חיסון וירוס הפפילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון וירוס הפפילומה
    רונן
    27/08/2011

ד"ר וקסלר שלום,

אני גבר בן 31, סטרייט, ללא בעיות רפואיות מיוחדות, HIV שלילי.

לפני שלוש שנים נדבקתי מבת זוגי בוירוס הפפילומה והופיעו לי קונדילומות בפי הטבעת ובפין, הקונדילומות הוסרו בלייזר (פי הטבעת) וחנקן נוזלי בפין. חצי שנה לאחר הטיפולים (לפני שנתיים וחצי) ביצעתי בדיקת PCR ראשונה אשר יצאה חיובית כאשר הזן הוא זן 16. לפני כחודש ביצעתי בדיקת PCR שנייה ושוב יצאה חיובית עם זן 16.

נראה כי המערכת החיסונית שלי אינה מצליחה ל״סלק״ או לזהות את הוירוס.

רופא העור אליו פניתי לאחרונה לייעוץ, העלה רעיון שאתחסן בחיסון גרדסיל מה שאולי עלול ל״עורר״ את מערכת החיסון כנגד הוירוס.

שאלותי הן:

1. האם לדעתך החיסון עלול ל״עורר״ את מערכת החיסון כנגד הוירוס?

2. האם חיסון אדם אשר כבר נושא את הנגיף (כמוני) עלול ליצור מצב של ״התפרצות״ הנגיף, להעלות את העומס הנגיפי ולהקטין את סיכויי ההחלמה ומיגור הנגיף?

3. האם חיסון אדם אשר נושא את הנגיף, ובפרט זן 16 עלול להגביר את הסיכון לשינויים סרטניים באיזורים הנגועים?

4. במידה ויש הגיון בקבלת החיסון, האם יש עדיפות לאחד החיסונים (גרדסיל, סרווריקס) במקרה כמו שלי?

5. האם יש הגיון בשילוב שני החיסונים במקרה כמו שלי?

6. האם יש דרך נוספת לחזק את המערכת החיסונית כדי שתתגבר על הוירוס?

תודה מראש

רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון וירוס הפפילומה

הוספת תגובה

• חיסון וירוס הפפילומה - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    30/08/2011

כבר עניתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו