קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    אלה
    26/01/2008

לפני כשנתיים אובחנה אצלי קונדילומה ועברתי ניתוח לייזר. לאחרונה חזרו היבלות. יש לציין שהיבלות שהיו לי לפני שנתיים היו על השפתיים החיצוניות של איבר המין ואילו עכשיו הן בשפתיים הפנימיות. הרופא אומר שבגלל המיקום הבעייתי עדיף לטפל באלדרה (הוא נתן לי מרשם לחודש) ולא לבצע ניתוח לייזר. השאלה שלי היא האם האלדרה אכן יעילה וכמו כן אם הטיפול באלדרה לא יעלים את היבלות האם כדאי לבצע ניתוח לייזר להסרת הקונדילומות? חשוב לציין שהניתוח הראשון הותיר צלקות והכאבים עברו רק לאחר כשבועיים.כך שאם יש טיפולים אחרים הם עדיפים בהחלט...
    תודה מראש על התשובה.
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• יבלות מ HPV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    29/01/2008

שלום רב,

צריך לזכור שבשכיחות גבוהה יבלות נסוגות באופן ספונטאני אם כי זה יכול לקחת חודשים רבים. תכשירים כגון אלדרה יכולים בהחלט להחיש את העלמותן.
    לגבי כירורגיה או לייזר או חנקן נוזלי היתרון הוא בכך שזה מעלים את היבלות באופן מיידי אך החסרו הוא בכך שזה יכול להותיר צלקות. אנחנו ממליצים על טיפולים כירורגיים רק במיקרה של יבלו גדולות במיוחד וממוקמות באתרים בעייתיים מבחינת תפקוד - חסימה או שפשוף.

אף אחד מן הטיפולים הללו אינו יכול להבטיח שהיבלות לא יחזרו מכיוון שההישג היחיד של אותם טיפולים הוא היעלמות היבלת. הוירוס עצמו ממשיך לשכון בעור באיזורים שונים סביב ולא ניתן להכחידו.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומות לגבר - מה לעשות?!

בן
    21/07/2009

שלום,
    לאשתי גילו לאחרונה קונדילומה יחידה (מעין פיסת עור חרוטית) בפי הטבעת שהוסרה בליזר.
    הגניקולוג שלה אבחן על איבר מיני מספר קונדילומות שנראות כנקודות עור זעירות שיש לי אותן לפחות 15 שנים ואינן מתפשטות והמליץ על הסרה בחנקן או לייזר.
    מעיון בפורומים קראתי שמטרת ההסרה היא בעיקרה אסטתית משום שאינה מחסלת את הוירוס.
    האם אני בעצם הולך להחליף נקודות זעירות באפשרות לצלקת ללא ערך רפואי ברור?!
    מהו הטיפול המומלץ באזור זה? האם עדיף לא עשות דבר?
    האם עדיפה בכלל אלדרה?
    תודה,
    בן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומות לגבר - מה לעשות?!

ד``ר שרגא וקסלר
    23/07/2009

האם אני בעצם הולך להחליף נקודות זעירות באפשרות לצלקת ללא ערך רפואי ברור?!
    ^^מנסיוני הטיפול בלייזר דיגיטלי לא משאיר צלקות. בזכות הטיפול בלייזר מערכת החיסון משופעלת ומסלקת את שארית הנגיפים. אני מביא אותך למצב של העדר קונדילומה ו PCR שלילי שמצביע על סילוק כל הנגיפים מהגוף.
    מהו הטיפול המומלץ באזור זה?
    ^^לייזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו