מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומה - שאלות שלא מצאתי תשובהשרון27/01/2008
אובחנו אצלי נגעי קונדילומה במבוא העריה.
שאלותי:
1. האם כל נגע שנקרא "קונדילומה" בהכרח מצביע על הימצאות וירוס פפילומה? האם יכול להיות נגע כזה שמקורו אחר (אינני מדברת על יבלות הנגרמות כתוצאה ממחלות מין אחרות, אלא ספציפית על קונדילומה)?
2. חשוב ביותר - האם ניתן להידבק בפפילומה של איברי המין שלא כתוצאה מיחסי מין או לבישת בגדים של אדם שיש לו את הוירוס? כיצד עוד ניתן להידבק?
3. יש לי הרפס מס' 2 - שלא כתוצאה מיחסי מין. מעולם לא היו לי סימטומים (פצעים) של הרפס וגיליתי על כך רק מבדיקת דם. האם זה נכון שהימצאות נגיף ההרפס מזרזת הידבקות בפפילומה?
4. האם קונדילומה באזור מבוא העריה קשורה לכאבים חזקים בעת ניסיון לקיים יחסי מין הכוללים חדירה?
5. האם נגעי קונדילומה קשורים לדלקות חוזרות ונשנות בנרתיק שהופיעו אך ורק לאחר ההדבקה הראשונית? אני סובלת זה כשנה מדלקות חוזרות ורק לאחר שהצלחתי להיפטר מהן התברר שיש לי פפילומה. ע"פ הגניקולוגית, הדלקות גרמו לקושי לאבחן את הקונדילומות בנרתיק - האם זה הגיוני שדלקות "מסתירות" את הנגעים בבדיקת קולפוסקופיה?
6. האם ניתן לאבחן פפילומה אצל גבר גם אם אין לו נגעים על איבר המין? הגבר שהדביק אותי לא מאמין לי שיש לו את הוירוס ואינו מוכן לנקוט באמצעי זהירות למרות שאין שום אפשרות שקיבלתי את זה ממישהו אחר (הוא הראשון והיחיד ששכבתי איתו). לאיזה רופא הוא צריך לגשת על מנת להיבדק?
7. הגניקולוגית שלי טוענת כי בגלל המיקום בתוך איבר המין לא ניתן להסיר את הנגעים בשום דרך מלבד לייזר. אני חוששת מאוד מהצריבה ע"י לייזר מכיוון שאני מפחדת שיישארו לי צלקות - כמעט כל מי שדיברתי איתה שעברה את זה טוענת כי נשארו לה צלקות. האם אין אלטרנטיבה לצריבה ע"י לייזר בהתחשב במיקום הנגעים (כאמור, נמצאים בתוך הנרתיק באזור מבוא העריה). מה לגבי סיכונים נוספים, כמו חוסר תחושה או להפך - רגישות לכאב במקומות שנצרבו?
7. האם בדיקת PCR היא הדרך היחידה לקבוע אם הוירוס נותר בגוף או שהגוף הצליח להיפטר ממנו בכוחות עצמו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר סרג' גרדשטיין29/01/20081)הרוב הגדול של היבלות הכרוביתיות עם גבעות או בלי גבעות נגרמות מזיהום בוירוס ה HPV. ישנן יבלות עגולות חלקות ובלי גבעול הנקראות מולוסקום קונטאגיוזום והנגרמות מוירוס ה POXVIRUS .
2)ההדבקה בוירוס ה HPV היא במגע. מן הסתם יבלות המופיעות באזור איברי המין מקורם ממגע מיני אם כי תתכן הדבקה גם במגע אחר במיקירם נדירים יותר.
3)לא סביר להדבק בהרפס 2 שלא במגע מיני. לעומת זאת אין לבסס אבחנה של זיהום על ידי הרפס 2 בבדיקת דם. בדיקות אלו יכולות רק לרמוז על כך אך אינן אבחנתיות בשל אמינותן הירודה. יש הרבה מיקירם של בדיקות "FALSE POSITIVE" להרפסים השונים. האבחנה של הרפס היא בד"כ אבחנה קלינית בהסתכלות על הנגעים בעת התקף. במיקרים בעייתיים ולא חד משמעים אפשר לקחת דגימה מנגע טרי לתרבית.
אפשר להדבק בהרפס 2 בלי שיופיע סימנים אם כי ברוב המיקרים הזיהום הראשוני הוא סוער יחסית. היו ומדובר בשתי מחלות מין עם אופן העברה דומה ועם חפיפה באוכלוסיות בסיכון ,יש קשר נסיבתי בין זיהום בהרפס לזיהום בHPV אך לא סיבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות -2
ד''ר סרג' גרדשטיין29/01/20084) נוכחות קונדילומות יכולה להסביר כאבים בעת קיום יחסי מין אם היבלות מוקמות באיזורי שפשוף.
5) שוב הקשר בין זיהום ב HPV לבין דלקות בנרתיק הוא נסיבתי ולא סיבתי. דלקת קשה בצוואר הרחם יכולה לתשתש נגעים מHPV. יחד עם זאת תתכן הופעת הנגעים מHPV באופן מיקרי לאחר חלוף הדלקת האחרת.
6)הרוב הגדול של זיהומי ה HPV הוא שקט ללא כל ממצא עורי. ישנם רופאים אשר מבצעי בדיקת PCR מתאים המתקבלים בהברשת איזור איבר המין (גם אצל הגבר). בדיקה זו שנויה במחלוקת . אם היא חיובית היא יכולה להצביע על זיהום אך אם היא שלילית אין היא מוכיחה דבר שהרי התאים המופקים לא בהכרח מייצגים את כל תאי האיזור.
צריך להבין שזיהום ב HPV הוא זיהו נפוץ מאוד וקיים כנראה אצל יות ר מ 50% מהאוכלוסיה שפעילה מינית (יש אומרים 70%). לכן אפשר להגיד שעצם קיום יחסי המין חושף אותנו בשכיחות גבוהה ל HPV ובאמת סביר שנדבקת ממנו אם הוא היחיד.. ואז מה? המ ניתן לעשו עם זה .? איני רואה טעם לבדוק אותו כלל. כמו כן זיהומי HPV לא צריכי כלל להוות סיבה לריב ומדון בין בני זוג או לשבוש החיסים לאור השכיחות הכלכך גבוהה של הזיהום הזה באכלוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות 3
ד''ר סרג' גרדשטיין29/01/20086) המשך - העובדה שקיים קשר בין סרטן צוואר הרחם לבין זיהום ב HPV הופך את תפיסת הזיהום הטריויאלי והנפוץ הזה לטעונה למדי. אך צריך להבין שברוב המיקרים הזיהום אינו גורם להשתנות ממאירה בצוואר הרחם ורק במיעוט שבמיעוט המיקירם יכולה להתפתח השתנות ממאירה שם. הגישה הנכונה והבריאה לעניין היא שאשה צריכה להבדק דרך שגרה , אחד לחצי שנה על ידי רופא הנשים שלה.
7) הסרת היבלות הוא אקט קוסמטי בלבד...הוירוס נשאר שם. לכן אין חובה להסיר אותן אלא רקם אםם הן גורמות להפרעה תפקודית. חלק או כל היבלות יכולות להעלם באופן ספונטאני עם הזמן. טיפול מקומי באלדרה למשל אינו מומלץ בתוך הנרתיק אלא רק על פני העור. בנגעים חשודים בצוואר הרחם יש לטפל בכל מיקרה לאחר אבחנה ברורה בעזרת ביופסיה.
8)בדיקת הPCR בעיקר חשובה על מנת לזהות את הזן הנגיפי (למשל זני 16 ו 18 קשורים באופן מיוחד להופעת ממאירות בצוואר הרחם). כפי שכתבתי קודם אין טעם לחפש את הוירוס בעור בעזרת ה PCR - אפשר פשוט לפספס אותו- דהינו בדיקה שלילית אינה אומרת דבר.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
שרון30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)