמין אותך לקרוא קצת על מחלת ריפלוקס באתר שלי (חפשי בגוגל).
    אני מציע להתייעץ עם רופא הילדים שלך. במידה ואינך מקבלת מענה מספק- פני לגסטרואנטרולוג-ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בחילות והליקובקטר ילדה בת 9
    שירי
    30/03/2025

שלום ד"ר. הילדה שלי בת 9, סובלת מעל לחצי שנה מבחילות. לאחרונה נשלחה לבצע בדיקת צואה להליקובקטר. התוצאה יצאה "חיובי חלש", ולכן חזרנו על הבדיקה. בפעם השנייה, התוצאה יצאה שלילית. האם זה יתכן? האם אפשר להיות רגועים שהתוצאה אכן שלילית (לאור התוצאה של הבדיקה הראשונה)? תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• בחילות בבת 9 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    06/04/2025

הי שירי
    ראשית- תמיד כשמבצעים בדיקות תיתכן שונות מסויימת בין התוצאות, גם כאשר הבדיקות מבוצעות באותו זמן. מה שנקרא- טווח טעות הבדיקה.

העניין החשוב הוא, שפחות מעניין אם לבתך יש הליקובקטר פילורי (כפי שיש ל- 25-40% מהאוכלוסייה), אלא יותר מעניין מדוע יש לה בחילות.
    אני ממליץ על השלמת מס' בדיקות-
    - בדיקה לצליאק
    - בדיקת עיניים (בדיקת פונדוס) ע"י רופא עיניים
    - והתייעצות מסודרת עם גסטרואנטרולוג-ילדים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם זה יכול להיות ריפלוקס
    אירה
    20/03/2025

שלום ,
    הבן שלי בן 10.5 מתאר ליחה תקועה שלא עוברת למרות אנטיביוטיקה לפעמים כאבים ברום הבטן יש לו בטן נפוחה אחרי אוכל וסחרחורות בזמן האוכל האם זה ריפלוקס ?

הוספת תגובה

תמונה

• "ליחה תקועה"

ד"ר אחיה אמיר
    27/03/2025

הי אירה
    ככל שהילדים גדלים, כך הם בד"כ יודעים לתאר את התלונות טוב יותר. התחושה של "ליחה תקועה" אינה אופיינית לריפלוקס.
    התסמינים הקלאסיים לריפלוקס כוללים תחושת רגורגיטציה (תחושה שהמזון עולה, לעיתים מלווה בטעם של המזון שנאכל קודם לכן), צרבת, כאבים שורפים בבית החזה ועוד.
    התסמינים אותם את מתארת, כפי שאת מבינה אינם מתאימים.
    ייתכן וקיימת דלקת בחלק העליון של מערכת העיכול- גסטריטיס, או דלקת בתריסריון.
    צריך לקחת בחשבון שלעיתים ישנן תלונות, אך למרות בירור מקיף לא נמצא "אקדח מעשן". במקרים אלו, התלונות הן לרוב פונקציונליות- כלומר תלונות המלוות את התפקוד התקין של האברים.
    אני ממליץ על בירור גסטרואנטרולוגי מסודר ומובנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי בטן +קרלופקטין 117
    דניאל
    02/03/2025

הבן שלי בן 13 מאז ומתמיד עם כאבי בטן שהולכים ובאים עבר פעמיים גסטרו שיצא תקין 0(ברקע אלרגיה לקטניות) לאחרונה כאבי הבטן גברו מלווים בשלשלוים ומופיעים בשעות שונות ביום לדעתי ללא קשר לאוכל . בדיקות דם כולל CRP יצאו תקין בדיקת קרלופקטין יצאה 117 . האם יש טיפול אנטי ? האם מעיד על מחלת מעי מתחילה ? האם הערכים יכולים לרדת ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן +קרלופקטין 117

הוספת תגובה

תמונה

• קלפרוטקטין 117- מה המשמעות?

ד"ר אחיה אמיר
    27/03/2025

הי דניאל
    ראשית לגבי הקלפרוטקטין- באופן רשמי, ערך תקין הוא מתחת ל- 50. אך בפועל ערכים עד 250-300 אינם פתולוגיים לרוב.
    להערכתי התוצאה 117 אינה תומכת במצב של דלקת במעיים.

כאבי בטן מאוד נפוצים בקרב ילדים. לעיתים מסיבות אורגניות (כלומר ישנה בעיה באחד האברים) כגון דלקת, זיהום כו', ולעיתים מסיבות שאינן אורגניות- תסמונת מעי רגיז, סומטיזציה וכו'.

במקרים כאלה נדרש בירור גסטרואנטרולוגי סבלני. במידה והבדיקות תקינות- מירב הסיכויים כי מדובר בהפרעה פונקציונלית. במקרה שכזה הפוקוס צריך לעבור מבצוע בדיקות נוספות, להתמודדות עם המצב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה לילד
    שחר
    28/02/2025

היי, הבן שלי בן 5, עם שלשולים חוזרים כבר מספר חודשים (ברמה שבורח במכנסיים כמעט כל יום כי לא יכול להתאפק).
    לא נמצאו טפילים אך נלקח פלג׳יל בכל מקרה. ניסינו להוריד לקטוז וזה לא עזר. בדיקת דם הייתה שלילית לצליאק והראתה אנמיה. אנזימי לבלב יצאו תקינים. קלפרוטקטין יצא 69.
    הומלץ לנו ע״י גסטרולוג לעשות גסטרוסקופיה כדי לבדוק נוגדנים לצליאק.
    האם כדאי באותה הזדמנות שכבר מרדימים לעשות גם קולונוסקופיה כדי לשלול דברים נוספים? או שכדאי לבדוק משהו אחר גם?
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• שלשולים אגרסיביים בבן 5 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    27/03/2025

הי שחר,
    העובדה שהקלפרוטקטין יצא תקין, מעידה על כך שאין עדות לדלקת במעיים.
    לפיכך מחלת מעי דלקתית וגם מחלה זיהומית פחות מתאימות לתוצאה.
    לאור סרולוגיה שלילית לצליאק- גם צליאק לא נשמע מאוד סביר, ולפיכך לא ברורה לי לגמרי ההמלצה על גסטרוסקופיה.

מס' כיוונים נוספים שכדאי לשקול-
    1. עצירות "סמויה". מצב בו יש בעצם עצירות, וה"שלשול" הוא למעשה בריחות צואה קטנות. לעיתים הילדים מרגישים בהן ולעיתים מגלים אותן בהפתעה לאחר מעשה.
    2. אומנם הוא קצת צעיר, אך תסמונת מעי רגיז יכולה להתבטא בשלשולים בעיקר בעתות לחץ.
    3. במקרים חריגים- פוליפים גדולים במעי יכולים להתבטא בשלשולים.

שינויים בדיאטה תמיד מבורכים ובעלי פוטנציאל להטבה. כדאי להוריד מוצרי חלב, ממתקים ושתייה מתוקה (אפילו אם היא דיאט) ולראות אם חל שיפור.
    במידה ולא חל שיפור- נדרש המשך בירור מסודר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אספירציה בילד בן שנה וחודשיים?
    יעל
    12/01/2025

היי,
    בני בן השנה חודשיים התחיל בחודשים האחרונים להשתעל בכל פעם שצורך נוזלים דלילים כמו מים או תמ"ל. הוא מרייר הרבה ללא קשר לשיניים והתחילה לו צרידות לאחרונה. יש לו המון המון שיניים ויודע ללעוס, אך למרות שלועס מלפפון או פלפל או ירקות קשים אחרים, אף פעם לא בולע את מה שלעס.
    האם מדובר בדיספגיה? האם בגיל הזה נהוג לבדוק ולטפל?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

תמונה

• שיעול בזמן אכילה, בעיות אכילה בבן 14 ח'

ד"ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי יעל
    את מתארת תסמינים משמעותיים שמצריכים בירור מסודר.
    אני חושב שכדאי לפנות לייעוץ גסטרו.
    זה לא ל"שאלות ותשובות" כמו פורום זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חדש לרגישות לחלב
    אפי
    10/01/2025

שלום,

בתי בת חודשיים, לאחר שנראה שסובלת מכאבים בטן, עברנו לסימילאק קומפורט. לאחרונה חוזרת להתפתל, נראה שכואב ממש ומקשה גם בשינה, בנוסף לצואה נוזלית כל 4-7 ימים (לא רירית, בלי דם) ופצעונים בלחי.
    הרופאה רשמה לנו נוטריון פפטי ג'וניור אבל נראה שקשה לה לאכול את זה - אחרי האוכל הכל עולה, היא פולטת את זה.
    מה יכולה להיות הבעיה? האם זה נשמע כמו אלרגיה לחלב? איזה תמל כדאי - צמחי יכול להתאים?

לקביעת תור
    סגירה
    חדש לרגישות לחלב

הוספת תגובה

תמונה

• בעיות בהאכלת תינוקת בת חודשיים

ד"ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי אפי
    לאור הכאבים שתיארת, הרופאה חשדה שאולי מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה, ולפיכך המליצה על פורמולה מפורקת- נוטרילון פפטי-ג'וניור.
    מדובר בפורמולה שמריחה וטועמת פחות טוב מהתמ"ל הרגיל.
    לא פלא שבתך אוכלת אותה בפחות התלהבות.
    אדגיש- שאם מדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה- זה הפתרון המומלץ.

עם זאת, צריך לזכור שלתינוקות בגילה של בתך יש "גזים" ופליטות, וייתכן והתופעות אותן את מתארת הן תופעות תקינות לגיל.
    אם לא תסתדרו, יהיה צורך ביייעוץ גסטרו מסודר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות לגבי תוצאות סותרות של בדיקת צליאק
    ענת
    09/01/2025

שלום,
    לבן השש שלנו התגלתה תוצאה של ANTI TTG IGA 120, עשינו אנדוסקופיה והרירית נקיה ולא מראה שום סימני צליאק. התבקשנו להמשיך עם הגלוטן ולחזור בעוד חודשיים על בדיקת הדם.
    בבדיקה החוזרת הערכים קפצו כבר ל240 והרירית עדיין נותרה נקיה ולא פגועה.
    מה דעתכם? מה יכולה להיות הסיבה לערכים כאלו קיצוניים?
    הנוסף, גם הEOSINOPHILS עומד על חריגה של 1.42,
    WBC 14.9,
    NEUTROPHILS 7.28 ויש עוד חריגות רבות.
    אודה מאוד להתייחסות.
    תודה!

הוספת תגובה

תמונה

• צליאק פוטנציאלי

ד"ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי ענת
    אנחנו נתקלים מדי פעם בתופעה אותה את מתארת.
    סרולוגיה חיובית לצליאק, לעיתים בערכים גבוהים, אך בדיקה אנדוסקופית תקינה ללא עדות לפגיעה של ממש במעי.
    למצב הזה קוראים צליאק פוטנציאלי. כלומר לאור קיומם של הנוגדנים- יש סיכון להתפתחות צליאק, אבל כל עוד לא מזהים נזק של ממש ברירית המעי- לא מדובר במחלת צליאק וניתן להמשך לאכול כרגיל.
    לעיתים, זה רק עניין של זמן. כעבור מספיק זמן, נוכל להדגים את הנזק ברירית ובנך יקבל את האבחנה הרשמית של צליאק.
    לפי שעה, זה לא המצב.

תאים אאוזינופילים מוגברים היא סיטואציה נפוצה מאוד. לעיתים משקפת נטייה משפחתית לאלרגיות או אסטמה, ולעיתים קשורה לזיהום בפרזיטים.
    בחלק מהמקרים, גם לאחר בירור לא ברור המקור לעליית הספירה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיידק קמפילבקטור
    לי
    17/02/2025

לפני כ 4 שבועות ילד שילשל עם דימום עשינו בדיקת צואה וגילו חיידק ,תינוק בן 4 חודשים קיבלנו טיפול של 5 יום עם אנטיביוטיקה אזניל 1.6 מ"ל ליום,אחרי טיפול עברו 10 יום עשינו שוב בדיקת צואה עדיין קיים חידיק ,הילד עדיין משלשל רק ללא דם יש כאבי בטן חזקים ונפחויות גזים גם מיד אחרי אוכל ,לפני חיידק היינו אוכלים סימילאק גולד עכשיו כבר 4 שבועות על סימילאק קומפוקרט ,מה יהיה עם חיידק כי רופא לא ממליץ אנטיביאוטיקה נוספת בגיל כזה ,רק לפנות לגסטרו לבירור ,אולי גם האוכל לא מתאים ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק קמפילבקטור

הוספת תגובה

תמונה

• קמפילובקטר בצואה בתינוק בן 4 חודשים

ד``ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי לי
    צריך לזכור שבדיקות הצואה שמבוצעות היום הן מאוד רגישות.
    בדיקת PCR תצא חיובית גם אם נשאר חיידק בודד בצואה. צריך לקחת את התוצאות בקונטקסט הנכון.

אני מציע בשלב ראשון לעבור לפורמולה צמחית או מפורקת.
    צריך להמשיך ולעקוב שמרנית- אם בנך סה"כ חש בטוב, אוכל היטב ומצליח לעלות במשקל- אני מסכים עם הרופא שאין צורך בקורס טיפול אנטיביוטי נוסף.
    לפי המעקב, יהיה מקום אולי לשקול טיפול נוסף בהמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קמפילובקטר בתינוק בן 4 ח'

ד"ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי לי
    צריך לזכור שבדיקות הצואה שמבוצעות היום הן מאוד רגישות.
    בדיקת PCR תצא חיובית גם אם נשאר חיידק בודד בצואה. צריך לקחת את התוצאות בקונטקסט הנכון.

אני מציע בשלב ראשון לעבור לפורמולה צמחית או מפורקת.
    צריך להמשיך ולעקוב שמרנית- אם בנך סה"כ חש בטוב, אוכל היטב ומצליח לעלות במשקל- אני מסכים עם הרופא שאין צורך בקורס טיפול אנטיביוטי נוסף.
    לפי המעקב, יהיה מקום אולי לשקול טיפול נוסף בהמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בריחת צואה בתחתונים לילדה
    רוני
    09/02/2025

שלום ד"ר, רופאת גסטרו ילדים מבית החולים המליצה לי לתת לביתי (בת 6 שנים) פרוביוטיקה ביו גאיה 1-2 טבליות ליום בשל כאבי בטן שנמשכים כשנה וחצי ללא שום ממצאים (כל הבדיקות האפשרויות תקינות פרט לתולעי מעיים).
    נתתי רק 1 טבליה ליום ואחרי 10 ימים התחילה תופעה מאוד מטרידה: בריחות צואה בתחתונים! זה חדש לנו לגמרי. בפעם הראשונה כשזה התחיל, היו 4 יציאות גדולות (כמות לא הגיוניות) בהפרש של שעתיים:
    15:00, 17:00, 19:00 והרביעית היתה הכי מטרידה - בלילה בזמן שינה! (זה היה מקרה בודד בזמן השינה)
    (בדרך כלל יש יציאה אחת ביום)
    מיד הפסקתי לתת ביו גאיה, המצב אומנם נרגע מבחינת הכמות והתדירות אבל עדיין יש בריחת צואה קטנה כמעט בכל יום (כמויות התחתונים שנזרקו לפח!!!).
    אני פונה כדי לדעת האם נתקלת בתופעה ומה יכול לגרום לזה (לא קרה שום דבר ברמה הרגשית נפשית!)
    אני תוהה האם יכול להיות שנתינת זן אחד של חיידק פרוביוטי (כמו שיש בביו גאיה שכל כך ממליצים עליה) עלול ליצור חוסר איזון בין שאר החיידקים הטובים ולגרום למצב כזה?

הוספת תגובה

תמונה

• ארועי בריחת צואה (אנקופרזיס)

ד"ר אחיה אמיר
    10/02/2025

הי רוני
    תכשיר הביו-גאיה הוא תכשיר פרוביוטי שמתיימר לשנות במעט את הרכב חיידקי המעיים (מיקרוביום).
    איני מכיר תופעה של בריחת צואה כתגובה לטיפול זה, והדבר אינו נשמע לי סביר.
    צריך כמובן לשמוע את כל הסיפור, ולעבור על כל הבירור שעשיתם, אך אם אני צריך להמר- לבתך יש עצירות כרונית, ארועי בריחת הצואה (אנקופרזיס) הם בגדר מופע מאוחר יחסית של עצירות כרונית, ואינם קשורים למתן הביו-גאיה כלל.
    כדאי לתשאל ולבדוק אותה בכיוון זה, ואם הכל מסתדר- להתחיל בטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כמות יציאות ונפח צואה
    ליאורה
    04/02/2025

שלום רב
    הבת שלי בת 17 וחצי, בריאה בדר"כ לפני כחודשיים החלה לסבול מכאבי בטן, בדיקות דם ואולטרסאונד תקינים.
    לאחרונה יש הטבה בכאבים אך שמתי לב שהם יהיו לפני שצריכה יציאה וגם אחרי ייתכן ועוד תכאב הבטן אבל תהיה הטבה במשך השעה עד שיעבור. מעבר לכך יכול להיות מצב של 4 יציאות ביום שברובן יהיו תקינות...אולי אחת רכה ותופעה נוספת שלפעמים קורה שתהיה לה יציאה שניראת על פניו תקינה אבל שהנפח שלה דיי גדול. האם זה נשמע כמו מעי רגיז?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות יציאות ונפח צואה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי בטן בנערה בת 17 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    10/02/2025

הי ליאורה.
    הדפוס שאת מתארת בהחלט יכול להתאים לתסמונת מעי רגיז- IBS, אך זו אבחנה על דרך השלילה.
    צריך לוודא שהתאבון שמור, שאינה יורדת במשקל, שאינה עייפה או חלשה באופן חריג, ושבאופן כללי אין סימנים שהם בגדר "דגלים אדומים".
    בנוסף, גם אם מדובר בתסמונת מעי רגיז, לעיתים הפגיעה באיכות החיים משמעותית, ויש לתת גם לכך מענה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ממתקים מלאכותיים משפיעים לרעה על חיידקי מעי?
    דוד
    02/02/2025

שלום, ישנם טענות שצריכה קבועה של ממתקים מלאכותיים משפיעה על הרכב החיידקים במעי.
    מהם ההשלכות של שינוי החיידקים במעי והאם מומלץ בגלל זה להמנע מצריכה יום יומית של ממתקים מלאכותיים?
    תודה.

הוספת תגובה

תמונה

• ממתיקים מלאכותיים

ד"ר אחיה אמיר
    10/02/2025

הי דוד
    עקרונית, אתה צודק.
    יש עבודות, בעיקר בעכברים, המראות שינויים משמעותיים בהרכב חיידקי המעי (מיקרוביום) בחשיפה לכמויות גדולות של ממתיקים מלאכותיים.

עם זאת, צריך לזכור:
    1. במחקר נבדקו כמויות מאוד גבוהות של ממתיקים ביחס למשקל העכברים שנבדקו. הרבה מעבר לצריכה סבירה ואפילו אינטנסיבית שכצרכן סביר אתה עלול להיחשף אליה.
    2. הכי בריא לשתות מים. אם צריך להשוות בין שתיה מתוקה מסוכר, או שתית משקה דיאט (עם ממתיק מלאכותי) לאין ערוך משקה הדיאט הוא הרע במיעוטו.
    לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה