מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומה באיבר המיןאורה01/12/2011
שלום אני ב 22 ולפני כחודשיים בערך נפרדתי מבן זוגי, השתמשנו בקונדום אך לעיתים שכבנו גם בלי
לםני כמה זמן הופיעו לי סוגים של יבלות באיבר המין ובפי הטבעת אשר גורמות חגירוםלא נעים. לפני כמה ימים ניגשתי לגיניקולוג שהפנה אותי לטיפול במרפאת צוואר הרחם לטיפול בקונדילומה מופשטת. קבעו לי תור במראםה בעוד כחודש וחצי, אני פניתי אליהם בבקשה להקדים את הטיפול אך עוד לא קיבלתי תשובה.
יש לי כמה שאלות: מהו טיפול הלייזר? איך הוא נעשה? האם זה כואב ומהן תופעות הלוואי?
האם לאחר הסרת הקונדילומה יש סבירות להידבק במחלה שוב? והשאלה החשובה ביותר האם זה יכול לגרום לי לסיבוכים בעתיד כשארצה ללדת או לגרום לי למחלות קשות יותר?
אשמח לקבל תשובה היות ואני בלחץ נוראי מן הדבר, לא קיימתי יחסי מין עם הרבה גברים ותמיד ניזהרתי לכן מצב זה מאוד מפחיד ולא נעים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה באיבר המין - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר07/12/2011מהו טיפול הלייזר?
^^טיפול בקרן אור לאידוי הנגעים.
איך הוא נעשה?
^^נעשה בהכוונה ע"י קולפוסקופ
האם זה כואב?
^^בשיטה שלי אני מרדים בספריי ולכן הפעולה אינה כואבת
ומהן תופעות הלוואי?
^^כוויה מקומית ומנסיוני שטוחה למדי שחולפת לאחר מספר ימים.
האם לאחר הסרת הקונדילומה יש סבירות להידבק במחלה שוב?
^^לאחר סילוק כל הנגעים בדיקה באמצעות PCR לוודא שגם הנגיפים סולקו ואז להתחסן.
והשאלה החשובה ביותר האם זה יכול לגרום לי לסיבוכים בעתיד כשארצה ללדת או לגרום לי למחלות קשות יותר?
^^בטיפול ובגישה נכונה את יכולה להבריא מהמחלה בלי שרידים לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הלייזר..
אורה19/12/2011עוד כמה ימים אני ניגשת לטיפול בלייזר..
לאחר שמנקים לי את כל הפצעים מה קורה? אני עדיין נושאת את הוירוס? ושוב יופיעו לי קונדילומות? איך להיפטר מזה?
האם זה אומר שאני לא יכולה לקיים יחסי מין עד שזה לא יעבור מעצמו (קראתי שזה בערך שנה או שנתיים עד שזה עובר)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הלייזר.. - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר20/12/2011לאחר שמנקים לי את כל הפצעים מה קורה?=מומלץ קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי הטבעת והפה.. אם תקין אזי בדיקת PCR
אני עדיין נושאת את הוירוס? = ובדיקת PCR תגלה אם נותרו או סולקו נגיפי ה HPV.
ושוב יופיעו לי קונדילומות? =אם בדיקת PCR ל HPV תקינה אז הקונדילומות לא יחזרו אלא אם כן תדבקי שוב.
איך להיפטר מזה?=בגישה נכונה ומיומנת כפי שתארתי כאן אפשר להתרפא מהמחלה לתמיד.
האם זה אומר שאני לא יכולה לקיים יחסי מין עד שזה לא יעבור מעצמו (קראתי שזה בערך שנה או שנתיים עד שזה עובר)?=מומלץ לחכות עם יחסי מין עד שבדיקת PCR חוזרת תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הטיפול
אורה15/01/2012עשיתי פעמיים הסרה בליזר פעם בכל צד עכשיו זה מגליד אבל יצאה לי אחת קטנה חדשה... מה לעשות? הרי בדיקה פאפ אני לא יכולה לעשות נכון? אז מה כן בהתחשב שעדיין יש לי כויות פתוחות. מה יקרה אם אעשה שוב וזה שוב יופיע לי.. זה נראה כמו כדור שלג שאין לו סוף.. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הטיפול - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר15/01/2012מה לעשות? = מנסיוני אני עושה טיפולי לייזר [מונחה בקולפוסקופ] כל 2-3 ימים כדי להסיר את כל הגידולים עד מצב שבו לא מופיעים יותר גידולים ואז לעשות בדיקת PCR ל HPV ואם זו תקינה[מה שקורה במרבית המקרים] אזי ניתן להתחסן.
הרי בדיקה פאפ אני לא יכולה לעשות נכון?=אין קשר לבדיקת פאפ אבל בכל מקרה את בדיקת הפאפ אני עושה בגמר כל הטיפולים.
אז מה כן בהתחשב שעדיין יש לי כויות פתוחות= כאן אני ממליץ על שימוש במשחה מיוחדת לזרוז ההחלמה של הכוויות.
זה נראה כמו כדור שלג שאין לו סוף.. מה לעשות?=מנסיוני - יש סוף, וסוף טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מגיעים אליך?
אורה15/01/2012נתת לי תקווה.. אני בקופת חולים מכבי איך אני מגיעה אלייך לבדיקה? איפה המרפאה שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)