מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידע על מניעת מהידבקות במחלות מיןדן30/08/2011
שלום
רציתי לשאול שאלה לגבי נושא מניעת הדבקה במחלות מין
אני כרגע יוצא מנקודת הנחה שהגבר הוא ללא כל מחלת מין והאישה איתה הוא מקיים יחסים חולה באחרת מיני המחלות שיש היום כולל אידס
כמובן שאותה אישה לא מספרת שהיא חולה ויש לפעמים גם מצב שהיא לא מודעת לזה
היחסים מבוצעים כמובן עם קונדום אבל כמו שאני יודע זה טוב ל 80 אחוז מהמחלות ולא לכולם
השאלה שלי היא:
במידה ואותו גבר אחרי קייום יחיסים עם אישה שיש לך איזה מחלה
בטווח של עד 5 דקות מסיום האקט הולך למקלחת ושותף את עצמו עם ספטול סקרב
וכדי להיות בטוח שופך על עצמו פולידין נוזלי במינון גבהוה
האם פעולה זה יכולה למנוע הדבקה שלו באיזה מחלה או שברגע שהיה מגע עם אותה אישה שיש לה איזה מחלה ההדבקה בוצעה וכל יחטוי אפילו עם יקרה בסמוך לא היה רלונטי
במידה והתשובה היא שברגע שבוצעה הדבקה חיטוי שאחרי לא רלונטי אז הפתרון במקרה כזה הוא להיות עטוף עם נילון נצמד ממש כמו שיש לאוכל במקרר וככה לחסות את כל האיזורים שבאים במגע עם האישה אותם מקומות שהקונדום לא מכסה ואז אפשר להיות בטוח ב 99.999 שגם אם יש לה איזה מחלה הגבר לא ידבק ?
תעדכן אותי
תודה
שלך, דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על מניעת מהידבקות במחלות מין - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר30/08/2011כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבת לי שזה לא מועיל
דן30/08/2011היי
תודה על תשובתך אבל משהו אחד לא ברור לי
ההגיון שלי אומר שכאשר אין מגע פיזי בין נגיף X לגוף לא יכולה להיות הדבקה אלה עם כן מודבר בנגיף שעובר דרך האוויר
אבל מקרה של מחלות מין עד כמה שאני יודע ולי כמובן אין את הידע שלך הרוב עובר במגע פיזי עם זה חיכוך על פני העור והדבקה או העברת נוזלי גוף
אז מדוע עם אני הולך להיות מנויילן בדיוק כמו קונדום ולא יהיה מגע פיזי בין הגוף שלי לגוף של החולה ולא היה מעבר של נוזלים על פני העור שלי כי הוא יהיה מכוסה אז איך בדיוק אני אמור להידבק ?
אשמח אם תוכל לפרט בנושא
תודה
שלך, דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)